Сьогодні покажемо вам дуже незвичайне печиво з начинкою. Воно схоже на бутони тюльпанів, передають Патріоти України.
Для
начинки можна використовувати густий джем або повидло, горіхи,
сухофрукти, згущене молоко, головне, щоб вона була густою. Випікати при
180 ° — 20-22 хвилини. Час випічки і температура залежать від
особливостей духовки.
Тісто на сметані і дуже ніжне і м'яке. Воно
досить піддатливе і добре тримає форму, тому з нього будуть дуже легко
формувати бутони.
В результаті печиво виходить дуже ніжне, а всередині начинка з сухофруктів і горіхів з густим повидлом.
Інгредієнти:
Борошно — 320 г (+ -)
Цукор — 50 г
Вершкове масло — 110 г
Сметана — 130 г
Жовток яйця — 1 шт
Ванілін — 0.5 г
Розпушувач — 1 ч. л.
Сіль — за смаком
Приготування:
У просіяне борошно, додаю сіль, ванілін, розпушувач і цукор. Все це обережно перемішуємо між собою.
Вершкове
масло має бути добре охолодженим. Додаємо його в борошно і починаємо
змішувати, перетираючи масло з борошном. Масло поступово розбивається на
грудочки і виходить борошняно-масляна крихта. Тісто треба замішувати
швидко, щоб масло не встигло підтанути.
У готову крихту додаємо
один жовток і викладаємо сметану. Усі продукти мають бути приблизно
однієї температури, тоді вони легко змішуються між собою.
Тісто
спочатку замішуємо кондитерською лопаткою, а потім продовжуємо руками.
Може здатися, що крихта погано збирається в грудку. Насправді, все добре
об'єднується і виходить тісто.
Загортаємо тісто в плівку і
даємо йому відпочити і охолодитися в холодильнику, приблизно 30-40
хвилин. Тісто охололо. Поділяємо його на шматочки, приблизно однієї
ваги, близько 40 грамів.
З кожного шматочка формуємо кульку.
Спочатку, трохи притискаємо її руками, а потім розгортаємо качалкою і
отримуємо круг. Робимо в ньому надріз до середини. У нас фігурний ніж,
можна надріз зробити рівним.
Тепер викладаємо начинку. У нас — суничне повидло, волоські горіхи, родзинки, журавлина, фініки і курага.
Обертаємо
начинку тістом, трохи притискаємо руками і обережно звертаємо заготовку
в невеликий конус. Трохи поправляємо його внизу і затискаємо денце, щоб
начинка не витікала.
Сформовані бутони викладаю на деко і
ставимо в заздалегідь розігріту духовку. Перед випічкою, можна охолодити
заготовки в холодильнику хвилин 15. Випікаємо при температурі 180
градусів.
Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...
Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...