Лайфхак для справжніх господинь: Як зварити полуничне варення, не ставлячи ягоди на плиту

Словосполучення "варення без варіння ягід" може здатися таким же абсурдним, як "крабове м'ясо без крабів". Але протиріччя тут немає, передають Патріоти України.

Варити доведеться, але не самі ягоди, а сироп, яким їх заливають. Завдяки цій ароматній заготівлі, що зберегла безліч вітамінів, ви легко приготуєте полуничний торт під Новий Рік. Подібним чином можна готувати варення зі смородини, абрикосів і з інших фруктів і ягід.

Інгредієнти:

  • 1 кг полуниці;
  • 1 кг цукру;
  • 2 грами лимонної кислоти;
  • 200 г води.

Приготування:

Підготуйте сироп. Засипте цукор в каструлю і додайте води. Поки цукор розчиняється, займіться полуницею. Ножиком видаліть плодоніжки. Ягоди побільше розріжте навпіл, невеликі ягоди різати не потрібно. Підготовлені ягоди покладіть в миску, яка не боїться високих температур.

Доведіть цукровий сироп до кипіння, додайте лимонну кислоту і варіть 13-15 хвилин. Помішуйте його, щоб цукор не пригорав. Готовий сироп буде схожий за кольором на мед.

Миску з полуницею поставте на підставку під гаряче або помістіть її в пластикову ємність більшого розміру. Залийте ягоди киплячим сиропом. Він буде булькати прямо в мисці ще деякий час.

Дайте ягодам постояти 15-20 хвилин. Під впливом гарячого ягоди пустять сік, і сироп забарвиться в яскраво-червоний колір.

За цей час підготуйте банки і кришки. Налийте в півлітрові банки приблизно по 50 мг води і відправте в мікрохвильовку, включену на високу потужність, приблизно на 5-7 хвилин. Кришки кип'ятіть в каструлі хвилини 2-3, потім викладіть їх на чистий сухий рушник і дайте обсохнути, не протираючи.

Злийте сироп через друшляк в ту ж каструлю, де він варився. При цьому намагайтеся не торкатися до ягід руками і ложкою. Гущу, яка утворилася на стінках миски, зішкребіть ложкою і покладіть в каструлю. Кип'ятіть хвилин 10. Миску мити не потрібно.

Знову залийте ягоди киплячим сиропом, як і в перший раз. Дайте постояти хвилин 20. Дістаньте стерилізовані банки з мікрохвильовки і поставте їх догори дном на чистий сухий рушник.

І знову злийте сироп в каструлю. Тепер його потрібно кип'ятити всього 5 хвилин. Тим часом розкладіть полуницю по банках, заповнюючи кожну не більше ніж наполовину. Співвідношення ягід і сиропу в банці може різнитися.

З готового сиропу зніміть піну. Розлийте його по банках до країв і закрутіть їх кришками. Поставте банки догори дном і дочекайтеся, коли вони охолонуть і кришки втягнуться. Приємних чаювань зимовими вечорами з літніми ягодами!

Джерело: Ukr.Media

Смакота! Як приготувати пишні котлети без хліба

вівторок, 8 квітень 2025, 0:14

Ми звикли до того, що пишні та соковиті котлети, що тануть у роті, складно приготувати без додавання білого хліба, який підсохнув, передають Патріоти України. Ця кулінарна традиція є спадщиною минулого. Такі котлети виходять пишними та ситними. Однак х...

Господиням на замітку! Щоб курка вийшла соковитою, потрібно виконати всього пару дій

понеділок, 7 квітень 2025, 19:12

Всі ми любимо смачно поїсти, особливо смажену курочку. Але не завжди вона виходить соковитою. Особливо грудинка, яка найчастіше виходить сухою. Давайте приготуємо соковиту та ароматну курочку, від якої вся сім’я буде в повному захваті, передають Патріо...