Ледача "шарлотка" з капустою: Рецепт пирога, який завжди виходить смачним

Не кожен заливний пиріг виходить вдало й добре пропікається кожного разу. Патріоти України хочуть порадити вам рецепт заливного пирога з капустою, який завжди виходить.

Інгредієнти:

  • 200 г пшеничного борошна
  • 100 мл кефіру
  • 50 мл — майонезу
  • 0,5 чайної ложки соди
  • оцет
  • сіль за смаком
  • щіпка цукру
  • 2 яйця
  • тушкована капуста з морквою — начинка
  • столова ложка вершкового масла.

Процес приготування:

1. Змішати кефір, майонез, сіль, цукор і яйця. Додати соду і обов’язково загасити її оцтом. Додати борошно в суміш рідких інгредієнтів. Гарненько перемішати тісто, накрити миску рушником і залишити мінімум на 30 хвилин у теплому місці. Тісто має бути густим, як на оладки.

2. Змастити дно форми для запікання вершковим маслом і присипати борошном. Вилити половину тіста і розрівняти його ложкою.

3. Тепер потрібно обережно викласти на тісто тушковану капусту, а зверху (теж акуратно) вилити другу частину тіста.

4. Розігріти духовку до 180 градусів — це теж важливий момент, щоб пиріг ідеально піднявся і пропікся.

5. Ставимо форму в гарячу піч і випікаємо до золотистої скоринки 40 — 50 хвилин. Якщо не впевнені у своїй духовці — накрийте форму фольгою на перші 25 хвилин, а потім, фольгу потрібно прибрати.

Xитрість досвідчених кухарів, яка допоможе приготувати «соковиті відбивні

понеділок, 5 травень 2025, 18:12

Любителі смачненько поїсти певно не відмовляться від соковитої відбивної, передають Патріоти України. Якщо ви засвоїте поради по її приготуванню, то з легкістю справитесь з цією задачею. Як вибрати м’ясо. Звісно, найсмачніші відбивні приготуються зі св...

ТОП-3 способи засолити вдома смачну червону рибу

понеділок, 5 травень 2025, 17:12

Можна засолити червону рибу без величезної кількості олії та неприємного присмаку. І найголовніше – дуже швидко, передають Патріоти України. Рибу можна купувати цілу, а можна вже готове філе. Детальніше розповість Вікторія Силка – блогер, технолог рест...