Ледачий "Наполеон": Коли дуже хочеться смачного тортика, а часу обмаль

Наполеон – відомий торт, який не зовсім просто готується. Спочатку треба замісити тісто, потім його охолодити, потім розкачати, спекти, обрізати. До того ж ще потрібно зробити крем, змастити все це, укласти, просочити і прикрасити. Все це так довго, але є більш простий варіант з печивом «вушка», радять скуштувати Патріоти України.

Печиво «вушка» готується з листкового тіста з цукром, воно хрустке, смачне, зазвичай має форму сердечок. Але також нагадуємо заячі вушка, через що і отримало таке веселе назву. Продається листкове печиво в магазині, воно може бути ваговим або фасованим, можна вибирати будь-який варіант. Примітно те, що «вушка» дуже легкі, для торта середнього розміру досить половини кілограма.

Крем в класичному торті заварний. І з готовими коржами з листкового печива він відмінно поєднується. Варять його на молоці з яйцями і крохмалем, часто його замінюють борошном. Додатково вводять ванілін і вершкове масло.

Які креми ще можна використовувати:

• сметанний;

• вершковий;

• зі згущеного молока.

На вибір впливає наявність продуктів і вільного часу. Не завжди воно є варіння, збивання, іноді потрібно чекати повного остигання. Збирають імпровізований торт «Наполеон» завжди у глибоких формах або в мисках. Просто так укласти вушка рівно дуже складно, дрібне печиво, роз’їжджається і розсипається. Так як саме по собі воно сухе, не треба жаліти крем, нехай його буде багато. Як і будь-якого іншого варіанту Наполеона, цього торту потрібно буде настоятися. За 8-10 годин він добре просочиться, «осяде», його можна буде різати шматочками, подавати до столу.

Торт Наполеон з вушок з заварним кремом

Це майже класична рецептура торта Наполеон, але з вушок. Крем готується справжній заварний на молоці, до нього додаються яйця і борошно, яку можна замінити крохмалем. Допускається збільшення кількості вершкового масла, так як деяким людям подобаються більш жирні варіанти цього торта.

Інгредієнти

• 600 г печива «вушка»;

• 500 мл молока;

• 120 г вершкового масла;

• 3 ложки борошна;

• пара яєць;

• склянка цукру;

• ванілін.

Спосіб приготування

1. Ванілін, борошно і цукровий пісок змішуємо в невеликій каструльці. Відокремлюємо жовтки, додаємо по одному, починаємо вимішувати міксером, поступово додаючи молоко. Як тільки суміш буде доведена до однорідності, можна поставити крем на плиту. Починаємо його нагрівати. Помішувати не перестаємо.

2. Маса почне густіти на дні. Як тільки вона стане схожа на рідку манну кашу і на поверхні з’являться перші бульбашки, можна зняти плитку. При охолодженні крем ще загусне. Охолоджуємо, додаємо розм’якшене масло, ретельно збиваємо міксером.

3. Для наполеона беремо роз’ємну форму або миску, в першому випадку можна не застеляти, у другому варіанті викладаємо зсередини шар харчової плівки або акуратно вистилаємо пергамент.

4. Викладаємо шарами печиво вушка, щедро промазуємо заварним кремом. Залишки прибираємо в холодильник. Торт теж ставимо в нього просочуватися. Бажано витримати дванадцять годин, наприклад, всю ніч.

5. Виймаємо торт з форми. Обмазуємо залишками крему. Подрібнюємо кілька штучок печива або беремо крихти від вушок з пакета. Обсипаємо торт «Наполеон» зверху, також прикрашаємо бічні частини.

Торт Наполеон з печива «вушка» зі сметаною

Цей варіант торта Наполеон з печиво «вушка» зі сметанним кремом. За рахунок невеликої кислинки продукту виходить неймовірно смачно, цікаво. До того ж сметанний крем дуже добре просочує будь-які коржі, а його приготування займає не більше трьох хвилин.

Інгредієнти

• 0,5 кг вушок;

• 0,6 кг сметани;

• 0,16 кг цукру;

• ваніль.

Спосіб приготування

1. Готуємо швидкий крем. Просто змішуємо сметану з цукром і ваніллю. Ще краще взяти міксер і збити кілька хвилин. Важливо брати досить густий і жирний продукт, тоді вийде хороший крем. Але також потрібно акуратно збивати густу сметану, вона може легко стати маслом.

2. Викладаємо у відповідну форму шарами печиво. Зламані частини можна засовувати в порожнечі. Промазуємо сметаною, повторюємо до тих пір, поки не закінчаться продукти. Даємо торту просочитися мінімум п’ять годин.

3. Дістаємо імпровізований Наполеон. Змащуємо залишками крему, прикрашаємо крихтами печива або будь-яким іншим способом.

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...