Правильно смажена картопля - чудово тримає форму, не розвалюється і не перетворюється на кашу. Для того, щоб правильно приготувати таку страву, потрібно знати деякі лайфхаки, передають Патріоти України.
Шеф-кухар Василь Мішлен vasilymishlen) на своїй сторінці в Instagram поділився деякими правилами смаження картоплі, щоб вона не розвалювалась і тримала форму.
Як правильно смажити картоплю:
1. Для початку потрібно почистити й порізати картоплю не дуже тонкими шматками.
2. Порізану картоплю замочити у холодній воді на 15 хвилин, щоб вийшов зайвий крохмаль.
3. Після цього потрібно добре просушити картоплю.
4. Вибір сковорідки – теж важливий момент. Тому варто обирати з високими бортиками й товстим дном
5. Олії, на якій смажитиме картоплю, не повинно бути мало.
6. У процесі приготування картоплю варто перемішати всього один раз. Інакше – вона перетвориться на кашу.
7. Коли картопля буде готовою, потрібно злити зайву олію, а лише потім додавати сіль, спеції та зелень.
Їжа, яка впала на землю, може миттєво перетворитися на бактерійну пастку - особливо влітку. Дієтологиня Емілі Лімінг попереджає: деякі продукти поглинають до 97% мікробів уже в першу секунду після падіння, передають Патріоти України. Чи справді діє "пр...
Приготувати смачний і соковитий курячий шашлик вдома просто - достатньо духовки та кількох сезонних овочів. Щоб м’ясо не вийшло сухим, важливо правильно вибрати маринад та спеції. Цей рецепт від фудблогерки Mariiam Foodblog допоможе зробити вечерю легк...