"Сливовий пиріг — це любов з першого шматочка. І якщо у вас досі немає улюбленого рецепта сливового пирога, я пропоную це виправити. З моїм пирогом все просто — пісочне тісто й ароматна начинка. По суті це виходить тарт, але мені здається, що пиріг — набагато простіше і зрозуміліше", - пише відомий кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:
"Хай там що, ви повинні обов’язково його скуштувати. Поєднання слив, кави, ароматних кардамону і кориці приведе вас у захват. Я обіцяю.
Час приготування — 35 хвилин
Порції — 4
Для начинки:
Для тіста:
Для приготування пісочного тіста змішайте в мисці борошно з вершковим маслом кімнатної температури, додайте яйце, дрібку солі та 1 столову ложку цукру. Замішайте однорідне тісто. Якщо тісто виходить дуже сухим, додайте 1 столову ложку молока і 1 столову ложку води. Це дозволить отримати однорідне тісто.
Розкачайте тісто між двома листами пергаменту за допомогою качалки. Акуратно викладіть тісто у форму для тарта і трохи притисніть його по бортику руками. Залишки тіста, які будуть виходити за бортики форми, потрібно зрізати ножем. Зробіть виделкою проколи в тісті, щоб воно рівномірно пропеклося і не здувалося. Поставте тісто в розігріту до 180 градусів духовку на 10−15 хвилин.
Поки запікається тісто, приготуйте начинку. Помийте 400 г слив, розріжте їх навпіл і очистіть від кісточок. Перекладіть сливи в сотейник, додайте 200 г цукру, 100 г води, 3 плоди кардамону, 1 столову ложку меленої кави і 2 палички кориці. Готуйте сливи приблизно 15−20 хвилин на дуже маленькому вогні, постійно помішуючи, щоб суміш не пригоріла.
Готову начинку відкиньте на друшляк, щоб прибрати зайву рідину, і дістаньте палички кориці.
Рівномірно розподіліть начинку по всьому периметру тіста за допомогою ложки. Поставте пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 10−15 хвилин.
Дістаньте пиріг з духовки і дайте йому трохи охолонути. Натріть на дрібній тертці трохи цедри (приблизно половину лимона) прямо на пиріг. Прикрасьте готовий пиріг листочками м’яти, щоб надати йому приємну свіжу нотку".
Гіпертонія - одна з найпоширеніших хвороб серцево-судинної системи. Відсутність правильного харчування і лікування може призвести до таких серйозних ускладнень, як пошкодження судин, серцева й ниркова недостатність, проблеми зі зором та інсульт, переда...
Ви помічали, що з часом мед у банці стає твердим і його важко набрати ложкою? Це зовсім не означає, що він зіпсувався! Професійний пасічник Войцех Марговничи розповідає, чому мед кристалізується, які сорти застигають швидше, як правильно зберігати мед ...