Київський торт по-домашньому, в рази смачніший за магазинний: Перевірений рецепт від популярної блогерки

Якщо вам закортіло солоденького, а вдома нічого немає, окрім яєць та горіхів, – ми пропонуємо вам звернути увагу на цей рецепт домашнього київського торта. Блогерка Яна Станішевська обожнює готувати вдома саме цей торт, адже він в рази смачніший та корисніший за магазинний, зазначають Патріоти України.

До коржів київського торта можете додати будь-які горіхи: волоські, фундук, кеш'ю, мигдаль. Смак залишиться відмінним, які б ви не обрали.

Рецепт київського торта по-домашньому

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 6

Інгредієнти для коржів:


Приготування:

  • Для приготування коржів ретельно збийте білки за допомогою міксера. Невеликими порціями додавайте цукрову пудру та продовжуйте збивати. Влийте оцет і ще раз збийте до стійких піків.
  • Горіхи подрібніть у чаші блендера та невеликими порціями вводьте до білкової маси. Обережно перемішуйте, щоб не пошкодити структуру збитих білків.
  • Розділіть масу на дві частини та випечіть в духовці з конвекцією протягом 30 хвилин, при температурі 180 градусів.
  • Для приготування крему підігрійте молоко, додайте до нього цукрову пудру та перемішайте.
  • Жовтки збийте міксером. Тоненькою цівкою влийте гаряче молоко та продовжуйте збивати ще 3 хвилини.
  • Відправте суміш на повільний вогонь та при постійному помішуванні доведіть крем до кипіння. Зніміть крем з плити та збийте міксером ще 2 хвилини. Залишіть його охолонути.
  • Готові білкові коржі обов'язково охолодіть.
  • Збийте вершкове масло вінчиком та невеликими порціями додавайте до заготовки на крем. Крем для торта готовий.
  • Розділіть його на дві частини, одну залишіть як є, а в іншу додайте какао.
  • Формуємо торт: щедро змастіть коржі білим кремом, а боки та верх торта – темним.
  • Домашній київський торт готовий. Смачного!

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...