Шакшука - яєчня з овочами, яка користується популярністю не тільки в Ізраїлі, але і в усьому світі. Це ситне і смачне блюдо, яке готується досить швидко і відмінно підійде для сніданку. Рецептом шакшуки поділилася в Instagram дієтолог Наталія Макієнко, передають Патріоти України.
На 1 порцію знадобиться:
Готувати:
1. Томати обшпарюємо і знімаємо шкірку, нарізаємо їх шматочками.
2. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на змащеній маслом сковороді, додаємо туди ж томати. Обсмажуємо ще 2-3 хвилини.
3. Додаємо томатну пасту, спеції, сіль і тушкуємо ще близько 10 хвилин.
⠀
4. Далі можливі два варіанти:
⠀
Бонусний рецепт: яйця-пашот
⠀
На 1 порцію нам потрібно:
⠀
Приступаємо до готування:
1. Кип'ятимо в каструльці воду (щоб вона прикривала яйце).
2. У слабокиплячу воду додаємо оцет - завдяки йому піде потрібна нам реакція і білок залишиться поруч з жовтком.
3. Ложкою (не металевою - дерев'яною або силіконовою) мішаємо воду в каструльці, щоб утворилася воронка.
4. Розбиваємо яйце акуратно в глибоку тарілку і вже з неї виливаємо в киплячу воду з "воронкою". Потім 3-4 хвилини акуратно мішаємо воду навколо яйця, підкручуємо білок ближче до жовтка.
5. Потім виловлюємо яйце і перекладаємо в глибоку тарілку з холодною водою на пару хвилин.
⠀
Посипаємо за смаком сіллю, перцем і подаємо. Сіль додаємо тільки в готову страву, а не в воду - інакше яйце "розпадеться". І яйця обов'язково повинні бути свіжі!
Холодна чи гаряча їжа – це не лише питання смаку, а й фактор, що впливає на здоров'я і травлення. Вибір температури їжі може визначати, наскільки ефективно ваш організм засвоює поживні речовини та як ви почуваєтеся протягом дня. РБК-Україна (проект Sty...
Якщо ви не любите довго стояти біля сковорідки, випікаючи сирники-оладки, то приготуйте сирник у духовці, а потім його поріжте порційно. Цей рецепт схожий на класичну запіканку, проте якщо порізати порційно, то справжні сирники будуть на столі, передаю...