Лише спробуйте! "Бутони тюльпанів" - печиво виходить дуже ніжне, а всередині смачна начинка

Сьогодні покажемо вам дуже незвичайне печиво з начинкою. Воно схоже на бутони тюльпанів, передають Патріоти України.

Для начинки можна використовувати густий джем або повидло, горіхи, сухофрукти, згущене молоко, головне, щоб вона була густою. Випікати при 180 ° — 20-22 хвилини. Час випічки і температура залежать від особливостей духовки.

Тісто на сметані і дуже ніжне і м'яке. Воно досить піддатливе і добре тримає форму, тому з нього будуть дуже легко формувати бутони.

В результаті печиво виходить дуже ніжне, а всередині начинка з сухофруктів і горіхів з густим повидлом.

Інгредієнти:

  • Борошно — 320 г (+ -)
  • Цукор — 50 г
  • Вершкове масло — 110 г
  • Сметана — 130 г
  • Жовток яйця — 1 шт
  • Ванілін — 0.5 г
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Сіль — за смаком

Приготування:

  1. У просіяне борошно, додаю сіль, ванілін, розпушувач і цукор. Все це обережно перемішуємо між собою.
  2. Вершкове масло має бути добре охолодженим. Додаємо його в борошно і починаємо змішувати, перетираючи масло з борошном. Масло поступово розбивається на грудочки і виходить борошняно-масляна крихта. Тісто треба замішувати швидко, щоб масло не встигло підтанути.
  3. У готову крихту додаємо один жовток і викладаємо сметану. Усі продукти мають бути приблизно однієї температури, тоді вони легко змішуються між собою.
  4. Тісто спочатку замішуємо кондитерською лопаткою, а потім продовжуємо руками. Може здатися, що крихта погано збирається в грудку. Насправді, все добре об'єднується і виходить тісто.
  5. Загортаємо тісто в плівку і даємо йому відпочити і охолодитися в холодильнику, приблизно 30-40 хвилин. Тісто охололо. Поділяємо його на шматочки, приблизно однієї ваги, близько 40 грамів.
  6. З кожного шматочка формуємо кульку. Спочатку, трохи притискаємо її руками, а потім розгортаємо качалкою і отримуємо круг. Робимо в ньому надріз до середини. У нас фігурний ніж, можна надріз зробити рівним.
  7. Тепер викладаємо начинку. У нас — суничне повидло, волоські горіхи, родзинки, журавлина, фініки і курага.
  8. Обертаємо начинку тістом, трохи притискаємо руками і обережно звертаємо заготовку в невеликий конус. Трохи поправляємо його внизу і затискаємо денце, щоб начинка не витікала.
  9. Сформовані бутони викладаю на деко і ставимо в заздалегідь розігріту духовку. Перед випічкою, можна охолодити заготовки в холодильнику хвилин 15. Випікаємо при температурі 180 градусів.

Джерело: Ukr.Media

Не робіть так! Помилка господинь, через яку з’являється білий наліт на кімнатних рослинах

неділя, 8 вересень 2024, 7:12

Якщо на листі та бутонах улюблених фіалок та орхідей з’явився білий наліт, то це свідчить про те, що рослини захворіли, передають Патріоти України. Зазвичай це ознака борошнистої роси, яка частіше з’являється через перепади температури та підвищену вол...

Швидко та смачно: Лінивий капустяний пиріг на сковороді

неділя, 8 вересень 2024, 6:12

Якщо ви не знаєте, що можна приготувати з капусти, окрім борщу, то спробуйте зробити лінивий капустяний пиріг. Готується на сковороді дуже швидко, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Нашинкуйте тоненько капусту, додайте солі, помніть її рукам...