Легкий у приготуванні та чудово смакує: Рецепт рисового пудингу від Яни Беденко

Яна Беденко

Учасниця кулінарного реаліті-шоу "Пекельна кухня" (Новий канал) Яна Беденко поділилася з читачами рецептом страви, яка припаде до смаку і дорослим, і дітям – це рисовий пудинг, зазначають Патріоти України.

Пудинги полюбляють їсти британці, адже вони легкі у приготуванні та чудово смакують на будь-який прийом їжі.

Саме цю страву вирішила приготувати на одному з випробувань "Пекельної кухні" Яна Беденко.

Дітей, які завітали до телересторану реаліті були в захваті від рисового пудингу з індійськими нотками. І він своїм смаком зачарував не лише маленьких гостей, а ще й Алекса Якутова.

Рецепт рисового пудингу

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 2
Рисовий пудинг / Фото Смачні історіїІнгредієнти:
Приготування:
  1. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  2. Розріжте стручок ванілі та вийміть зернятка лезом ножа. Змішайте з кардамоном.
  3. Підсмажте всі спеції на розігрітій сковорідці, щоб вони "випустили" аромат.
  4. Вилийте до спецій кокосове молоко, додайте ще вершків та молока.
  5. Додайте цукор, цедру лайма та перемішайте.
  6. За декілька хвилин додайте рис та доведіть до кипіння. Варіть суміш протягом 5 хвилин.
  7. Перелийте рисову масу в глибокий посуд та додайте жовтки і маскарпоне. Ретельно перемішайте й відправте в жаростійке деко.
  8. Розрівняйте масу ложкою та випікайте в духовці протягом 15 – 20 хвилин за температури 170 – 180 градусів.
  9. Коли скоринка на рисовому пудингу буде золотистого кольору – він готовий. Смачного!

Кому категорично не можна їсти банани - попередження лікарів

понеділок, 3 листопад 2025, 9:15

Банани вважаються одним із найкорисніших фруктів - вони швидко додають енергії, містять калій, магній і вітаміни групи В. Проте є категорії людей, яким цей продукт може зашкодити, передають Патріоти України. 1. Тим, хто має діабет Банани містять велик...

Пюре, як у ресторані - секрет кремової ідеальної текстури

понеділок, 3 листопад 2025, 8:44

Картопляне пюре - класика домашньої кухні, але не завжди воно виходить пишним, кремовим і без грудочок. Шеф-кухарі поділилися простими хитрощами, які зроблять ваше пюре ідеальним, передають Патріоти України. Для пюре краще брати картоплю з високим вміс...