Ледача "шарлотка" з капустою: Рецепт пирога, який завжди виходить смачним

Не кожен заливний пиріг виходить вдало й добре пропікається кожного разу. Патріоти України хочуть порадити вам рецепт заливного пирога з капустою, який завжди виходить.

Інгредієнти:

  • 200 г пшеничного борошна
  • 100 мл кефіру
  • 50 мл — майонезу
  • 0,5 чайної ложки соди
  • оцет
  • сіль за смаком
  • щіпка цукру
  • 2 яйця
  • тушкована капуста з морквою — начинка
  • столова ложка вершкового масла.

Процес приготування:

1. Змішати кефір, майонез, сіль, цукор і яйця. Додати соду і обов’язково загасити її оцтом. Додати борошно в суміш рідких інгредієнтів. Гарненько перемішати тісто, накрити миску рушником і залишити мінімум на 30 хвилин у теплому місці. Тісто має бути густим, як на оладки.

2. Змастити дно форми для запікання вершковим маслом і присипати борошном. Вилити половину тіста і розрівняти його ложкою.

3. Тепер потрібно обережно викласти на тісто тушковану капусту, а зверху (теж акуратно) вилити другу частину тіста.

4. Розігріти духовку до 180 градусів — це теж важливий момент, щоб пиріг ідеально піднявся і пропікся.

5. Ставимо форму в гарячу піч і випікаємо до золотистої скоринки 40 — 50 хвилин. Якщо не впевнені у своїй духовці — накрийте форму фольгою на перші 25 хвилин, а потім, фольгу потрібно прибрати.

Ви будете здивовані! Скільки хвилин можна тримати чайний пакетик в горнятку

неділя, 23 лютий 2025, 6:39

Чай у пакетиках створили, щоб зробити заварювання простішим і швидшим, особливо в дорозі, на роботі чи в інших не надто зручних умовах, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Згодом така форма чаю прижилася, і багато людей відмовилися від трад...

А ви це знали? Чому не можна помішувати рис під час варіння

неділя, 23 лютий 2025, 6:12

Багато господинь намагаються приготувати смачний та розсипчастий рис. Але не завжди це виходить. Рисова каша дуже корисна, вона є чудовим варіантом, оскільки надовго дає почуття ситості, передають Патріоти України. Готується страва дуже просто, проте ї...