Пельмені цінують за смак та простоту приготування, з яким впораються навіть школярі, передають Патріоти України.
Є кілька хитрощів при їх готуванні, які дозволять покращити якість пельменів. Страва завдяки їм не поступиться за смаком ресторанній.
Пельмені рекомендують варити у великих каструлях. Хитрість у тому, що вони всі будуть на поверхні, тому не прилипатимуть до стінок посуду.
При цьому важливо пам’ятати та дотримуватись пропорцій: 500 г пельменів варять у 1,5 л води. Пельмені з меншою ймовірністю злипнуться в каструлі, де багато води. Каструлю потрібно заповнювати водою мінімум на 2/3.
Варити їх краще у солоній воді. Сіль вбереться у процесі готування і краще розкриє смак. Відмінно доповнить страву лавровий лист та чорний перець.
Коли пельмені піднімаються, вогонь вимикають. Залишають постояти в каструлі 5-7 хв. у гарячій воді, щоб вони дійшли до готовності.
Пельмені подають без рідини. Її зливають, бо з бульйоном смак соусу губиться. Перед подачею додають вершкове масло та мелений чорний перець.
На жаль в більшості багатоквартирних будинків по трубам подається не надто якісна вода. І якщо у вас немає фільтра, з часом шкідливі речовини з неї утворюють неприємний накип на стінках чайника, передають Патріоти України. Пити воду з такого чайника не...
Варіння квасолі – досить довга та стомлива справа. Спочатку потрібно здійснити попереднє замочування бобових. Потім потрібно зварити квасолю у каструлі, передають Патріоти України. Варити квасолю потрібно щонайменше півгодини. А іноді й більше години. ...