Лайфхак для справжніх господинь: Як зварити полуничне варення, не ставлячи ягоди на плиту

Словосполучення "варення без варіння ягід" може здатися таким же абсурдним, як "крабове м'ясо без крабів". Але протиріччя тут немає, передають Патріоти України.

Варити доведеться, але не самі ягоди, а сироп, яким їх заливають. Завдяки цій ароматній заготівлі, що зберегла безліч вітамінів, ви легко приготуєте полуничний торт під Новий Рік. Подібним чином можна готувати варення зі смородини, абрикосів і з інших фруктів і ягід.

Інгредієнти:

  • 1 кг полуниці;
  • 1 кг цукру;
  • 2 грами лимонної кислоти;
  • 200 г води.

Приготування:

Підготуйте сироп. Засипте цукор в каструлю і додайте води. Поки цукор розчиняється, займіться полуницею. Ножиком видаліть плодоніжки. Ягоди побільше розріжте навпіл, невеликі ягоди різати не потрібно. Підготовлені ягоди покладіть в миску, яка не боїться високих температур.

Доведіть цукровий сироп до кипіння, додайте лимонну кислоту і варіть 13-15 хвилин. Помішуйте його, щоб цукор не пригорав. Готовий сироп буде схожий за кольором на мед.

Миску з полуницею поставте на підставку під гаряче або помістіть її в пластикову ємність більшого розміру. Залийте ягоди киплячим сиропом. Він буде булькати прямо в мисці ще деякий час.

Дайте ягодам постояти 15-20 хвилин. Під впливом гарячого ягоди пустять сік, і сироп забарвиться в яскраво-червоний колір.

За цей час підготуйте банки і кришки. Налийте в півлітрові банки приблизно по 50 мг води і відправте в мікрохвильовку, включену на високу потужність, приблизно на 5-7 хвилин. Кришки кип'ятіть в каструлі хвилини 2-3, потім викладіть їх на чистий сухий рушник і дайте обсохнути, не протираючи.

Злийте сироп через друшляк в ту ж каструлю, де він варився. При цьому намагайтеся не торкатися до ягід руками і ложкою. Гущу, яка утворилася на стінках миски, зішкребіть ложкою і покладіть в каструлю. Кип'ятіть хвилин 10. Миску мити не потрібно.

Знову залийте ягоди киплячим сиропом, як і в перший раз. Дайте постояти хвилин 20. Дістаньте стерилізовані банки з мікрохвильовки і поставте їх догори дном на чистий сухий рушник.

І знову злийте сироп в каструлю. Тепер його потрібно кип'ятити всього 5 хвилин. Тим часом розкладіть полуницю по банках, заповнюючи кожну не більше ніж наполовину. Співвідношення ягід і сиропу в банці може різнитися.

З готового сиропу зніміть піну. Розлийте його по банках до країв і закрутіть їх кришками. Поставте банки догори дном і дочекайтеся, коли вони охолонуть і кришки втягнуться. Приємних чаювань зимовими вечорами з літніми ягодами!

Джерело: Ukr.Media

Лише спробуйте! Запечена картопля з травами - ідеально до вечері

понеділок, 20 травень 2024, 14:30

Печену картоплю можна готувати протягом року і подавати як гарнір до м’яса або риби. Страва дуже корисна, ситна і сподобається кожному, впевнена фудблогерка Світлана Климовська. Приготування:. На сковороді розігріти оливкову олію, викласти листочки шав...

Жінкам на замітку! Додайте ці продукти до свого раціону, щоб отримати волосся вашої мрії

понеділок, 20 травень 2024, 13:42

Сильні та пишні пасма - це мрія кожного, але ми всі знаємо, що досягти її нелегко. Це тому, що стійкий ріст волосся залежить від таких факторів, як вік, генетика та зміни навколишнього середовища. Дещо є поза нашим контролем, але є й те, на що ми можем...