Правильно смажена картопля - чудово тримає форму, не розвалюється і не перетворюється на кашу. Для того, щоб правильно приготувати таку страву, потрібно знати деякі лайфхаки, передають Патріоти України.
Шеф-кухар Василь Мішлен vasilymishlen) на своїй сторінці в Instagram поділився деякими правилами смаження картоплі, щоб вона не розвалювалась і тримала форму.
Як правильно смажити картоплю:
1. Для початку потрібно почистити й порізати картоплю не дуже тонкими шматками.
2. Порізану картоплю замочити у холодній воді на 15 хвилин, щоб вийшов зайвий крохмаль.
3. Після цього потрібно добре просушити картоплю.
4. Вибір сковорідки – теж важливий момент. Тому варто обирати з високими бортиками й товстим дном
5. Олії, на якій смажитиме картоплю, не повинно бути мало.
6. У процесі приготування картоплю варто перемішати всього один раз. Інакше – вона перетвориться на кашу.
7. Коли картопля буде готовою, потрібно злити зайву олію, а лише потім додавати сіль, спеції та зелень.
Все більше людей страждають від безсоння та труднощів із засинанням. Недосипання негативно впливає на мозок, нервову систему, серце та кровоносну систему. Експерти радять включити до раціону продукт, багатий на мелатонін - гормон сну, передають Патріот...
Мало хто дотримується рекомендацій щодо ретельного миття фруктів та овочів після покупки. Однак експерти попереджають: просте ополіскування під проточною водою може залишати на продуктах більшість пестицидів, бактерій та бруду. Є кілька методів, які сп...