Визначити натуральність кисломолочного сиру на око практично неможливо, але є способи зробити це за допомогою нескладних дослідів у домашніх умовах. Деякі недобросовісні виробники додають у сир рослинні жири, що впливає на якість продукту, передають Патріоти України.
Відрізнити натуральний продукт від фальсифікату можна в домашніх умовах, принісши сир із магазину. Зокрема, можна перевірити, чи міститься у сирі крохмаль, сода, крейда, рослинні жири чи пальмова олія.
Щоб перевірити сир на вміст крохмалю, потрібно крапнути на нього кілька крапель йоду. Якщо йод змінить колір на темно-синій або фіолетовий, значить у ньому міститься крохмаль. Нечесний виробник додає його з метою збільшити масу продукту, знизивши тим самим його собівартість. Крохмаль не є шкідливим для здоров'я продуктом, але якщо ви сидите на дієті, то від такого сиру ви точно не схуднете.
Крейду та соду в сирі може визначити кислота. Розведіть чайну ложку сиру в невеликій кількості води, потім додайте кілька крапель оцту або лимонного соку. Якщо в сирі присутні сліди крейди або соди, то вони вступлять у реакцію з кислотою та почнеться виділення вуглекислоти. Ви побачите бульбашки на сирі.
Щоб виявити в сирі пальмову олію або рослинні жири, необхідно залити невелику кількість сиру окропом. Якщо сир буде розчинятися у воді, або він легко перемішуватиметься, а на поверхні з'явиться масляниста каламутна плівка, значить перед вами фальсифікат.
Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...
Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...