Лише спробуйте! "Бутони тюльпанів" - печиво виходить дуже ніжне, а всередині смачна начинка

Сьогодні покажемо вам дуже незвичайне печиво з начинкою. Воно схоже на бутони тюльпанів, передають Патріоти України.

Для начинки можна використовувати густий джем або повидло, горіхи, сухофрукти, згущене молоко, головне, щоб вона була густою. Випікати при 180 ° — 20-22 хвилини. Час випічки і температура залежать від особливостей духовки.

Тісто на сметані і дуже ніжне і м'яке. Воно досить піддатливе і добре тримає форму, тому з нього будуть дуже легко формувати бутони.

В результаті печиво виходить дуже ніжне, а всередині начинка з сухофруктів і горіхів з густим повидлом.

Інгредієнти:

  • Борошно — 320 г (+ -)
  • Цукор — 50 г
  • Вершкове масло — 110 г
  • Сметана — 130 г
  • Жовток яйця — 1 шт
  • Ванілін — 0.5 г
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Сіль — за смаком

Приготування:

  1. У просіяне борошно, додаю сіль, ванілін, розпушувач і цукор. Все це обережно перемішуємо між собою.
  2. Вершкове масло має бути добре охолодженим. Додаємо його в борошно і починаємо змішувати, перетираючи масло з борошном. Масло поступово розбивається на грудочки і виходить борошняно-масляна крихта. Тісто треба замішувати швидко, щоб масло не встигло підтанути.
  3. У готову крихту додаємо один жовток і викладаємо сметану. Усі продукти мають бути приблизно однієї температури, тоді вони легко змішуються між собою.
  4. Тісто спочатку замішуємо кондитерською лопаткою, а потім продовжуємо руками. Може здатися, що крихта погано збирається в грудку. Насправді, все добре об'єднується і виходить тісто.
  5. Загортаємо тісто в плівку і даємо йому відпочити і охолодитися в холодильнику, приблизно 30-40 хвилин. Тісто охололо. Поділяємо його на шматочки, приблизно однієї ваги, близько 40 грамів.
  6. З кожного шматочка формуємо кульку. Спочатку, трохи притискаємо її руками, а потім розгортаємо качалкою і отримуємо круг. Робимо в ньому надріз до середини. У нас фігурний ніж, можна надріз зробити рівним.
  7. Тепер викладаємо начинку. У нас — суничне повидло, волоські горіхи, родзинки, журавлина, фініки і курага.
  8. Обертаємо начинку тістом, трохи притискаємо руками і обережно звертаємо заготовку в невеликий конус. Трохи поправляємо його внизу і затискаємо денце, щоб начинка не витікала.
  9. Сформовані бутони викладаю на деко і ставимо в заздалегідь розігріту духовку. Перед випічкою, можна охолодити заготовки в холодильнику хвилин 15. Випікаємо при температурі 180 градусів.

Джерело: Ukr.Media

Якщо постійно хочеться солоного - ось чого не вистачає організму

середа, 29 жовтень 2025, 8:15

Бажання з’їсти щось солоне може бути не просто звичкою, а сигналом від організму про певний дисбаланс. Лікарі пояснюють, що тяга до солоного часто свідчить про приховані проблеми або нестачу важливих речовин, передають Патріоти України. 1. Нестача натр...

Не робіть помилок! Чому відбивні виходять сухі та прісні

середа, 29 жовтень 2025, 7:43

Приготувати соковиті та м’які відбивні вдається не завжди. Часто замість апетитної страви виходить жорстке м’ясо, яке важко розрізати ножем і зовсім не має насиченого смаку. Основна причина цього - типові помилки під час підготовки та обсмажування м’яс...