"Лінивий" плов, від якого не відірватися - швидкий рецепт курки з рисом в овочевому соусі

Приготувати плов можна і за складними рецептами, як це, наприклад, робить шеф-кухар Андрій Величко, який розповідав, як готувати плов по-узбецьки, і за «швидкими», які не потребують особливих умінь та підготовки, зазначають Патріоти України.

Рецепт «лінивого» плову запропонували автори кулінарного каналу «Кулінарні хитрощі», які не стали «зв'язуватися» з бараниною, а взяли для цієї страви частини курки. «Курка з рисом та овочами — дуже смачна гаряча страва для всієї родини. Хтось називає її швидким або лінивим пловом, а для мене це чудовий варіант, коли потрібно швидко приготувати та ситно поїсти», — стверджує автор рецепту.

Інгредієнти:
  • Частини курки — 600 г;
  • Рис сорту жасмин або басмати — 260 г.
Для соусу:
  • Перець червоний — 1 шт.;
  • Помідори — 2 шт.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Соняшникова олія — 1 ст.л.;
  • Вода — 2 ст. л;
  • Сіль — ¾ ч.л.;
  • Цукор -½ ч. л.;
  • Паприка/перець/гострий перець.
Приготування:
  • Рис залити водою та залишити на 1−2 години.
  • Курку розділити на шматки та посипати сіллю, залишити на 20 хвилин.
  • Для соусу обсмажити овочі на олії, додати воду і тушкувати під кришкою до м'якості зі спеціями. Подрібнити блендером.
  • Залити курку соусом і маринувати 30 хвилин.
  • Рис викласти у форму для випікання, зверху — курку і соус, що залишився.
  • Накрити фольгою та випікати при 180 °C 30 хвилин.
  • Зняти фольгу та залишити ще на 10 хвилин у духовці.

Рис виходить розсипчастий, а куряча грудка залишається м'якою та ніжною.

Є секрет! Що треба зробити під час смаження картоплі, щоб вона не прилипала до сковорідки

понеділок, 1 грудень 2025, 19:41

Багато хто стикається з однією й тією ж проблемою: картопля вперто прилипає до сковорідки, навіть якщо додати більше олії. У результаті замість апетитних рівних золотавих шматочків виходить розмазана суміш. Професійні кухарі давно помітили, що справа з...

Поради для приготування салатів восени

понеділок, 1 грудень 2025, 13:28

Осінь — час, коли садовина та теплі овочі змінюють своє обличчя: більше картоплі, моркви, цибулі, але менше свіжої зелені. Водночас є нові натуральні текстури та забезпечений багатший смак. Це чудовий період для салатів, які не просто освіжають, а живл...