Лише спробуйте! Яловичина під гірчичним соусом у духовці - ніжна і ароматна

Яловичина дуже вибаглива в приготуванні, зазначають Патріоти України. Щоб яловичина була ніжною і ароматною, пропонуємо запекти її під густим соусом.

Яловичина в гірчично-сметанному соусі вимагає досить багато часу на приготування, але сам процес дуже простий. Просто змішайте необхідні інгредієнти, а далі справа за духовкою.

Інгредієнти

  • Яловичина – 500 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Вершкове масло – 1 ст. л.
  • Пшеничне борошно – 1 ч. л.
  • Сметана – 120 мл
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Яловичина під гірчичним соусом: як приготувати в духовці

Наріжте яловичину і цибулю, додайте спеції і соняшникову олію, перемішайте.

Перекладіть м’ясо в форму, змащену вершковим маслом. Накрийте фольгою і запікайте в духовці 2 години при 180 градусах.

До однорідності змішайте сметану з борошном, гірчицею, сіллю і перцем.

У готову яловичину додайте соус і перемішайте разом з соком, що виділився. Запікайте ще 30 хвилин.

Поради та рекомендації до рецепту

Загальні принципи готування будь-якого виду червоного м’яса або птиці прості і не вимагають пояснень. Зазвичай вже їх досить для того, щоб, як мінімум, не зіпсувати продукт.

  • Не варто економити! Вибравши шматок яловичини або птиці дешевше, ви не тільки не збережете частину бюджету, але і ризикуєте втратити все. Вже краще переплатити, але залишитися задоволеним результатом.
  • Будьте уважні до деталей: скільки в шматку жил, жиру, якого він кольору. Оброблення дуже важлива!
  • Діставати м’ясо з холодильника потрібно завчасно, години за два. Так воно досягне кімнатної температури і буде пропікатися рівномірно.
  • Використовуйте трав’яний пензлик з лаврового листа, розмарину і чебрецю, щоб змащувати м’ясо олією під час приготування.

Є секрет! Як зберігати вершкове масло, щоб залишалося свіжим довго

п’ятниця, 22 листопад 2024, 5:40

Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...