Лайфхак для справжніх господинь! Як відрізнити натуральний сир від фальсифікату з пальмовою олією

Визначити натуральність кисломолочного сиру на око практично неможливо, але є способи зробити це за допомогою нескладних дослідів у домашніх умовах. Деякі недобросовісні виробники додають у сир рослинні жири, що впливає на якість продукту, передають Патріоти України.

Відрізнити натуральний продукт від фальсифікату можна в домашніх умовах, принісши сир із магазину. Зокрема, можна перевірити, чи міститься у сирі крохмаль, сода, крейда, рослинні жири чи пальмова олія.

Щоб перевірити сир на вміст крохмалю, потрібно крапнути на нього кілька крапель йоду. Якщо йод змінить колір на темно-синій або фіолетовий, значить у ньому міститься крохмаль. Нечесний виробник додає його з метою збільшити масу продукту, знизивши тим самим його собівартість. Крохмаль не є шкідливим для здоров'я продуктом, але якщо ви сидите на дієті, то від такого сиру ви точно не схуднете.

Крейду та соду в сирі може визначити кислота. Розведіть чайну ложку сиру в невеликій кількості води, потім додайте кілька крапель оцту або лимонного соку. Якщо в сирі присутні сліди крейди або соди, то вони вступлять у реакцію з кислотою та почнеться виділення вуглекислоти. Ви побачите бульбашки на сирі.

Щоб виявити в сирі пальмову олію або рослинні жири, необхідно залити невелику кількість сиру окропом. Якщо сир буде розчинятися у воді, або він легко перемішуватиметься, а на поверхні з'явиться масляниста каламутна плівка, значить перед вами фальсифікат.

Господиням на замітку! Чи потрібно зливати сік із квашеної капусти

субота, 10 травень 2025, 11:03

Квашена капуста – цінний продукт, джерело вітамінів та мінералів, передають Патріоти України. Рецептів приготування капусти багато, і кожен з них безумовно смачний та цінний. Однак є нюанси, про які не завадить знати, якщо ви плануєте квасити капусту. ...

А ви це знали? Що не можна їсти після хурми

субота, 10 травень 2025, 10:12

Вже давно на полицях наших магазинів та прилавках ринків продаються різноманітні екзотичні фрукти. Ми залюбки їх купуємо, та з насолодою споживаємо. Один з них – хурма, передають Патріоти України. Ці помаранчеві плоди мають масу корисних властивостей. ...