Легендарна зимова випічка, яка сподобається усім: Рецепт Лінцерського горіхового печива із джемом

Досі не вщухають суперечки між австрійцями та німцями з приводу Лінцерського печива – обидві сторони ніяк не можуть вирішити, хто ж є засновником легендарної випічки. Можливо, колись їх розсудить історія, але от печиво є по-справжньому особливим, а його рецепт давно вже підкорив увесь світ. Смаколики належать до розряду зимової випічки. Адже традиційно ним прикрашають новорічний та різдвяний стіл. Його особливість – тоненьке тісто та джем усередині. Рецептом неймовірного Лінцерського печива поділилася фудблогерка Ольга Мончук в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Жовтки – 4 шт.
  • Вершкове масло – 220 г
  • Цукрова пудра – 120 г
  • Мелений мигдаль – 80 г
  • Борошно – 450 г
  • Пекарський порошок – 1/4 ч. л.
  • Сіль – 1/ ч. л.
  • Цедра лимона – 1 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.

Додатково:

  • Густе варення – 3/4 ст

Спосіб приготування:

1. Збити вершкове масло та цукрову пудру.

2. Збити жовтки до однорідності.

3. Додати лимонну цедру, екстракт ванілі та мигдаль. Перемішати та об`єднати з масляною масою.

4. В окремій мисці просіяти борошно. Додати до нього порошок до печива та трохи солі.

5. Змішати з рідкою масою та замісити тісто. Поділити його на дві частини, загорнути у харчову плівку та покласти в холодильник на 30-60 хвилин.

6. Тонко розкачати одну частину тіста та вирізати печиво. Викласти на деко, застелене пергаментом.

7. Другу частину тіста теж тонко розкачати та вирізати печиво. В кожному з них посередині вирізати дірочки. Також викласти на деко. Випікати за температури 190 градусів 10-12 хвилин.

8. Ціле печиво помазати джемом, печиво з отворами посипати цукровою пудрою та накрити половинку з варенням.

Це може здивувати! Кулінарні секрети, про які знає не кожна господиня

п’ятниця, 22 листопад 2024, 18:09

Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...

Розставлено крапки над "і": Чи можна підігрівати каву в мікрохвильовій печі

п’ятниця, 22 листопад 2024, 17:24

Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...