"Сливовий пиріг — це любов з першого шматочка. І якщо у вас досі немає улюбленого рецепта сливового пирога, я пропоную це виправити. З моїм пирогом все просто — пісочне тісто й ароматна начинка. По суті це виходить тарт, але мені здається, що пиріг — набагато простіше і зрозуміліше", - пише відомий кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:
"Хай там що, ви повинні обов’язково його скуштувати. Поєднання слив, кави, ароматних кардамону і кориці приведе вас у захват. Я обіцяю.
Час приготування — 35 хвилин
Порції — 4
Для начинки:
Для тіста:
Для приготування пісочного тіста змішайте в мисці борошно з вершковим маслом кімнатної температури, додайте яйце, дрібку солі та 1 столову ложку цукру. Замішайте однорідне тісто. Якщо тісто виходить дуже сухим, додайте 1 столову ложку молока і 1 столову ложку води. Це дозволить отримати однорідне тісто.
Розкачайте тісто між двома листами пергаменту за допомогою качалки. Акуратно викладіть тісто у форму для тарта і трохи притисніть його по бортику руками. Залишки тіста, які будуть виходити за бортики форми, потрібно зрізати ножем. Зробіть виделкою проколи в тісті, щоб воно рівномірно пропеклося і не здувалося. Поставте тісто в розігріту до 180 градусів духовку на 10−15 хвилин.
Поки запікається тісто, приготуйте начинку. Помийте 400 г слив, розріжте їх навпіл і очистіть від кісточок. Перекладіть сливи в сотейник, додайте 200 г цукру, 100 г води, 3 плоди кардамону, 1 столову ложку меленої кави і 2 палички кориці. Готуйте сливи приблизно 15−20 хвилин на дуже маленькому вогні, постійно помішуючи, щоб суміш не пригоріла.
Готову начинку відкиньте на друшляк, щоб прибрати зайву рідину, і дістаньте палички кориці.
Рівномірно розподіліть начинку по всьому периметру тіста за допомогою ложки. Поставте пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 10−15 хвилин.
Дістаньте пиріг з духовки і дайте йому трохи охолонути. Натріть на дрібній тертці трохи цедри (приблизно половину лимона) прямо на пиріг. Прикрасьте готовий пиріг листочками м’яти, щоб надати йому приємну свіжу нотку".
Штрудель з лаваша – чудова випічка, яка готується на швидку руку. Такий штрудель виходить дуже смачним, хрустким, ароматним, його відмінно подати до вечірнього чаю або кави для своїх рідних. Спробуйте, це дуже смачно, передають Патріоти України. Для пр...