Пора починати готуватись до Великодня! Якщо у вас ще не має "вашого" рецепта святкової пасочки, ми підготували для вас відмінний варіант випічки. Якщо любите солодку паску – цей рецепт саме для вас. Це тісто завжди заготовлюється з вечора, а зранку можна відразу переходити до випікання, зазначають Патріоти України.
Замість родзинок в пасочку можна додати горішки, курагу або чорнослив, все залежить від вашого смаку. З цього рецепту у вас вийде багато смачних пасочок, якщо вам потрібно менше – розділіть інгредієнти на половину.
Олександрійська паска: покроковий рецепт
Яйця ретельно змішайте з цукром, злегка збийте їх вінчиком, але не сильно.
Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно розм'якло. Розчиніть вершкове масло в теплому молоці з дріжджами.
Змішайте яєчну масу з молочною та залишіть в теплому місці на 8 – 12 годин.
Через відведені години додаємо до тіста сіль, розпарені родзинки, ванільний цукор, коньяк та близько 2,5 кілограмів просіяного борошна. Замісіть тісто змочуючи руки в рослинній олії. У вас повинно вийти м'яке, еластичне та в'язке тісто, але не збите.
Залишіть тісто на 60 – 90 хвилин відпочити та підрости вдвічі.
Розкладіть готове тісто у заздалегідь підготовані форми для випікання. Заповніть форми на 1/3 та залишаємо ще раз трішки піднятися. Змастіть їх жовтками.
Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте пасочки протягом 30 – 40 хвилин. Смачного!
Молоко - один із найшвидкопсувніших продуктів, тому його обов’язково потрібно зберігати в холодильнику. Проте більшість людей роблять помилку, залишаючи його на дверцятах холодильника, де температура найвища. Це призводить до того, що молоко швидше псу...
Червоне м'ясо традиційно вважають лідером за вмістом заліза. Втім, якщо ви його не любите чи дотримуєтеся рослинної дієти, то є інші продукти, які можуть цілком допомогти задовольнити потребу в цьому мікроелементі. Лікарка-дієтологиня Джилліан Кубала р...