Львівський сирник – вишуканий святковий десерт, який став в Україні традиційним. Його подають в найкращих ресторнах країни, а туристи долають сотні кілометрів, щоб спробувати таку страву. Але вдома його теж зробити реально, потрібно лише знати декілька хитрощей. Ідеєю приготування смачного львівського сирника, який точно не розпадеться, поділилась відома українська телеведуча Марічка Падалко на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.
Інгредієнти для сирника :
Інгредієнти для глазурі:
Спосіб приготування:
1. Перетерти сир блендером, він перетворюється на густий крем.
2. Відокремити жовтки від білків. Жовтки збити з цукром до білого кольору.
3. Натерти цедру, видавити лимонний сік.
4. Поступово змішати сир, жовтки, масло, цедру лимона і сік.
5. Взбити білки до густої піни.
6. До основної маси додати згущувач і вкінці додати в у тісто білки.
7. Форму застелитилити пергаментом і змастити маслом.
8. Сирник відправити в духовку за температури 180 градусів на 40-50 хвилин.
Приготування глазурі:
1. На маленькому вогні розігріти вершкове масло.
2. Додати 2 ст.л цукру.
3. Проварити на маленькому вогні.
4. Коли масло майже розчинилось поступово додавати сметану.
5. Засипати какао, довести масу до кипіння, постійно перемішуючи.
6. Нанести на сирник.
Декілька порад для того, щоб страва вийшла ідеальною:
1. Сир обирати не мокрий і не сухий і високої жирності.
2. Чим коротша і вища форма – тим довше потрібно випікати.
3. Якщо форма маленька, то потрібно зменшити кількість інгредієнтів на третину – 500 г сиру, 4 яйця, 100 г цукру, 2 пакети згущувача, лимон маленькій, масло100 г. Для глазурі зберегти ті ж пропорції.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...