Кисло-солодка капуста з буряком та морквою: Чудовий зимовий салат й бюджетна та ситна закуска

Такий салат вдається смачненький, з кисло-солодким смаком. З картопелькою запеченою чи в мундирах — ви точно будете у захваті, пояснює кулінарка Тетяна Петришина.

Інгредієнти:
  • Капуста — 1 кг
  • Морква- 3 шт. (300 г)
  • Цибуля — 3 шт.
  • Буряк — 3 шт (500 г)
  • Часник — 3 зубця
Маринад:
  • Вода — 600 мл
  • Цукор — 2−3 ст.л.
  • Сіль -1 ст.л.
  • Оцет — 9%- 100 мл
  • Олія -100 мл
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець горошком 7 шт.
  • Перець духмяний 2 шт.

Приготування:

Капусту нарізати тоненько, моркву та буряк нарізати тоненько соломкою, цибульку півкільцями, часник на 2−4 частини розрізати, трішки все пом’яти (можна додати шматочок хрону). Зварити маринад, залити овочі, поставити під гніт, прибрати в холодильник/ в холод на 1- 2 дні. Тоді можна перекласти в баночки. Зберігати в холоді.

Все просто! Як збільшити термін зберігання домашнього молока

понеділок, 10 березень 2025, 8:12

Багатьом смакує домашнє молоко, однак у нього нетривалий термін зберігання. Тому варто знати, які прості хитрощі допоможуть його продовжити. У чому полягають головні секрети, передають Патріоти України. Це найпростіший спосіб збільшення терміну придатн...

Прикрі помилки! ТОП-8 причин, через які млинці не виходять смачними

понеділок, 10 березень 2025, 7:12

Млинці можуть “не вийти” з різних причин, і навіть тому, що у кулінара нікчемний настрій. Але це ближче до метафізики. Розкажемо, чому млинці рвуться та пригорають, передають Патріоти України. Хочете спекти тонкі млинці на молоці – забудьте про соду. Ї...