"Курки в декреті": Рецепт неймовірно смачного тортика із консервованими персиками

Пляцок - це досить комплексний, але дуже багатогранний та варіаційний десерт, який традиційно готують на Галичині. Залежно від сезону та свята, у ньому змінюються начинки, шари та креми. Торт «курки в декреті» - зимова варіація пляцка з персиковою начинкою. Якщо ж ви не любите консервовані персики, замініть їх на зефір або навіть часточки мандаринів чи апельсинів, радять Патріоти України.

Рецепт святкового торта

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 2 яйця
  • 120 г масла 82%
  • 150 г цукру
  • 150 мл сметани
  • 3 ст. какао-порошка
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 0,5 ч. л. соди

Для крему:

  • 1 л молока
  • 2 яйця
  • 350 г масла
  • 300 г цукру
  • 15 г ванільного цукру
  • 3 ст. рому чи бренді
  • 5 ст. кукурудзяного крохмалю
  • 4 ст. борошна
  • 12 половинок консервованих персиків

Приготування:

Збийте яйця з цукром, додайте до них м'яке масло та перемішайте. Просійте в яєчно-масляну суміш борошно і розпушувач, погасіть сметаною соду і додайте в тісто.

Замісіть липке тісто. Розділіть тісто на дві частини, до однієї з них додайте какао. Залиште тісто на 30 хвилин, відпочити.

Розділіть шоколадне тісто навпіл, розкатайте всі три коржі (один білий і два шоколадні) за розміром вашого деко, випікайте коржі по 8-10 хвилин при температурі 175°C.

Коли білий корж трохи охолоне, візьміть склянку чи кільце і виріжте в бісквіті отвори під персики. Вирізати їх треба не дуже близько одне до одного, щоб корж не розкришився.

Для крему: налийте в сотейник 700 мл молока та поставте на вогонь до закипання. У цей час змішайте в мисці яйця з однією столовою ложкою цукру, потім влийте залишок молока і всипте борошно та крохмаль. Збийте все міксером до однорідності.

Готову суміш поступово вливайте в гаряче молоко, постійно помішуючи. Потім варіть крем до густої пудингової консистенції (близько 2 хвилин після закипання). Зніміть з вогню та залиште охолоджуватися.

У цей час збийте залишок цукру з маслом і ванільним цукром. Поступово вмішуйте заварний крем до масла, збиваючи міксером. За бажанням можна додати ром.

Зберіть торт: викладіть шоколадний корж та промажте його кремом. Зверху накрийте білим коржем з дірочками для персиків і викладіть персики, просушені паперовим рушником. Змастіть шар кремом та накрийте шоколадним коржем. За бажанням прикрасьте торт кремом, глазур'ю чи пудрою. Перед подачею дайте йому настоятися близько доби.

Один простий трюк зробить картопляне пюре "ресторанною" стравою

неділя, 29 червень 2025, 17:07

Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...

Хрустка картопля без фольги: Кухарка розкрила простий інгредієнт, який переверне ваші уявлення

неділя, 29 червень 2025, 11:30

Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...