Лайфхак для справжніх господинь! Як почистити оселедець швидко і без кісток - всього за 1 хвилину

Очищення оселедця для багатьох стає справжнім випробуванням. Аж до відмови від подачі на стіл і вживання цієї закуски, особливо актуальної в новорічні свята. Але спосіб є. Як швидко і без кісток очистити улюблену рибку - читайте нижче в нашому матеріалі, зазначають Патріоти України.

Надягаємо на обробну дошку пакет. Беремо солоний оселедець, відрізаємо голову, розрізаємо живіт і виймаємо всі нутрощі. Звичайно ж зрілу ікру або молоки залишаємо.

Знімаємо з дошки пакет з непотрібними нутрощами і викидаємо. Тушку риби добре промиваємо під холодною водою. Занурюємо вказівний і великий палець по обидві сторони хребта і починаємо виймати по ребру, відокремлюючи хребет від філе. І так до самого хвоста, який відрізаємо, як і плавники. Ножем зчищаємо чорну плівку зсередини, потім пальцями відокремлюємо філе від шкірки.

Дивіться на відео нижче, як це зробити.

Це така смакота! Тушкована капуста з чорносливом

субота, 8 листопад 2025, 7:43

Капусту можна потушкувати з додаванням основних овочів, води та олії. А можна урізноманітнити смак і додати гриби, чорнослив, м’ясо, томати й більше спецій, передають Патріоти України. Спробуйте готувати капусту на сковорідці, так швидше випарюється рі...

Чому японки не набирають вагу? Усе завдяки одному секретному інгредієнту в їхньому раціоні

субота, 8 листопад 2025, 7:02

Понад 60% дорослих європейців мають зайву вагу або ожиріння. Але є країна, де жінки зберігають стрункість до глибокої старості - Японія. Менше 5% японок борються із надмірною вагою, і секрет цього феномену виявився простішим, ніж здається, передають Па...