Курка в соусі карі. Баварський салат. Запіканка з лавашем і куркою: Три рецепти швидкої вечері для лінивих

Приготування вечері може зайняти 20-30 хвилин. Справа не у поспіху. Варто вибрати правильні рецепти, зазначають Патріоти України. Про них йдеться далі у статті. Усі страви ситні, смачні та апетитні на вигляд.

Курка в соусі карі

Курка в соусі карі

Інгредієнти:

Цибуля – 1 шт.

Куряча грудка – 400 г

Часник – 1 зубець

Імбир свіжий – 1 ч. л.

Томатна паста – 1 ст. л.

Приправа каррі – 1 ст. л.

Вершки 20% – 200 мл

Приготування:

Обсмажити цибулю і м'ясо до готовності. Додати часник, імбир і перемішати.

Приправити сіллю, перцем, томатною пастою і приправою карі. Налити вершки , довести до кипіння, тушкувати під кришкою 5-7 хв. на слабкому вогні.

Баварський салат

Баварський салат

Інгредієнти:

Куряча грудка – 200 г

Сир – 80 г

Помідори – 150 г

Житній хліб – 60 г

Часник – 1 зуб.

Петрушка кріп

Сметана – 2 ст. л.

Соєвий соус – 1 ч. л.

Гірчиця – 1/4 ч. л.

Приготування:

Куряче філе нарізати кубиком і обсмажити до готовності. Хліб підсушити на сковороді, натерти часником і нарізати на сухарики.

Зелень дрібно порубати. Сир і помідори нарізати кубиком. Змішати сметану соєвий соус і гірчицю, додати в салат і все ретельно перемішати.

Запіканка з лавашем і куркою

Запіканка з лавашем і куркою

Інгредієнти

Куряче філе – 500 г

Лаваш – 1 пачка

Цибуля – 1 шт.

Для соусу

Вершкове масло – 50 г

Яйце – 2 шт.

Вершки – 50 г

Сир – 150 г

Приготування

Куряче філе подрібнити. Додати цибулю, сіль, паприку, приправи і перемішати.

Лаваш розкрити, покласти начинку тонким шаром. Загорнути рулетом, порізати на шматочки і покласти у форму.

Для соусу змішати яйця, вершкове масло, вершки, перемішати. Полити рулети соусом. Випікати за 180 градусів 30-40 хв . Перед подачею посипати сиром.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...