Любителі солодкого будуть у захваті: Як приготувати олександрійське тісто для паски

Пора починати готуватись до Великодня! Якщо у вас ще не має "вашого" рецепта святкової пасочки, ми підготували для вас відмінний варіант випічки. Якщо любите солодку паску – цей рецепт саме для вас. Це тісто завжди заготовлюється з вечора, а зранку можна відразу переходити до випікання, зазначають Патріоти України.

Замість родзинок в пасочку можна додати горішки, курагу або чорнослив, все залежить від вашого смаку. З цього рецепту у вас вийде багато смачних пасочок, якщо вам потрібно менше – розділіть інгредієнти на половину.

Олександрійська паска: покроковий рецепт

  1. Яйця ретельно змішайте з цукром, злегка збийте їх вінчиком, але не сильно.
  2. Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно розм'якло. Розчиніть вершкове масло в теплому молоці з дріжджами.
  3. Змішайте яєчну масу з молочною та залишіть в теплому місці на 8 – 12 годин.
  4. Через відведені години додаємо до тіста сіль, розпарені родзинки, ванільний цукор, коньяк та близько 2,5 кілограмів просіяного борошна. Замісіть тісто змочуючи руки в рослинній олії. У вас повинно вийти м'яке, еластичне та в'язке тісто, але не збите.
  5. Залишіть тісто на 60 – 90 хвилин відпочити та підрости вдвічі.
  6. Розкладіть готове тісто у заздалегідь підготовані форми для випікання. Заповніть форми на 1/3 та залишаємо ще раз трішки піднятися. Змастіть їх жовтками.
  7. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте пасочки протягом 30 – 40 хвилин. Смачного!
Джерело: 24 канал

Доступні всім! Названо продукти, які зберігають молодість тіла

неділя, 19 січень 2025, 19:09

Бобові (квасоля, сочевиця, арахіс, нут, горох) багаті білками, що допомагають шкірі регенерувати і довше залишатися молодою. Про користь бобових у раціоні розповіла дієтологиня Оксана Скіталінська, передають Патріоти України. За її словами, бобові мают...

Буде дуже ніжним! Як приготувати картопляне пюре без грудочок, щоб тануло в роті

неділя, 19 січень 2025, 18:10

Картопляне пюре виходить дуже ніжним на вершках, а не на молоці, передають Патріоти України. Не шкодуйте й вершкового масла – у кілограм відвареної картоплі потрібно додати 100 грамів. Які ще секрети приготування ніжного картопляного пюре знають досвід...