
Приготувати смачний та корисний для здоров'я сир сулугуні в домашніх умовах зовсім не складно. Рецептура цього популярного грузинського продукту не вимагає використання дорогих інгредієнтів, тому сулугуні власноруч виходить ще й бюджетним, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Свіже коров'яче молоко поставте на середній вогонь, додайте сіль і доведіть до кипіння. Тим часом сметану збийте з яйцями до однорідності.
Постійно помішуючи, влийте сметанно-яєчну суміш у кипляче молоко. Готуйте на маленькому вогні протягом 5 хвилин. Молоко під впливом сметани має звурдитися пластівцями.
Процідіть масу через сито, перекладіть молочний потік у миску і встановіть гніт. Через 3-4 години сулугуні слід відправити у холодильник для дозрівання. Домашній сир сулугуні можна подавати як окрему закуску або використовувати як інгредієнт для салатів та пирогів.
Багато хто стикається з однією й тією ж проблемою: картопля вперто прилипає до сковорідки, навіть якщо додати більше олії. У результаті замість апетитних рівних золотавих шматочків виходить розмазана суміш. Професійні кухарі давно помітили, що справа з...
Осінь — час, коли садовина та теплі овочі змінюють своє обличчя: більше картоплі, моркви, цибулі, але менше свіжої зелені. Водночас є нові натуральні текстури та забезпечений багатший смак. Це чудовий період для салатів, які не просто освіжають, а живл...