Кисло-солодка капуста з буряком та морквою: Чудовий зимовий салат й бюджетна та ситна закуска

Такий салат вдається смачненький, з кисло-солодким смаком. З картопелькою запеченою чи в мундирах — ви точно будете у захваті, пояснює кулінарка Тетяна Петришина.

Інгредієнти:
  • Капуста — 1 кг
  • Морква- 3 шт. (300 г)
  • Цибуля — 3 шт.
  • Буряк — 3 шт (500 г)
  • Часник — 3 зубця
Маринад:
  • Вода — 600 мл
  • Цукор — 2−3 ст.л.
  • Сіль -1 ст.л.
  • Оцет — 9%- 100 мл
  • Олія -100 мл
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець горошком 7 шт.
  • Перець духмяний 2 шт.

Приготування:

Капусту нарізати тоненько, моркву та буряк нарізати тоненько соломкою, цибульку півкільцями, часник на 2−4 частини розрізати, трішки все пом’яти (можна додати шматочок хрону). Зварити маринад, залити овочі, поставити під гніт, прибрати в холодильник/ в холод на 1- 2 дні. Тоді можна перекласти в баночки. Зберігати в холоді.

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...