Приготувати плов можна і за складними рецептами, як це, наприклад, робить шеф-кухар Андрій Величко, який розповідав, як готувати плов по-узбецьки, і за «швидкими», які не потребують особливих умінь та підготовки, зазначають Патріоти України.
Рецепт «лінивого» плову запропонували автори кулінарного каналу «Кулінарні хитрощі», які не стали «зв'язуватися» з бараниною, а взяли для цієї страви частини курки. «Курка з рисом та овочами — дуже смачна гаряча страва для всієї родини. Хтось називає її швидким або лінивим пловом, а для мене це чудовий варіант, коли потрібно швидко приготувати та ситно поїсти», — стверджує автор рецепту.
Інгредієнти:Для соусу:
- Частини курки — 600 г;
- Рис сорту жасмин або басмати — 260 г.
- Перець червоний — 1 шт.;
- Помідори — 2 шт.;
- Цибуля — 1 шт.;
- Соняшникова олія — 1 ст.л.;
- Вода — 2 ст. л;
- Сіль — ¾ ч.л.;
- Цукор -½ ч. л.;
- Паприка/перець/гострий перець.
Приготування:
- Рис залити водою та залишити на 1−2 години.
- Курку розділити на шматки та посипати сіллю, залишити на 20 хвилин.
- Для соусу обсмажити овочі на олії, додати воду і тушкувати під кришкою до м'якості зі спеціями. Подрібнити блендером.
- Залити курку соусом і маринувати 30 хвилин.
- Рис викласти у форму для випікання, зверху — курку і соус, що залишився.
- Накрити фольгою та випікати при 180 °C 30 хвилин.
- Зняти фольгу та залишити ще на 10 хвилин у духовці.
Рис виходить розсипчастий, а куряча грудка залишається м'якою та ніжною.
М’ясо за цим рецептом виходить м’яким, навіть яловичина здається, що ніжна, мов куряче філе. Ідеальна м’ясна підлива до гарніру розпадається на волокна варто лише взяти губами шматочок, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Свіже м’ясо ріжемо таким...
Взимку прилавки магазинів, супермаркетів, та ринки виставляють такі смачні та корисні цитрусові фрукти. Мандарини та апельсини певно полюбляють всі, особливо радіють їм дітлахи, передають Патріоти України. Та не лише смачно їх їсти в свіжому вигляді, п...