Ледачі часникові пампушки без дріжджів - з хрусткою скоринкою і довго не черствіють

До борщу прийнято подавати ароматні пампушки з часником. Але не завжди є час на приготування дріжджового тіста. Тому пропонуємо рецепт ледачих пампушок, які можна приготувати без дріжджів. Причому такі булочки довго не черствіють, передають Патріоти України.

Що знадобиться

Для приготування без дріжджових пампушок вам потрібні такі компоненти:

  • 300 грамів борошна;
  • 250 мілілітрів нежирного кефіру;
  • чайна ложка харчової соди;
  • чайна ложка цукру;
  • пол-чайної ложки солі;
  • 50 мілілітрів рафінованої соняшникової олії.

Для заправки:

  • три зубчики часнику;
  • три столові ложки рафінованої соняшникової олії;
  • невеликий пучок кропу.

Як приготувати

У глибокій мисці кефір перемішайте з цукром, сіллю і содою. Дайте настоятися пару хвилин.

Просійте борошно, додайте її в миску з кефіром, замісіть м’яке тісто. Дайте йому «відпочити» приблизно тридцять хвилин.

Тепер займіться заправкою. Часник видавити через прес, кріп подрібніть, все перемішайте з олією, трохи посоліть.

Тісто розділіть на три частини, кожну з яких розкачайте в пласт товщиною один сантиметр. Склянкою видавити з них кружечки.

Потім кружечки обсмажуйте з двох сторін на соняшниковій олії, вони повинні стати пишними і рум’яними. Залишилося намазати пампушки часниковою заправкою і подавати до столу

Смакота! Як оригінально запекти качку з яблуками в апельсинах

четвер, 22 травень 2025, 18:13

Запечена качка – не така вже й рідкісна страва на святковому столі. Але цей рецепт особливий, тому сподіваємося, що він стане гідним доповненням до вашого меню. Спробуйте, передають Патріоти України. Інгредієнти:Качка – 1 шт.Яблука – 2-3 шт.Курага – 50...

Смакота! Шпинатний рулет з лососем та сиром на святковий стіл

четвер, 22 травень 2025, 17:12

Повітряний шпинатний бісквіт із ніжним крем-сиром та слабосоленим лососем може стати ще однією смачною, гарною та швидкою закускою на стіл, передають Патріоти України. Для приготування візьміть:. Шпинат заливаємо окропом і через пару хвилин зливаємо во...