Львівський сирник, який не розпадається: Марічка Падалко поділилася перевіреним рецептом

Львівський сирник – вишуканий святковий десерт, який став в Україні традиційним. Його подають в найкращих ресторнах країни, а туристи долають сотні кілометрів, щоб спробувати таку страву. Але вдома його теж зробити реально, потрібно лише знати декілька хитрощей. Ідеєю приготування смачного львівського сирника, який точно не розпадеться, поділилась відома українська телеведуча Марічка Падалко на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти для сирника :

  • кисломолочний сир жирністю не менше 5% – 750 г
  • яйця – 5 шт ( якщо маленькі 6)
  • цукор – 150 г
  • розтоплене вершкове масло – 150 г
  • лимон – 1 шт
  • лимонний сік – 0,5 шт
  • згущувач для вершків по 12 г – 3 пакети

  • Інгредієнти для глазурі:

    • вершкове масло – 30 г
    • цукор – 2 ст.л
    • жирна сметана – 3 склянки
    • какао 20-22% – 2 ст. л

Спосіб приготування:

1. Перетерти сир блендером, він перетворюється на густий крем.

2. Відокремити жовтки від білків. Жовтки збити з цукром до білого кольору.

3. Натерти цедру, видавити лимонний сік.

4. Поступово змішати сир, жовтки, масло, цедру лимона і сік.

5. Взбити білки до густої піни.

6. До основної маси додати згущувач і вкінці додати в у тісто білки.

7. Форму застелитилити пергаментом і змастити маслом.

8. Сирник відправити в духовку за температури 180 градусів на 40-50 хвилин.

Приготування глазурі:

1. На маленькому вогні розігріти вершкове масло.

2. Додати 2 ст.л цукру.

3. Проварити на маленькому вогні.

4. Коли масло майже розчинилось поступово додавати сметану.

5. Засипати какао, довести масу до кипіння, постійно перемішуючи.

6. Нанести на сирник.

Декілька порад для того, щоб страва вийшла ідеальною:

1. Сир обирати не мокрий і не сухий і високої жирності.

2. Чим коротша і вища форма – тим довше потрібно випікати.

3. Якщо форма маленька, то потрібно зменшити кількість інгредієнтів на третину – 500 г сиру, 4 яйця, 100 г цукру, 2 пакети згущувача, лимон маленькій, масло100 г. Для глазурі зберегти ті ж пропорції.

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...

Ось як розпізнати зіпсовану курку. Ніколи її не їжте! Біль у шлунку - це лише початок

понеділок, 24 листопад 2025, 19:15

Ви купуєте курку, але не впевнені у її свіжості? Деякі ознаки можуть лякати, але не завжди означають, що м’ясо зіпсоване. Дізнайтеся, на що варто звертати увагу, щоб уникнути харчових отруєнь, передають Патріоти України. Білі смуги на грудках часто зус...