Банани найчастіше завозяться до супермаркетів недозрілими. Привозячи банани зеленими з теплих країн, їм створюють спеціальні умови зберігання, щоб вони швидше дозріли. Однак, коли ми приносимо додому фрукти з магазину, через кілька днів вони починають різко чорніти. Щоб уповільнити цей процес, потрібно знати, які банани краще купувати, і де їх правильно зберігати, зазначають Патріоти України.
У супермаркеті або на ринку в першу чергу звертайте увагу на рівномірно жовті плоди із зеленою плодоніжкою. Це ті банани, які вже стиглі, і їх протягом доби бажано з'їсти. Банани із зеленою шкіркою повинні ще дозріти. Однак якщо на шкірці є темні цятки, знайте, що фрукт почне чорніти, ще не пожовкнувши.
Коли ви вже принесли банани додому, пам'ятайте, що їх одразу потрібно дістати з поліетиленового пакету. Якщо зберігати банани у кульці, вони дуже швидко почнуть чорніти. Краще зберігати фрукти у відкритому вигляді або у відкритому паперовому пакеті. Хорошим варіантом стане дерев'яний ящик чи картонна коробка.Вдома тримайте банани якнайдалі від стиглих або встигаючих фруктів – яблук, груш, тощо. Також не зберігайте банани на підвіконні, якщо на нього потрапляють сонячні промені. Банани швидко стигнуть, але так само швидко чорніють. З цієї причини бажано зберігати банани подалі від батареї.
Не потрібно зберігати банани в холодильнику, як і решту фруктів. Прохолода не гарантує, що банани не почнуть чорніти. Та й смак їх зіпсується.
Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...