Лайфхак для справжніх господинь! Три найкращі способи відрізнити натуральний мед від фальсифікату до покупки

На ринку з'явилося дуже багато фальсифікованого меду, який не тільки не принесе користі людському організму, а може йому нашкодити. Існує кілька способів, як визначити натуральність та якість меду до його покупки, передають Патріоти України.

Як відрізнити натуральний мед від фальсифікату до покупки?

Візуально

Натуральний якісний мед повинен бути настільки густим, що при переливанні складатиметься в гірку-пагоду і дуже повільно розтікатиметься.

0,8 літра якісного меду важить один кілограм, а літрова банка меду має потягнути майже на 1,5 кг. На місці можна перевірити мед ложкою - він повинен тягнутися тонким струмком, а не падати з ложки грудками. Якщо продавець відмовляється провести такий "експеримент", краще знайти іншого.

Якщо ви бачите на меді пінку - це ознака старого меду, що забродив, який вживати не можна. У натурального меду консистенція прозора та неоднорідна. Якщо він каламутний, а на дні є осад, це може бути манка з патокою, яку зазвичай підкладають вниз, щоб збільшити кількість продукту.

На смак та на дотик

Якісний мед при вживанні в чистому вигляді злегка скребе горло через свою терпкість. Якщо ж ви відчуєте кислинку, це може говорити про те, що продукт зіпсувався. Хороший свіжий продукт повинен мати особливий квітучий аромат, а підробка може мати зовсім ледь вловний запах.

Капніть трохи меду на пальці і розітріть, якщо продукт вбирається в шкіру, то він натуральний, якщо на пальцях з'являться кристалики або він скочується, то це фальсифікат або дуже старий мед.

За консистенцією

Якісний хороший мед швидко твердне. А тому, якщо ви купуєте продукт у холодну пору, то зверніть увагу на зацукрований. Рідким може бути лише акацієвий сорт, оскільки він густіє довше. Влітку ж на прилавку має стояти барвистий, прозорий рідкий мед, тому що сумлінний продавець не виставить старий торішній зацукрований.

Не робіть помилок! Як правильно додавати сіль у котлетний фарш

неділя, 19 січень 2025, 12:14

Котлети без солі — це катастрофа. Без неї страва не смакує, хоча звикнути до натурального смаку з часом можна. Але одна справа цілеспрямовано не додавати сіль у фарш, а зовсім інакша — покласти у неправильний момент, передають Патріоти України. Для баг...

Смакота! Як приготувати соковиті рибні котлети з підливою

неділя, 19 січень 2025, 11:10

Приготувати ароматні та соковиті рибні котлети з підливою просто, може вийти корисна страва, яку можна їсти з гарніром і без. Котлети ніжні, тримають форму і мають чудову підливу після тушкування, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Очищену моркв...