Лайфхак для справжніх господинь! Як запекти картоплю щоб вона по-справжньому танула у роті

У духовці запікати картоплю воліють багато господинь. Нарізала, приправила - і в піч, передають Патріоти України.

Поки страва готується, спокійно займаєшся салатом. Але як зробити страву не тільки зручною, але і смачною? Ми знаємо, як приготувати запечену картоплю, яка тане в роті, і будемо раді поділитися з вами секретом.

Складові

  • Картопля – 1 кг
  • Вершкове масло – 4 ст. л.
  • Розмарин – 1-2 ч. л.
  • Морська сіль – 1 ч. л.
  • Курячий бульйон – 250 мл
  • Часник – 3 зуб.
  • Чорний перець (мелений) – дрібка.

Приготування картоплі

Для цієї страви краще всього підійде картопля для пюре. Після приготування всередині вона повинна бути м’якою, навіть пухкою. Очистіть овочі та наріжте їх кружечками близько 2 см завтовшки.

В окремій ємності змішайте розтоплене вершкове масло з висушеним розмарином або чебрецем, морською сіллю і дрібкою перцю. Полийте сумішшю картоплю, перемішайте руками.

Кружечки картоплі в маслі викладіть на невеликій відстані один від одного в форму для запікання. Готуйте їх в розігрітій до 250 ° С духовці 15 хвилин.

Потім переверніть картоплю на іншу сторону, готуйте ще 15 хвилин. Коли рум’яна кірочка вже утворилася, влийте в форму бульйон і додайте слайси часнику.

Запікайте картоплю ще хвилин 15, поки бульйон повністю не вбереться в картоплю. Саме на цьому етапі страва стає ніжною, буквально тане в роті.

Всі роблять це неправильно - секрет ідеальних смажених яєць від шефа

субота, 26 липень 2025, 10:09

За словами експертів, секрет хрустких країв і ніжного жовтка криється у правильному виборі сковорідки та декількох простих прийомах. Якщо ви смажите яйця на неправильній сковорідці, навіть найсвіжіші яйця можуть зіпсуватися — метал має мікротріщини, ку...

Як приготувати ідеальне картопляне пюре - секрет шеф-кухаря з ресторану

субота, 26 липень 2025, 8:12

Звичайне картопляне пюре - це класика, яку люблять майже всі. Проте, щоб воно було справді ніжним, кремовим і ресторанного рівня, варто знати кілька секретів від професійних кухарів. Стюарт, шеф-кухар ресторану Nanna Tate, поділився простими порадами, ...