Любов із першого шматочка: Клопотенко поділився рецептом швидкого сливового пирога із корицею

klopotenko.com"Сливовий пиріг — це любов з першого шматочка. І якщо у вас досі немає улюбленого рецепта сливового пирога, я пропоную це виправити. З моїм пирогом все просто — пісочне тісто й ароматна начинка. По суті це виходить тарт, але мені здається, що пиріг — набагато простіше і зрозуміліше", - пише відомий кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Хай там що, ви повинні обов’язково його скуштувати. Поєднання слив, кави, ароматних кардамону і кориці приведе вас у захват. Я обіцяю.

Час приготування 35 хвилин

Порції 4

Інгредієнти

Для начинки:

  • Слива 400 г
  • Цукор 200 г
  • Вода 100 г
  • Кава (мелена) 1 ст. л.
  • Кардамон 3 шт.
  • Кориця 2 палички
  • Лимон (цедра половини лимона) ½ шт.
  • М’ята (опціонально) 3 гілочки

Для тіста:

  • Борошно 350 г
  • Вершкове масло 200 г
  • Яйце 1 шт.
  • Сіль 1 дрібка
  • Цукор 1 ст. л.
  • Молоко (дивитися на консистенцію тіста) 1 ст. л.

Покроковий рецепт

Для приготування пісочного тіста змішайте в мисці борошно з вершковим маслом кімнатної температури, додайте яйце, дрібку солі та 1 столову ложку цукру. Замішайте однорідне тісто. Якщо тісто виходить дуже сухим, додайте 1 столову ложку молока і 1 столову ложку води. Це дозволить отримати однорідне тісто.

Розкачайте тісто між двома листами пергаменту за допомогою качалки. Акуратно викладіть тісто у форму для тарта і трохи притисніть його по бортику руками. Залишки тіста, які будуть виходити за бортики форми, потрібно зрізати ножем. Зробіть виделкою проколи в тісті, щоб воно рівномірно пропеклося і не здувалося. Поставте тісто в розігріту до 180 градусів духовку на 10−15 хвилин.

Поки запікається тісто, приготуйте начинку. Помийте 400 г слив, розріжте їх навпіл і очистіть від кісточок. Перекладіть сливи в сотейник, додайте 200 г цукру, 100 г води, 3 плоди кардамону, 1 столову ложку меленої кави і 2 палички кориці. Готуйте сливи приблизно 15−20 хвилин на дуже маленькому вогні, постійно помішуючи, щоб суміш не пригоріла.

Готову начинку відкиньте на друшляк, щоб прибрати зайву рідину, і дістаньте палички кориці.

Рівномірно розподіліть начинку по всьому периметру тіста за допомогою ложки. Поставте пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 10−15 хвилин.

Дістаньте пиріг з духовки і дайте йому трохи охолонути. Натріть на дрібній тертці трохи цедри (приблизно половину лимона) прямо на пиріг. Прикрасьте готовий пиріг листочками м’яти, щоб надати йому приємну свіжу нотку".

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...