Правильно смажена картопля - чудово тримає форму, не розвалюється і не перетворюється на кашу. Для того, щоб правильно приготувати таку страву, потрібно знати деякі лайфхаки, передають Патріоти України.
Шеф-кухар Василь Мішлен vasilymishlen) на своїй сторінці в Instagram поділився деякими правилами смаження картоплі, щоб вона не розвалювалась і тримала форму.
Як правильно смажити картоплю:
1. Для початку потрібно почистити й порізати картоплю не дуже тонкими шматками.
2. Порізану картоплю замочити у холодній воді на 15 хвилин, щоб вийшов зайвий крохмаль.
3. Після цього потрібно добре просушити картоплю.
4. Вибір сковорідки – теж важливий момент. Тому варто обирати з високими бортиками й товстим дном
5. Олії, на якій смажитиме картоплю, не повинно бути мало.
6. У процесі приготування картоплю варто перемішати всього один раз. Інакше – вона перетвориться на кашу.
7. Коли картопля буде готовою, потрібно злити зайву олію, а лише потім додавати сіль, спеції та зелень.
Заварювання чаю для більшості людей - справа звична й майже автоматична. Ми кидаємо пакетик у чашку, чекаємо кілька хвилин і, не замислюючись, віджимаємо його ложкою. Цей жест здається дрібницею, на яку не варто звертати увагу, передають Патріоти Украї...
Жири необхідні організму, але не всі вони однаково корисні. Дієтолог доктор Бартек Кульчинський застерігає: деякі жирні продукти можуть підвищувати ризик діабету, серцево-судинних хвороб, ожиріння та навіть раку, передають Патріоти України. До найшкідл...