Лише спробуйте! Консервовані кабачки з часником - дуже нагадують гриби

Ароматні консервовані кабачки з часником і зеленню,т що за смаком нагадують мариновані гриби, нескладно заготовити на зиму. Легкі в приготуванні, вони відмінно поєднуються з різними варіантами гарніру. Не зайвим виявиться такий смаколик і за святковим столом, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • кабачки — 3 кг
  • часник — 3 головки
  • оцет — 100 г
  • соняшникова олія — 100 г
  • цукор — 100 г
  • сіль — 2 ст. л.
  • чорний мелений перець — 1 ч. л.
  • лавровий лист — 4-5 шт.
  • запашний перець — 10 шт.
  • зелень — за смаком.

Приготування:

Для консервації важливо брати молоді кабачки одного виду. Миємо й очищаємо кабачки. Готуємо зелень і необхідні спеції.

Нарізаємо кабачки кубиком. І перекладаємо в ємність відповідного розміру.

Додаємо до кабачків подрібнений часник, зелень, масло, оцет і спеції.

Добре все перемішуємо і залишаємо на 2-3 години. За цей час кабачки пустять сік.

Рівномірно розподіляємо кабачки з соком між банками і відправляємо їх стерилізувати. Час стерилізації для 0,5 л банки — 15 хв., для 0,25 л — 6-7 хвилин.

Після стерилізації банки закочумо. Орієнтовний вихід — 3,5 літра.

Детальніше про заготівлю кабачків під гриби в відео нижче:

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...