Муале часто плутають с фонданом, але насправді фондан – різновид муале. У фондана серединка рідка, а в муале – майже рідка, з оксамитовою текстурою. Кекси відрізняються пропорціями яєць і борошна, температурою і часом випікання, зазначають Патріоти України.
Навряд чи у фондана і муале – різні історії по те, як їх винайшли, хоча цікаво було би знати, який з них був першим. За авторство кексу з вологою начинкою сперечаються два відомі кулінари, один заявляє, що зробив рідку начинку навмисно, другий – що ще був кулінарний факап, який він довів до досконалості. Але найцікавіше в цій страві – не її історія, а неочікувано яскравий смак, текстура ч простота інгредієнтів. Муале просто тане у роті, і на відміну від флану його можна їсти навіть на ходу – нічого не тече. Хоча навряд чи вам захочеться кудись бігти, щойно ви зробите перший кусь.
Інгредієнти
125 грамів вершкового масла
Три яйця
220 грамів шоколаду
175 грамів коричневого (або звичайного) цукру
70 грамів пшеничного борошна
Дрібка солі
Ще вам знадобляться маленькі форми для випічки.
Приготування
Масло і шоколад розтопити окремо в мікрохвильовці, змішати, засипати цукром, посолити і засипати просіяне борошно. Знову вимішати, злегка збиваючи. Поставити на конфорку, включену на найменший вогонь і прогріти суміш, а потім по одному забивати яйця і швидко, ретельно, збивати тісто. Зняти з конфорки каструлю.
Форми для випічки промаслити, викласти в неї тісто і поставити в духовку, прогріту до 182 градусів. Готувати протягом дев'ятнадцяти - двадцяти двох хвилин.
Коли кекс вкриється потрісканої скоринкою, а серединка буде ніжною і м'якою (це можна перевірити, проколовши кес шпажкою), виймайте кекси з духовки.
Подавати муале слід теплим, поливши глазур'ю чи сиропом, з фізалісом чи кулькою морозива.
Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...