Львівський сирник, який не розпадається: Марічка Падалко поділилася перевіреним рецептом

Львівський сирник – вишуканий святковий десерт, який став в Україні традиційним. Його подають в найкращих ресторнах країни, а туристи долають сотні кілометрів, щоб спробувати таку страву. Але вдома його теж зробити реально, потрібно лише знати декілька хитрощей. Ідеєю приготування смачного львівського сирника, який точно не розпадеться, поділилась відома українська телеведуча Марічка Падалко на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти для сирника :

  • кисломолочний сир жирністю не менше 5% – 750 г
  • яйця – 5 шт ( якщо маленькі 6)
  • цукор – 150 г
  • розтоплене вершкове масло – 150 г
  • лимон – 1 шт
  • лимонний сік – 0,5 шт
  • згущувач для вершків по 12 г – 3 пакети

  • Інгредієнти для глазурі:

    • вершкове масло – 30 г
    • цукор – 2 ст.л
    • жирна сметана – 3 склянки
    • какао 20-22% – 2 ст. л

Спосіб приготування:

1. Перетерти сир блендером, він перетворюється на густий крем.

2. Відокремити жовтки від білків. Жовтки збити з цукром до білого кольору.

3. Натерти цедру, видавити лимонний сік.

4. Поступово змішати сир, жовтки, масло, цедру лимона і сік.

5. Взбити білки до густої піни.

6. До основної маси додати згущувач і вкінці додати в у тісто білки.

7. Форму застелитилити пергаментом і змастити маслом.

8. Сирник відправити в духовку за температури 180 градусів на 40-50 хвилин.

Приготування глазурі:

1. На маленькому вогні розігріти вершкове масло.

2. Додати 2 ст.л цукру.

3. Проварити на маленькому вогні.

4. Коли масло майже розчинилось поступово додавати сметану.

5. Засипати какао, довести масу до кипіння, постійно перемішуючи.

6. Нанести на сирник.

Декілька порад для того, щоб страва вийшла ідеальною:

1. Сир обирати не мокрий і не сухий і високої жирності.

2. Чим коротша і вища форма – тим довше потрібно випікати.

3. Якщо форма маленька, то потрібно зменшити кількість інгредієнтів на третину – 500 г сиру, 4 яйця, 100 г цукру, 2 пакети згущувача, лимон маленькій, масло100 г. Для глазурі зберегти ті ж пропорції.

З кабачкової ікри можна приготувати смачний суп всього за 5 хвилин

п’ятниця, 31 січень 2025, 13:00

Приготування супу за стандартним рецептом займає мінімум 1,5-2 години. Все залежить від бульйону, який ви варите, наповнення страви овочами та іншими продуктами. Якщо ви хочете в якийсь день спростити собі життя, приготуйте суп з кабачкової ікри, перед...

Господиням на замітку! Як варити яйця, щоб їх очистити за пару секунд

п’ятниця, 31 січень 2025, 12:00

Складно уявити, скільки всього готують кулінари у їдальнях чи ресторанах. З огляду на оперативність подачі страв залишається лише здогадуватися, як працівники громадського харчування варять яйця, що вони чистяться одним рухом руки. Розкриємо секрет, за...