Очищення оселедця для багатьох стає справжнім випробуванням. Аж до відмови від подачі на стіл і вживання цієї закуски, особливо актуальної в новорічні свята. Але спосіб є. Як швидко і без кісток очистити улюблену рибку - читайте нижче в нашому матеріалі, зазначають Патріоти України.
Надягаємо на обробну дошку пакет. Беремо солоний оселедець, відрізаємо голову, розрізаємо живіт і виймаємо всі нутрощі. Звичайно ж зрілу ікру або молоки залишаємо.
Знімаємо з дошки пакет з непотрібними нутрощами і викидаємо. Тушку риби добре промиваємо під холодною водою. Занурюємо вказівний і великий палець по обидві сторони хребта і починаємо виймати по ребру, відокремлюючи хребет від філе. І так до самого хвоста, який відрізаємо, як і плавники. Ножем зчищаємо чорну плівку зсередини, потім пальцями відокремлюємо філе від шкірки.
Дивіться на відео нижче, як це зробити.
Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...
В багатьох салатах використовують буряк. Він має приємну текстуру, досить нейтральний смак коренеплоду та добре поєднується з іншими інгредієнтами. Найчастіше згадують про «Оселедець під шубою» та «Вінегрет». Ще можна приготувати буряк з бринзою, кунжу...