Лайфхак для справжніх господинь! Рецепт пишних, як пух, оладок, які не обпадають

Пропонуємо поповнити кулінарний зошит чудовим рецептом. Виходять смачні і пишні оладки, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • кефір 300 мл
  • сода 0,5-1 ч л
  • цукор 1-1,5 ст л
  • сіль щіпка
  • борошно 1,5 ст (стакан 200 мл)

Як готувати:

Покладіть у кефір соду, добре перемішайте. Повинна з'явитися піна. Потім всипте цукор і сіль, знову перемішайте. Але ні в якому разі не додавайте цукру "трішки більше", інакше пишні оладки не вийдуть.

Борошно вмішуйте поступово. Тісто має вийти густим. Не займайтеся ним довго, головне, щоб не було грудок.

Пишність оладок залежить від густоти тіста! Тісто має вийти густим! Смажте оладки відразу як замісили тісто!

Налийте на розпечену сковороду олію і відразу починайте смажити. Підійде середній вогонь. Наливайте тісто з відстанню близько 1 см. Смажте до рум'яної скоринки з обох сторін, оладки викладайте на серветки, щоб прибрати зайвий жир.

З чим подавати

Оладки — це хороший привід поїсти варення, згущеного молока і меду. Альтернативи чаю і каві — кефір, густий кисіль і компот.

Наш рецепт не солодкий, тому щось солоненьке теж можна класти в тарілку. Наприклад, смажений червоний перець або спаржу, зелений горошок, помідори, оливки, огірок.

Причини того, що оладки прилипають до сковороди:

1. Масла у посудині занадто мало.

2. Ви намагаєтеся готувати на холодній поверхні, а вона повинна бути розжареною.

3. Ваша сковорідка не призначена для випікання оладок і млинців. В ідеалі вам потрібна товстостінна емальована, з антипригарним покриттям або чавунна.

4. Тісто дуже рідке. На щастя, в нашому рецепті воно спочатку густе.

5. Ви забуваєте вчасно перевертати!

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...