Лайфхак для справжніх господинь: Як правильно смажити картоплю, щоб вона не перетворилася на кашу

Правильно смажена картопля - чудово тримає форму, не розвалюється і не перетворюється на кашу. Для того, щоб правильно приготувати таку страву, потрібно знати деякі лайфхаки, передають Патріоти України.

Шеф-кухар Василь Мішлен vasilymishlen) на своїй сторінці в Instagram поділився деякими правилами смаження картоплі, щоб вона не розвалювалась і тримала форму.

Як правильно смажити картоплю:

1. Для початку потрібно почистити й порізати картоплю не дуже тонкими шматками.

2. Порізану картоплю замочити у холодній воді на 15 хвилин, щоб вийшов зайвий крохмаль.

3. Після цього потрібно добре просушити картоплю.

4. Вибір сковорідки – теж важливий момент. Тому варто обирати з високими бортиками й товстим дном

5. Олії, на якій смажитиме картоплю, не повинно бути мало.

6. У процесі приготування картоплю варто перемішати всього один раз. Інакше – вона перетвориться на кашу.

7. Коли картопля буде готовою, потрібно злити зайву олію, а лише потім додавати сіль, спеції та зелень.

Як варити бульйон, щоб він був прозорим і ароматним - три секретні способи

неділя, 16 листопад 2025, 19:11

Смачний домашній бульйон - це класика будь-якого столу. Хоча приготування здається простим, ідеальний бульйон вимагає уваги та правильного підбору інгредієнтів, передають Патріоти України. Основні правила:. Три способи приготування:. Бульйон можна пода...

Проросла картопля: Коли її можна їсти, а коли викидати

неділя, 16 листопад 2025, 18:45

Картопля - корисний і універсальний продукт, але що робити, якщо вона проросла? Дієтологи пояснюють, що не кожен паросток робить картоплю небезпечною, передають Патріоти України. Основні правила:. Накопичення шкідливих сполук найбільше біля паростків, ...