Кисло-солодка капуста з буряком та морквою: Чудовий зимовий салат й бюджетна та ситна закуска

Такий салат вдається смачненький, з кисло-солодким смаком. З картопелькою запеченою чи в мундирах — ви точно будете у захваті, пояснює кулінарка Тетяна Петришина.

Інгредієнти:
  • Капуста — 1 кг
  • Морква- 3 шт. (300 г)
  • Цибуля — 3 шт.
  • Буряк — 3 шт (500 г)
  • Часник — 3 зубця
Маринад:
  • Вода — 600 мл
  • Цукор — 2−3 ст.л.
  • Сіль -1 ст.л.
  • Оцет — 9%- 100 мл
  • Олія -100 мл
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець горошком 7 шт.
  • Перець духмяний 2 шт.

Приготування:

Капусту нарізати тоненько, моркву та буряк нарізати тоненько соломкою, цибульку півкільцями, часник на 2−4 частини розрізати, трішки все пом’яти (можна додати шматочок хрону). Зварити маринад, залити овочі, поставити під гніт, прибрати в холодильник/ в холод на 1- 2 дні. Тоді можна перекласти в баночки. Зберігати в холоді.

Японський секрет ідеального рису: Як приготувати, щоб він не злипався

понеділок, 8 грудень 2025, 8:15

Хочете, щоб ваш рис був пухкий, пружний і не лип до каструлі? У японців є свій простий ритуал, який гарантує результат ресторанної якості. Головне - правильне промивання та замочування, передають Патріоти України.

Робите це після вечері? Будуть сумні наслідки

понеділок, 8 грудень 2025, 6:12

Лягати після ситної вечері – поширена звичка, яка може серйозно нашкодити вашому здоров’ю. Доктор Міхал Вжосек, клінічний дієтолог, пояснює, чому диван після вечері - не найкраща ідея, і що робити замість цього, щоб покращити травлення, сон та рівень е...