Легендарна зимова випічка, яка сподобається усім: Рецепт Лінцерського горіхового печива із джемом

Досі не вщухають суперечки між австрійцями та німцями з приводу Лінцерського печива – обидві сторони ніяк не можуть вирішити, хто ж є засновником легендарної випічки. Можливо, колись їх розсудить історія, але от печиво є по-справжньому особливим, а його рецепт давно вже підкорив увесь світ. Смаколики належать до розряду зимової випічки. Адже традиційно ним прикрашають новорічний та різдвяний стіл. Його особливість – тоненьке тісто та джем усередині. Рецептом неймовірного Лінцерського печива поділилася фудблогерка Ольга Мончук в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Жовтки – 4 шт.
  • Вершкове масло – 220 г
  • Цукрова пудра – 120 г
  • Мелений мигдаль – 80 г
  • Борошно – 450 г
  • Пекарський порошок – 1/4 ч. л.
  • Сіль – 1/ ч. л.
  • Цедра лимона – 1 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.

Додатково:

  • Густе варення – 3/4 ст

Спосіб приготування:

1. Збити вершкове масло та цукрову пудру.

2. Збити жовтки до однорідності.

3. Додати лимонну цедру, екстракт ванілі та мигдаль. Перемішати та об`єднати з масляною масою.

4. В окремій мисці просіяти борошно. Додати до нього порошок до печива та трохи солі.

5. Змішати з рідкою масою та замісити тісто. Поділити його на дві частини, загорнути у харчову плівку та покласти в холодильник на 30-60 хвилин.

6. Тонко розкачати одну частину тіста та вирізати печиво. Викласти на деко, застелене пергаментом.

7. Другу частину тіста теж тонко розкачати та вирізати печиво. В кожному з них посередині вирізати дірочки. Також викласти на деко. Випікати за температури 190 градусів 10-12 хвилин.

8. Ціле печиво помазати джемом, печиво з отворами посипати цукровою пудрою та накрити половинку з варенням.

Що робити, якщо оселедець дуже солоний - секрет досвідчених господинь

субота, 22 лютий 2025, 10:12

Навіть якщо оселедець надто солоний на смак, то це не привід відмовлятися від страви, передають Патріоти України. Господині знають, що є кілька способів, як виправити ситуацію і зробити рибу менш солоною. Приємного і малосоленого смаку можна досягти вс...

Не відірватися! Ця намазка зі скумбрії така, що захочете їсти її ложками

субота, 22 лютий 2025, 9:12

Намазки — найкраща кулінарна історія, бо готується швидко, всім подобається та миттєво все з’їдається. Якщо ви любите рибу, тоді цей рецепт вам сподобається. Пропонуємо його зберегти в кулінарну скарбничку, передають Патріоти України. Для приготування ...