Лайфхак для справжніх господинь! Як правильно смажити картоплю, щоб вона вийшла смачною, хрусткою та корисною

Всім відомо, що смажена картопля - продукт смачний, але жирний і калорійний. Проблема в тому, що смажать картоплю зазвичай на соняшниковій олії або вершковому маслі. Якщо використовувати інший рослинний жир, то страва вийде не тільки смачною, але й корисною, передають Патріоти України.

Смажену картоплю мають високу калорійність і відрізняється великим вмістом трансжирів. Якщо людина часто включатиме в раціон таку страву, то вона збільшить ризик розвитку цукрового діабету, ожиріння, серцево-судинних захворювань і навіть онкології.

У ста грамах картоплі фрі міститься близько 17 грамів жиру та 319 калорій. У запеченій картоплі всього 93 калорії та мінімальна кількість жиру. Таку інформацію оприлюднив Центр громадського здоров'я України. Щоб приготувати смачну та корисну смажену картоплю, необхідно замінити звичну олію іншими жирами рослинного походження.Смажені продукти не тільки висококалорійні, але й містять багато трансжирів, тому вживання їх у великій кількості може збільшити ризик серцевих захворювань, діабету, раку та ожиріння. Смажити картоплю рекомендують у духовці з використанням кокосової або оливкової олії, також гарним варіантом буде олія авокадо.

Смачні бутерброди нашвидкуруч: ТОП-5 простих намазок, які порадують смаком

середа, 26 січень 2022, 23:15

Що може бути смачніше паштету, намазаного на свіжий хліб з хрусткою скоринкою. Зазвичай його готують з печінки, але існує також безліч інших варіантів, які подарують справжню насолоду. Патріоти України діляться простими рецептами намазок для бутерброді...

Неймовірна смакота: Рецепт чебуреків по-казахськи (відео)

середа, 26 січень 2022, 22:15

Сьогодні ми візьмемо такий казахський рецепт і зробимо все самі. Чебуреки виходять неймовірно смачними — так що краще пекти відразу цілу гору. . У правильних чебуреках є дві головні складові: тісто і фарш. Для тіста потрібна мука, крутий окріп і росли...