Лайфхак для справжніх господинь! Як зберігати банани вдома, щоб вони не чорніли - прості правила

Банани найчастіше завозяться до супермаркетів недозрілими. Привозячи банани зеленими з теплих країн, їм створюють спеціальні умови зберігання, щоб вони швидше дозріли. Однак, коли ми приносимо додому фрукти з магазину, через кілька днів вони починають різко чорніти. Щоб уповільнити цей процес, потрібно знати, які банани краще купувати, і де їх правильно зберігати, зазначають Патріоти України.

У супермаркеті або на ринку в першу чергу звертайте увагу на рівномірно жовті плоди із зеленою плодоніжкою. Це ті банани, які вже стиглі, і їх протягом доби бажано з'їсти. Банани із зеленою шкіркою повинні ще дозріти. Однак якщо на шкірці є темні цятки, знайте, що фрукт почне чорніти, ще не пожовкнувши.

Коли ви вже принесли банани додому, пам'ятайте, що їх одразу потрібно дістати з поліетиленового пакету. Якщо зберігати банани у кульці, вони дуже швидко почнуть чорніти. Краще зберігати фрукти у відкритому вигляді або у відкритому паперовому пакеті. Хорошим варіантом стане дерев'яний ящик чи картонна коробка.Вдома тримайте банани якнайдалі від стиглих або встигаючих фруктів – яблук, груш, тощо. Також не зберігайте банани на підвіконні, якщо на нього потрапляють сонячні промені. Банани швидко стигнуть, але так само швидко чорніють. З цієї причини бажано зберігати банани подалі від батареї.

Не потрібно зберігати банани в холодильнику, як і решту фруктів. Прохолода не гарантує, що банани не почнуть чорніти. Та й смак їх зіпсується.

Це така смакота! Як приготувати соковиті рублені курячі котлети з грибами та сиром

середа, 24 квітень 2024, 11:08

Котлети з курятини часто виходять сухі та давкі. Але якщо з філе зробити не фарш, а дрібно порізати та додати грибочки й сир, то вийде неймовірно соковита страва. Спробуйте приготувати і цей рецепт стане одним з улюблених, передають Патріоти України. ...

Секрет досвідчених господинь! Як активоване вугілля рятує від неприємного запаху з раковини

середа, 24 квітень 2024, 10:59

Тема неприємного запаху, який поширюється всією квартирою і бере свій початок у встановленій на кухні раковині, вельми актуальна для багатьох господинь. Подібна неприємність може переслідувати домогосподарок навіть у тому разі, якщо вони ретельно догля...