На ринку з'явилося дуже багато фальсифікованого меду, який не тільки не принесе користі людському організму, а може йому нашкодити. Існує кілька способів, як визначити натуральність та якість меду до його покупки, передають Патріоти України.
Натуральний якісний мед повинен бути настільки густим, що при переливанні складатиметься в гірку-пагоду і дуже повільно розтікатиметься.
0,8 літра якісного меду важить один кілограм, а літрова банка меду має потягнути майже на 1,5 кг. На місці можна перевірити мед ложкою - він повинен тягнутися тонким струмком, а не падати з ложки грудками. Якщо продавець відмовляється провести такий "експеримент", краще знайти іншого.
Якщо ви бачите на меді пінку - це ознака старого меду, що забродив, який вживати не можна. У натурального меду консистенція прозора та неоднорідна. Якщо він каламутний, а на дні є осад, це може бути манка з патокою, яку зазвичай підкладають вниз, щоб збільшити кількість продукту.
Якісний мед при вживанні в чистому вигляді злегка скребе горло через свою терпкість. Якщо ж ви відчуєте кислинку, це може говорити про те, що продукт зіпсувався. Хороший свіжий продукт повинен мати особливий квітучий аромат, а підробка може мати зовсім ледь вловний запах.
Капніть трохи меду на пальці і розітріть, якщо продукт вбирається в шкіру, то він натуральний, якщо на пальцях з'являться кристалики або він скочується, то це фальсифікат або дуже старий мед.
Якісний хороший мед швидко твердне. А тому, якщо ви купуєте продукт у холодну пору, то зверніть увагу на зацукрований. Рідким може бути лише акацієвий сорт, оскільки він густіє довше. Влітку ж на прилавку має стояти барвистий, прозорий рідкий мед, тому що сумлінний продавець не виставить старий торішній зацукрований.
Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...
Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...