Якщо вам закортіло солоденького, а вдома нічого немає, окрім яєць та горіхів, – ми пропонуємо вам звернути увагу на цей рецепт домашнього київського торта. Блогерка Яна Станішевська обожнює готувати вдома саме цей торт, адже він в рази смачніший та корисніший за магазинний, зазначають Патріоти України.
До коржів київського торта можете додати будь-які горіхи: волоські, фундук, кеш'ю, мигдаль. Смак залишиться відмінним, які б ви не обрали.
Рецепт київського торта по-домашньому
Час: 60 хвилин
Порції: 6
Інгредієнти для коржів:
Приготування:
Для приготування коржів ретельно збийте білки за допомогою міксера. Невеликими порціями додавайте цукрову пудру та продовжуйте збивати. Влийте оцет і ще раз збийте до стійких піків.
Горіхи подрібніть у чаші блендера та невеликими порціями вводьте до білкової маси. Обережно перемішуйте, щоб не пошкодити структуру збитих білків.
Розділіть масу на дві частини та випечіть в духовці з конвекцією протягом 30 хвилин, при температурі 180 градусів.
Для приготування крему підігрійте молоко, додайте до нього цукрову пудру та перемішайте.
Жовтки збийте міксером. Тоненькою цівкою влийте гаряче молоко та продовжуйте збивати ще 3 хвилини.
Відправте суміш на повільний вогонь та при постійному помішуванні доведіть крем до кипіння. Зніміть крем з плити та збийте міксером ще 2 хвилини. Залишіть його охолонути.
Готові білкові коржі обов'язково охолодіть.
Збийте вершкове масло вінчиком та невеликими порціями додавайте до заготовки на крем. Крем для торта готовий.
Розділіть його на дві частини, одну залишіть як є, а в іншу додайте какао.
Формуємо торт: щедро змастіть коржі білим кремом, а боки та верх торта – темним.
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...
Рис – універсальний гарнір, який можна поєднувати з різними продуктами та спеціями. Крім того, ця крупа забезпечує приплив енергії на цілий день, передають Патріоти України. Вариться рисова каша легко. Однак деякі недосвідчені кулінари припускаються по...