"Лінивий" плов, від якого не відірватися - швидкий рецепт курки з рисом в овочевому соусі

Приготувати плов можна і за складними рецептами, як це, наприклад, робить шеф-кухар Андрій Величко, який розповідав, як готувати плов по-узбецьки, і за «швидкими», які не потребують особливих умінь та підготовки, зазначають Патріоти України.

Рецепт «лінивого» плову запропонували автори кулінарного каналу «Кулінарні хитрощі», які не стали «зв'язуватися» з бараниною, а взяли для цієї страви частини курки. «Курка з рисом та овочами — дуже смачна гаряча страва для всієї родини. Хтось називає її швидким або лінивим пловом, а для мене це чудовий варіант, коли потрібно швидко приготувати та ситно поїсти», — стверджує автор рецепту.

Інгредієнти:
  • Частини курки — 600 г;
  • Рис сорту жасмин або басмати — 260 г.
Для соусу:
  • Перець червоний — 1 шт.;
  • Помідори — 2 шт.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Соняшникова олія — 1 ст.л.;
  • Вода — 2 ст. л;
  • Сіль — ¾ ч.л.;
  • Цукор -½ ч. л.;
  • Паприка/перець/гострий перець.
Приготування:
  • Рис залити водою та залишити на 1−2 години.
  • Курку розділити на шматки та посипати сіллю, залишити на 20 хвилин.
  • Для соусу обсмажити овочі на олії, додати воду і тушкувати під кришкою до м'якості зі спеціями. Подрібнити блендером.
  • Залити курку соусом і маринувати 30 хвилин.
  • Рис викласти у форму для випікання, зверху — курку і соус, що залишився.
  • Накрити фольгою та випікати при 180 °C 30 хвилин.
  • Зняти фольгу та залишити ще на 10 хвилин у духовці.

Рис виходить розсипчастий, а куряча грудка залишається м'якою та ніжною.

Ці овочі рятують печінку - гепатолог розкрив секрет

середа, 24 грудень 2025, 13:08

Печінка відповідає за травлення, накопичення енергії та виведення токсинів. Але запалення та надлишок жиру можуть серйозно її пошкодити. Експерти кажуть, що правильні овочі здатні захистити цей орган, передають Патріоти України. Броколі – головний геро...

Алюмінієва фольга може шкодити вашому здоров’ю! Те, що роблять багато людей на кухні, небезпечно

середа, 24 грудень 2025, 12:45

Алюмінієва фольга - незамінний помічник на кухні: загортаємо бутерброди, готуємо на грилі, зберігаємо їжу. Проте не всі знають, що її використання може бути небезпечним для здоров’я, передають Патріоти України. Експерти наголошують: замініть фольгу на ...