Курка з картоплею в горщику. Смачна страва без метушні!

Дуже смачна страва в горщиках, це завжди ситна і повноцінна вечерю для всієї родини. Аромат стоїть на весь будинок. Спробуйте обов’язково, зазначають Патріоти України.

Продукти на 2 горщика по 500 мл:

  • Курка (стегенця або окорочка) – 500 гр.
  • Морква – 1 шт. (невелика)
  • Картопля – 500 гр. (6 шт)
  • Цибулина – 1 шт.
  • Вода – 200 мл.
  • Сметана – 3 ст.л.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Перець чорний за смаком
  • Зелень – за смаком

Як приготувати страву в горщику

Картоплю почистити і нарізати середніми кубиками. Моркву також нарізаємо кубиками, але поменше.

Цибулю почистити і дрібно порізати.

Курку добре промиваємо, зрізаємо з м’яса плівку і нарізаємо шматочками. М’ясо на кістці теж підійде.

Таку страву можна готувати і з яловичини. Кому як подобається.

На дно горщиків викладаємо першим шаром кубики картоплі.

Далі поверх картоплі кладемо шматочки м’яса.

Слідом викладаємо кубики моркви. Тепер наступним шаром кладемо цибулю.

Знову повторюємо шар картоплі і моркви. Тепер все солимо і перчимо до смаку.

Далі приготуємо соус-заливку.

В окрему миску викладаємо сметану, додаємо воду а також перець і зелень за смаком. Все добре перемішуємо.

Отриманою сумішшю заливаємо наші горщики.

Далі наливаємо в горщики воду. Але стежте, щоб вода була не вище плічок горщика. Закриваємо горщики кришками.

У ХОЛОДНУ духовку ставимо наші горщики і готуємо їх при температурі 200 градусів, 55-60 хвилин.

Готові горщики посипаємо зеленню і подаємо до столу. Смачного!

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...