Лише спробуйте! Яловичина під гірчичним соусом у духовці - ніжна і ароматна

Яловичина дуже вибаглива в приготуванні, зазначають Патріоти України. Щоб яловичина була ніжною і ароматною, пропонуємо запекти її під густим соусом.

Яловичина в гірчично-сметанному соусі вимагає досить багато часу на приготування, але сам процес дуже простий. Просто змішайте необхідні інгредієнти, а далі справа за духовкою.

Інгредієнти

  • Яловичина – 500 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Вершкове масло – 1 ст. л.
  • Пшеничне борошно – 1 ч. л.
  • Сметана – 120 мл
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Яловичина під гірчичним соусом: як приготувати в духовці

Наріжте яловичину і цибулю, додайте спеції і соняшникову олію, перемішайте.

Перекладіть м’ясо в форму, змащену вершковим маслом. Накрийте фольгою і запікайте в духовці 2 години при 180 градусах.

До однорідності змішайте сметану з борошном, гірчицею, сіллю і перцем.

У готову яловичину додайте соус і перемішайте разом з соком, що виділився. Запікайте ще 30 хвилин.

Поради та рекомендації до рецепту

Загальні принципи готування будь-якого виду червоного м’яса або птиці прості і не вимагають пояснень. Зазвичай вже їх досить для того, щоб, як мінімум, не зіпсувати продукт.

  • Не варто економити! Вибравши шматок яловичини або птиці дешевше, ви не тільки не збережете частину бюджету, але і ризикуєте втратити все. Вже краще переплатити, але залишитися задоволеним результатом.
  • Будьте уважні до деталей: скільки в шматку жил, жиру, якого він кольору. Оброблення дуже важлива!
  • Діставати м’ясо з холодильника потрібно завчасно, години за два. Так воно досягне кімнатної температури і буде пропікатися рівномірно.
  • Використовуйте трав’яний пензлик з лаврового листа, розмарину і чебрецю, щоб змащувати м’ясо олією під час приготування.

А ви це знали? Навіщо досвідчені кулінари при приготуванні макаронів додають каву

неділя, 11 травень 2025, 18:07

Важко знайти дивніше поєднання, ніж характерний смак кави з традиційними макаронами. Однак кухарі при приготуванні можуть використовувати цей нестандартний для класичної рецептури продукт, щоб поліпшити смакові якості страви, передають Патріоти України...

Все просто! Як прибрати гіркоту у курячих сердець та печінки

неділя, 11 травень 2025, 17:30

Багато хто полюбляє смачно приготовану курячу печінку чи суп з курячими сердечками. Але якщо курячі субпродукти старанно не підготувати перед приготуванням, в результаті ви можете отримати страву з гірким присмаком. Щоб цього не тарпилось, перед тим як...