Легко приготувати та неможливо відірватися: Рецепт шоколадних кексів, що самі тануть у роті

Французи називають таку випічку "муале".

Муале часто плутають с фонданом, але насправді фондан – різновид муале. У фондана серединка рідка, а в муале – майже рідка, з оксамитовою текстурою. Кекси відрізняються пропорціями яєць і борошна, температурою і часом випікання, зазначають Патріоти України.

Навряд чи у фондана і муале – різні історії по те, як їх винайшли, хоча цікаво було би знати, який з них був першим. За авторство кексу з вологою начинкою сперечаються два відомі кулінари, один заявляє, що зробив рідку начинку навмисно, другий – що ще був кулінарний факап, який він довів до досконалості. Але найцікавіше в цій страві – не її історія, а неочікувано яскравий смак, текстура ч простота інгредієнтів. Муале просто тане у роті, і на відміну від флану його можна їсти навіть на ходу – нічого не тече. Хоча навряд чи вам захочеться кудись бігти, щойно ви зробите перший кусь.

Рецепт шоколадного муале

Інгредієнти

125 грамів вершкового масла

Три яйця

220 грамів шоколаду

175 грамів коричневого (або звичайного) цукру

70 грамів пшеничного борошна

Дрібка солі

Ще вам знадобляться маленькі форми для випічки.

Приготування

Масло і шоколад розтопити окремо в мікрохвильовці, змішати, засипати цукром, посолити і засипати просіяне борошно. Знову вимішати, злегка збиваючи. Поставити на конфорку, включену на найменший вогонь і прогріти суміш, а потім по одному забивати яйця і швидко, ретельно, збивати тісто. Зняти з конфорки каструлю.

Форми для випічки промаслити, викласти в неї тісто і поставити в духовку, прогріту до 182 градусів. Готувати протягом дев'ятнадцяти - двадцяти двох хвилин.

Коли кекс вкриється потрісканої скоринкою, а серединка буде ніжною і м'якою (це можна перевірити, проколовши кес шпажкою), виймайте кекси з духовки.

Подавати муале слід теплим, поливши глазур'ю чи сиропом, з фізалісом чи кулькою морозива.

Секрет досвідчених господинь! Навіщо обмазувати м’ясо медом перед запіканням

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:15

Перед викладанням сирого м’яса на сковороду або перед відправленням продукту в духовку кулінари зазвичай обробляють їжу. У більшості випадків мова йде про паніровку або маринування. Проте досвідчені господині знайшли ще один цікавий спосіб попередньої ...

Яку помилку більшість з нас робить при заварюванні чаю

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:12

Заварюючи чай, багато людей навіть не замислюються про правильну тривалість цього процесу. Одні любителі чайного напою явно поспішають, прибираючи пакетик із окропу зарано. Інші гурмани надовго залишають мішечки у гарячій воді та виймають їх лише після...