
Приготувати смачний та корисний для здоров'я сир сулугуні в домашніх умовах зовсім не складно. Рецептура цього популярного грузинського продукту не вимагає використання дорогих інгредієнтів, тому сулугуні власноруч виходить ще й бюджетним, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Свіже коров'яче молоко поставте на середній вогонь, додайте сіль і доведіть до кипіння. Тим часом сметану збийте з яйцями до однорідності.
Постійно помішуючи, влийте сметанно-яєчну суміш у кипляче молоко. Готуйте на маленькому вогні протягом 5 хвилин. Молоко під впливом сметани має звурдитися пластівцями.
Процідіть масу через сито, перекладіть молочний потік у миску і встановіть гніт. Через 3-4 години сулугуні слід відправити у холодильник для дозрівання. Домашній сир сулугуні можна подавати як окрему закуску або використовувати як інгредієнт для салатів та пирогів.
Якщо ви відчуваєте тяжкість після їжі, проблеми з травленням або уповільнений метаболізм, варто звернути увагу на печінку - орган, що відповідає за очищення організму, перетравлення жирів і підтримку енергії. Один із найпростіших способів підтримати її...
Зелений чай - популярний напій, що містить рослинні сполуки, які пов'язують із поліпшенням здоров'я серця. Дослідження показують, що він може навіть знижувати артеріальний тиск. Однак надмірне вживання може призвести до проблем, таких як побічні ефекти...