Лінивий сирник у духовці без заморочок

Якщо ви не любите довго стояти біля сковорідки, випікаючи сирники-оладки, то приготуйте сирник у духовці, а потім його поріжте порційно. Цей рецепт схожий на класичну запіканку, проте якщо порізати порційно, то справжні сирники будуть на столі, передають Патріоти України.

Подробиці

Сирник у вигляді запіканка загалом звичний варіант для Львівщини. Для приготування візьміть кисломолочний сир (1 кг), 4 яйця, 200 г цукру та 20 г ванільного цукру, 4 столові ложки манки. Всі інгредієнти одночасно збийте блендером, щодо цукру, то беріть його на свій смак. Спочатку додайте менше, щоб солодкість врегулювати наприкінці. За бажанням додайте родзинки або ягоди з варення.

Запікайте у формі, для кекса-колеса або в прямокутній, довгастій. Це саме для того, щоб було зручно нарізати порційно. Зверху полийте розтопленим маслом, щоб була золота скоринка. Запікайте 30-40 хвилин у духовці при температурі 180 градусів. Охолоджений сирник поріжте, подавайте з шоколадом, ягодами чи сметаною і смакуйте!

Дешево і дуже смачно! Намазка зі смаком червоної ікри з простих інгредієнтів

середа, 26 листопад 2025, 6:45

Бажаєте здивувати близьких? Приготуйте намазку за рецептом кулінарки Елли Іванової, яким вона поділилася з читачами "Фактів", передають Патріоти України. Поцікавтеся у рідних, які їхні враження. Адже кожна людина має свій смак і свою думку. Якщо намазк...

Господиням на замітку! Чому варто додавати крохмаль у фарш для фрикадельок

вівторок, 25 листопад 2025, 12:15

І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...