Лайфхак для справжніх господинь! Як правильно смажити картоплю, щоб вона вийшла смачною, хрусткою та корисною

Всім відомо, що смажена картопля - продукт смачний, але жирний і калорійний. Проблема в тому, що смажать картоплю зазвичай на соняшниковій олії або вершковому маслі. Якщо використовувати інший рослинний жир, то страва вийде не тільки смачною, але й корисною, передають Патріоти України.

Смажену картоплю мають високу калорійність і відрізняється великим вмістом трансжирів. Якщо людина часто включатиме в раціон таку страву, то вона збільшить ризик розвитку цукрового діабету, ожиріння, серцево-судинних захворювань і навіть онкології.

У ста грамах картоплі фрі міститься близько 17 грамів жиру та 319 калорій. У запеченій картоплі всього 93 калорії та мінімальна кількість жиру. Таку інформацію оприлюднив Центр громадського здоров'я України. Щоб приготувати смачну та корисну смажену картоплю, необхідно замінити звичну олію іншими жирами рослинного походження.Смажені продукти не тільки висококалорійні, але й містять багато трансжирів, тому вживання їх у великій кількості може збільшити ризик серцевих захворювань, діабету, раку та ожиріння. Смажити картоплю рекомендують у духовці з використанням кокосової або оливкової олії, також гарним варіантом буде олія авокадо.

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...