Лише спробуйте! "Бутони тюльпанів" - печиво виходить дуже ніжне, а всередині смачна начинка

Сьогодні покажемо вам дуже незвичайне печиво з начинкою. Воно схоже на бутони тюльпанів, передають Патріоти України.

Для начинки можна використовувати густий джем або повидло, горіхи, сухофрукти, згущене молоко, головне, щоб вона була густою. Випікати при 180 ° — 20-22 хвилини. Час випічки і температура залежать від особливостей духовки.

Тісто на сметані і дуже ніжне і м'яке. Воно досить піддатливе і добре тримає форму, тому з нього будуть дуже легко формувати бутони.

В результаті печиво виходить дуже ніжне, а всередині начинка з сухофруктів і горіхів з густим повидлом.

Інгредієнти:

  • Борошно — 320 г (+ -)
  • Цукор — 50 г
  • Вершкове масло — 110 г
  • Сметана — 130 г
  • Жовток яйця — 1 шт
  • Ванілін — 0.5 г
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Сіль — за смаком

Приготування:

  1. У просіяне борошно, додаю сіль, ванілін, розпушувач і цукор. Все це обережно перемішуємо між собою.
  2. Вершкове масло має бути добре охолодженим. Додаємо його в борошно і починаємо змішувати, перетираючи масло з борошном. Масло поступово розбивається на грудочки і виходить борошняно-масляна крихта. Тісто треба замішувати швидко, щоб масло не встигло підтанути.
  3. У готову крихту додаємо один жовток і викладаємо сметану. Усі продукти мають бути приблизно однієї температури, тоді вони легко змішуються між собою.
  4. Тісто спочатку замішуємо кондитерською лопаткою, а потім продовжуємо руками. Може здатися, що крихта погано збирається в грудку. Насправді, все добре об'єднується і виходить тісто.
  5. Загортаємо тісто в плівку і даємо йому відпочити і охолодитися в холодильнику, приблизно 30-40 хвилин. Тісто охололо. Поділяємо його на шматочки, приблизно однієї ваги, близько 40 грамів.
  6. З кожного шматочка формуємо кульку. Спочатку, трохи притискаємо її руками, а потім розгортаємо качалкою і отримуємо круг. Робимо в ньому надріз до середини. У нас фігурний ніж, можна надріз зробити рівним.
  7. Тепер викладаємо начинку. У нас — суничне повидло, волоські горіхи, родзинки, журавлина, фініки і курага.
  8. Обертаємо начинку тістом, трохи притискаємо руками і обережно звертаємо заготовку в невеликий конус. Трохи поправляємо його внизу і затискаємо денце, щоб начинка не витікала.
  9. Сформовані бутони викладаю на деко і ставимо в заздалегідь розігріту духовку. Перед випічкою, можна охолодити заготовки в холодильнику хвилин 15. Випікаємо при температурі 180 градусів.

Джерело: Ukr.Media

А ви це знали? Зберігання зелені в банці - простий спосіб продовжити свіжість до 10 днів

субота, 21 червень 2025, 13:05

У літній сезон зелень на кухні — обов’язковий гість. Але кріп, петрушка чи базилік часто в’януть уже за пару днів у холодильнику. Кулінари та господині поділилися перевіреним способом, як зберігати зелень свіжою до 10 днів — і для цього потрібна лише з...

Оцінять всі! Як приготувати смачні котлети з грибів

субота, 21 червень 2025, 12:12

Одна з найпоширеніших та улюблених багатьма страв – котлети. А грибні котлети – це не лише смачна, а й оригінальна страва, передають Патріоти України. Для їх приготування знадобиться:. Для початку потрібно вимити гриби, порізати їх та відварити. Потім ...