Лише спробуйте! Як варити пельмені, щоб вони були смачніші

Багато хто любить цю страву, яку називають смачною, ситною і вкрай практичною. Вони швидко варяться і довго зберігаються у морозилці. Є п’ять корисних порад, які допоможуть приготувати найкращі пельмені у житті, передають Патріоти України.

Подробиці

Насамперед слід пам’ятати, що пельмені варяться 5-7 хвилин після випливання на поверхню окропу. Слід використовувати 1,5 л води на 500 г пельменів із м’ясом. Можна використовувати ще більше води, тоді ймовірність того, що вони злипнуться, наблизиться до нуля.

У каструлю набирають 1,5-2 л води, потім додають туди 2-3 сухого лаврового листа та 2-3 горошини перцю, солять за смаком (приблизно 1-1,5 ч. л.). Після закипання у воду поміщають 500 г заморожених пельменів і постійно акуратно помішують для того, щоб вони не злиплися в одну кулю.

Після того, як пельмені спливуть на поверхню води, слід зменшити вогонь до мінімуму. Варять 5-7 хвилин залежно від розміру пельменів. Потім дістають шумівкою або виливають вміст каструлі в друшляк.

У тарілку для кращого смаку додають добрий шмат вершкового масла, а мелений перець покращить страву ще більше. Щоб пельмені не злиплися, їх не слід розморожувати. Для повної впевненості додають 1 ст. л. олії в киплячу воду.

Є безліч варіацій подачі пельменів:

  • зі сметаною;
  • з майонезом;
  • з оцтом, перцем та дрібно нарізаним часником;
  • з кетчупом;
  • у бульйоні (у тому, якому варилися пельмені);
  • з олією та зеленню;
  • з цибулею.

ТОП-3 помилки, які допускають господині при приготуванні риби

четвер, 5 червень 2025, 9:14

У кожної господині є свої секрети приготування страв. Навіть легкі рецепти можуть стати ще смачнішими, якщо застосувати один із них, але інколи навіть незначні на перший погляд помилки можуть повністю зіпсувати уху або смажену рибу. Про ці помилки потр...

ТОП-3 помилки, які зіпсують смак супу

четвер, 5 червень 2025, 8:15

Включення супу в раціон несе значну користь для нашого організму. У супі містяться овочі, багаті на клітковину, яка є стимулятором перистальтики кишківника. Суп дуже поживний, оскільки до його складу входить картопля, крупи та боби. Ці інгредієнти міст...