Квашена капуста за три години без оцту - секретний інгредієнт для приготування хрусткої та корисної закуски

Квашена капуста звичайним способом готується кілька днів, оскільки в ній мають пройти процеси ферментації, внаслідок яких з'являється приємний кислуватий смак. Оцет використовувати в приготуванні капусти теж небажано, оскільки робить салат менш корисним для здоров'я. Пропонуємо дізнатися секретний метод приготування квашеної капусти без оцту за три години, передають Патріоти України.

Швидка квашена капуста без оцту

Інгредієнти:

  • 1 вилок капусти
  • 1 морква
  • 1 л води
  • 50 мл оливкової олії
  • 6 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. (без гірки) солі
  • 5-6 ст. л. свіжого лимонного соку

Спосіб приготування:

Наріжте капусту тонкими смужками за допомогою гострого ножа або спеціальної терки. Перекладіть подрібнену овочеву масу у велику миску, додайте|добавляйте| терту моркву і перемішайте.Воду закип'ятіть на середньому вогні, додайте сіль і цукор, влийте олію. Дайте розсолу залишити пару хвилин. Влийте лимонний сік, який добре замінить оцет в салаті і додасть йому хорошого смаку. Зніміть каструлю з плити, дайте трохи охолонути.

Залийте готовим гарячим розсолом капусту з морквою, перемішайте, добре утрамбуйте руками та встановіть гніт. Через 3:00 квашену капусту можна подавати до столу. Смачного!

Гречка швидко псується, якщо зберігати її в цих місцях - названо поширені помилки

неділя, 14 вересень 2025, 19:40

Сира гречка - корисна і поживна крупа, яку часто використовують для приготування здорових страв. Але не всі знають, що неправильні умови зберігання можуть швидко погіршити якість гречки, зробивши її непридатною до вживання, передають Патріоти України. ...

Чи справді гостра їжа допомагає худнути? Вчені дали остаточну відповідь

неділя, 14 вересень 2025, 13:05

Гостра їжа не лише додає смаку стравам, а й може впливати на вашу вагу. Дієтологи пояснюють: капсаїцин - активна речовина у перці чилі - запускає процеси, які прискорюють метаболізм та допомагають знижувати апетит, передають Патріоти України. «Капсаїци...