Любителі кави будуть у захваті: Рецепт ніжного десерту без ризику для фігури

Сонце потроху відвойовує місце у хмар, а отже, час почати готуватися до пляжного сезону. Але обмежувати себе в смаколиках не варто – просто користуйтеся правильними рецептами, радять Патріоти України.

Адже відмова від десертів для більшості з нас є непосильною жертвою. Цей кавовий десерт – чудова альтернатива калорійним ласощам! Він анітрохи не заважає приводити тіло у "пляжну" форму.

Рецепт кавового десерту

Час: 2 години

Порцій: 2

Інгредієнти

  • молоко – 200 мілілітрів;
  • мягкий кисломолочний сир – 200 грамів;
  • розчинна кава – 1 чайна ложка;
  • желатин – 10 грамів;
  • какао-порошок – 1 чайна ложка;
  • стевія – на ваш смак.

Приготування

  1. Кладемо у сотейник желатин та каву, заливаємо молоком та залишаємо на 20 хвилин .
  2. Ставимо сотейник на маленький вогонь, помішуємо та нагріваємо до того часу, поки желатин не розчиниться. Важливо не дати суміші закипіти, інакше желатин втратить свої властивості.
  3. В окремій тарілці змішуємо сир та какао, за бажанням можна додати підсолоджувач.
  4. Об'єднуємо суміші і добре розмішуємо.
  5. Отриману масу розливамо у формочки та залишаємо у холодильнику як мінімум на 2 години до повного застигання. Смачного!

Червона пляма на яйці: Чи можна її їсти і чи небезпечна вона для здоров’я

понеділок, 15 грудень 2025, 23:10

Іноді, розбиваючи яйце, можна помітити маленьку червону плямку, схожу на краплю крові. Багато людей відразу викидають таке яйце або видаляють пляму. Насправді, червона пляма - це невеликий згусток крові, що виникає через мікрокрововилив у репродуктивно...

Ви могли це не знати! Без якого інгредієнту не варто готувати тушковану капусту

понеділок, 15 грудень 2025, 9:57

Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...