Лайфхак для справжніх господинь! Як правильно смажити картоплю, щоб вона вийшла смачною, хрусткою та корисною

Всім відомо, що смажена картопля - продукт смачний, але жирний і калорійний. Проблема в тому, що смажать картоплю зазвичай на соняшниковій олії або вершковому маслі. Якщо використовувати інший рослинний жир, то страва вийде не тільки смачною, але й корисною, передають Патріоти України.

Смажену картоплю мають високу калорійність і відрізняється великим вмістом трансжирів. Якщо людина часто включатиме в раціон таку страву, то вона збільшить ризик розвитку цукрового діабету, ожиріння, серцево-судинних захворювань і навіть онкології.

У ста грамах картоплі фрі міститься близько 17 грамів жиру та 319 калорій. У запеченій картоплі всього 93 калорії та мінімальна кількість жиру. Таку інформацію оприлюднив Центр громадського здоров'я України. Щоб приготувати смачну та корисну смажену картоплю, необхідно замінити звичну олію іншими жирами рослинного походження.Смажені продукти не тільки висококалорійні, але й містять багато трансжирів, тому вживання їх у великій кількості може збільшити ризик серцевих захворювань, діабету, раку та ожиріння. Смажити картоплю рекомендують у духовці з використанням кокосової або оливкової олії, також гарним варіантом буде олія авокадо.

Це може здивувати! Що буде, якщо їсти м'ясо курки щодня

середа, 14 травень 2025, 12:56

Курка — це доступне джерело білка, яке легко включити до складу різних рецептів. Якщо ви часто включаєте це м’ясо в раціон, це може мати як користь, так і певні ризики, передають Патріоти України. Все залежить від способу приготування: запечена або туш...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

середа, 14 травень 2025, 12:35

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.