Київський торт по-домашньому, в рази смачніший за магазинний: Перевірений рецепт від популярної блогерки

Якщо вам закортіло солоденького, а вдома нічого немає, окрім яєць та горіхів, – ми пропонуємо вам звернути увагу на цей рецепт домашнього київського торта. Блогерка Яна Станішевська обожнює готувати вдома саме цей торт, адже він в рази смачніший та корисніший за магазинний, зазначають Патріоти України.

До коржів київського торта можете додати будь-які горіхи: волоські, фундук, кеш'ю, мигдаль. Смак залишиться відмінним, які б ви не обрали.

Рецепт київського торта по-домашньому

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 6

Інгредієнти для коржів:


Приготування:

  • Для приготування коржів ретельно збийте білки за допомогою міксера. Невеликими порціями додавайте цукрову пудру та продовжуйте збивати. Влийте оцет і ще раз збийте до стійких піків.
  • Горіхи подрібніть у чаші блендера та невеликими порціями вводьте до білкової маси. Обережно перемішуйте, щоб не пошкодити структуру збитих білків.
  • Розділіть масу на дві частини та випечіть в духовці з конвекцією протягом 30 хвилин, при температурі 180 градусів.
  • Для приготування крему підігрійте молоко, додайте до нього цукрову пудру та перемішайте.
  • Жовтки збийте міксером. Тоненькою цівкою влийте гаряче молоко та продовжуйте збивати ще 3 хвилини.
  • Відправте суміш на повільний вогонь та при постійному помішуванні доведіть крем до кипіння. Зніміть крем з плити та збийте міксером ще 2 хвилини. Залишіть його охолонути.
  • Готові білкові коржі обов'язково охолодіть.
  • Збийте вершкове масло вінчиком та невеликими порціями додавайте до заготовки на крем. Крем для торта готовий.
  • Розділіть його на дві частини, одну залишіть як є, а в іншу додайте какао.
  • Формуємо торт: щедро змастіть коржі білим кремом, а боки та верх торта – темним.
  • Домашній київський торт готовий. Смачного!

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно знімати піну з картоплі

неділя, 18 травень 2025, 18:00

Більшість господинь, щойно бачать піну у каструлі, одразу хапаються за ложку. Але чи справді її потрібно прибирати під час варіння картоплі? Це питання виникає часто, а відповідь на нього не така вже й однозначна, передають Патріоти України. Редакція F...

Всього один продукт - і тушена капуста набуває абсолютно нового смаку

неділя, 18 травень 2025, 17:07

Капуста – наш вітамінний овоч, страви з якої частіше з‘являються на столі, особливо в нашому зимовому меню. Квашена, маринована, тушкована, або смажена, як гарнір та основна страва. Якщо додати до капусти, яку ви смажите одну спецію, це поліпшить та зм...