Любителі солодкого будуть у захваті: Як приготувати олександрійське тісто для паски

Пора починати готуватись до Великодня! Якщо у вас ще не має "вашого" рецепта святкової пасочки, ми підготували для вас відмінний варіант випічки. Якщо любите солодку паску – цей рецепт саме для вас. Це тісто завжди заготовлюється з вечора, а зранку можна відразу переходити до випікання, зазначають Патріоти України.

Замість родзинок в пасочку можна додати горішки, курагу або чорнослив, все залежить від вашого смаку. З цього рецепту у вас вийде багато смачних пасочок, якщо вам потрібно менше – розділіть інгредієнти на половину.

Олександрійська паска: покроковий рецепт

  1. Яйця ретельно змішайте з цукром, злегка збийте їх вінчиком, але не сильно.
  2. Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно розм'якло. Розчиніть вершкове масло в теплому молоці з дріжджами.
  3. Змішайте яєчну масу з молочною та залишіть в теплому місці на 8 – 12 годин.
  4. Через відведені години додаємо до тіста сіль, розпарені родзинки, ванільний цукор, коньяк та близько 2,5 кілограмів просіяного борошна. Замісіть тісто змочуючи руки в рослинній олії. У вас повинно вийти м'яке, еластичне та в'язке тісто, але не збите.
  5. Залишіть тісто на 60 – 90 хвилин відпочити та підрости вдвічі.
  6. Розкладіть готове тісто у заздалегідь підготовані форми для випікання. Заповніть форми на 1/3 та залишаємо ще раз трішки піднятися. Змастіть їх жовтками.
  7. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте пасочки протягом 30 – 40 хвилин. Смачного!
Джерело: 24 канал

А ви це знали? Чи потрібно готувати картоплю під кришкою - досвідчені господині розкрили "секрет"

вівторок, 30 квітень 2024, 0:12

При приготуванні картоплі багато хто сумнівається щодо необхідності використовувати кришку, передають Патріоти України. Використання кришки залежить від страви, яку ви вирішили готувати. За якого способу приготування картоплі необхідно використовувати ...

Як правильно вибрати куряче філе: Ось на що звертають увагу досвідчені господині

понеділок, 29 квітень 2024, 19:12

Куряче філе для багатьох господинь є основним м’ясним продуктом, на основі якого вони готують обіди та вечері, передають Патріоти України. Іноді є ризик купити філе неналежної якості. На які важливі деталі варто звернути увагу. Заморожування або охолод...