Лайфхак для справжніх господинь: Як правильно смажити картоплю, щоб вона не перетворилася на кашу

Правильно смажена картопля - чудово тримає форму, не розвалюється і не перетворюється на кашу. Для того, щоб правильно приготувати таку страву, потрібно знати деякі лайфхаки, передають Патріоти України.

Шеф-кухар Василь Мішлен vasilymishlen) на своїй сторінці в Instagram поділився деякими правилами смаження картоплі, щоб вона не розвалювалась і тримала форму.

Як правильно смажити картоплю:

1. Для початку потрібно почистити й порізати картоплю не дуже тонкими шматками.

2. Порізану картоплю замочити у холодній воді на 15 хвилин, щоб вийшов зайвий крохмаль.

3. Після цього потрібно добре просушити картоплю.

4. Вибір сковорідки – теж важливий момент. Тому варто обирати з високими бортиками й товстим дном

5. Олії, на якій смажитиме картоплю, не повинно бути мало.

6. У процесі приготування картоплю варто перемішати всього один раз. Інакше – вона перетвориться на кашу.

7. Коли картопля буде готовою, потрібно злити зайву олію, а лише потім додавати сіль, спеції та зелень.

А ви це знали? Чому не можна віджимати пакетик чаю

неділя, 28 грудень 2025, 13:09

Заварювання чаю для більшості людей - справа звична й майже автоматична. Ми кидаємо пакетик у чашку, чекаємо кілька хвилин і, не замислюючись, віджимаємо його ложкою. Цей жест здається дрібницею, на яку не варто звертати увагу, передають Патріоти Украї...

Повільно вбивають! ТОП-7 жирів, які шкодять здоров’ю

неділя, 28 грудень 2025, 12:14

Жири необхідні організму, але не всі вони однаково корисні. Дієтолог доктор Бартек Кульчинський застерігає: деякі жирні продукти можуть підвищувати ризик діабету, серцево-судинних хвороб, ожиріння та навіть раку, передають Патріоти України. До найшкідл...