Лише спробуйте! Яєчня по-ізраїльськи шакшука - рецепт швидкого і смачного сніданку

Шакшука - яєчня з овочами, яка користується популярністю не тільки в Ізраїлі, але і в усьому світі. Це ситне і смачне блюдо, яке готується досить швидко і відмінно підійде для сніданку. Рецептом шакшуки поділилася в Instagram дієтолог Наталія Макієнко, передають Патріоти України.

На 1 порцію знадобиться:

  • Яйця - 2 шт
  • Цибуля ріпчаста - ½ головки
  • Томати - 3 шт середнього розміру
  • Томатна паста - 3 ст. л.
  • Зіра - ½ ч. л.
  • Рафінована олія оливкова (так як його можна нагрівати) або ДХІ - ½ ст. л.
  • Рожева сіль і зелень за смаком

Готувати:

1. Томати обшпарюємо і знімаємо шкірку, нарізаємо їх шматочками.

2. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на змащеній маслом сковороді, додаємо туди ж томати. Обсмажуємо ще 2-3 хвилини.

3. Додаємо томатну пасту, спеції, сіль і тушкуємо ще близько 10 хвилин.

4. Далі можливі два варіанти:

  • Яйця можна відварити окремо і викласти зверху протушеної томатно-цибулевої основи (яйця-пашот).
  • А можна яйця розбити і відокремити білки від жовтків. Вливаємо білки в овочеву суміш і перемішуємо. Потім в овочевий суміші робимо поглиблення ложкою і вливаємо туди жовтки. Тушкуємо до готовності білка - мінімум 3-4 хвилини.


Бонусний рецепт: яйця-пашот


На 1 порцію нам потрібно:

  • 2 яйця
  • 1 ст. л. яблучного або винного оцту
  • Сіль і перець - за смаком
  • Зелень - за бажанням


Приступаємо до готування:

1. Кип'ятимо в каструльці воду (щоб вона прикривала яйце).

2. У слабокиплячу воду додаємо оцет - завдяки йому піде потрібна нам реакція і білок залишиться поруч з жовтком.

3. Ложкою (не металевою - дерев'яною або силіконовою) мішаємо воду в каструльці, щоб утворилася воронка.

4. Розбиваємо яйце акуратно в глибоку тарілку і вже з неї виливаємо в киплячу воду з "воронкою". Потім 3-4 хвилини акуратно мішаємо воду навколо яйця, підкручуємо білок ближче до жовтка.

5. Потім виловлюємо яйце і перекладаємо в глибоку тарілку з холодною водою на пару хвилин.

Посипаємо за смаком сіллю, перцем і подаємо. Сіль додаємо тільки в готову страву, а не в воду - інакше яйце "розпадеться". І яйця обов'язково повинні бути свіжі!

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...