Лише спробуйте! Котлети без м’яса - недорого, ситно, смачно

Картопляні котлети доступні за ціною і ними цілком можна нагодувати всю сім’ю. Особливо якщо подати їх зі сметаною або якимсь соусом, передають Патріоти України.

Сьогодні у нашому меню картопляні котлети із пюре. А також простий рецепт підливки із сушених грибів, яку можна приготувати вдома.

Складові

  • Картопля свіжа – 6-8 середніх коренеплодів;
  • Масло вершкове – 50 грам;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Борошно пшеничне – 3 ст. ложки;
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Панірувальні сухарі – 100 грам;
  • Рослинна олія – 3 -4 ст. ложки.

Приготування:

1․ Картоплю вимити, почистити і нарізати великими шматочками. Відварити картоплю до готовності у підсоленій воді.

2․ Злити воду і за допомогою товкача зробити пюре, з додаванням розтопленого вершкового масла. Приправити сіллю та перцем.

3․ Зробити котлетну масу: змішати у великій мисці картопляне пюре з яйцем, далі додати борошно і все добре перемішати ложкою. Сформувати невеликі котлети довільної форми (але плоскі смажаться простіше) і обваляти їх у панірувальних сухарях (або борошні).

4․ У сковороді розігріти олію на середньому вогні. Обсмажувати картопляні котлети по 3-5 хвилин із кожного боку до золотистої скоринки.

Грибна підливка до картопляних котлет

Грибна підливка з будь-яких сушених грибів: перед приготуванням котлет замочіть гриби, хвилин через 20 пропустіть через м’ясорубку.

Додайте бульйон від «замочки», проваріть у сотейнику хвилин 5, загустіть обсмаженим борошном. Обсмажте окремо подрібнену цибулю з часником і додайте суміш до грибів. Перемішайте. Дайте повністю охолонути і додайте сюди ложку сметани. Смачного! Готуйте вдома – це просто та бюджетно!

Як правильно вибрати куряче філе: Ось на що звертають увагу досвідчені господині

понеділок, 29 квітень 2024, 19:12

Куряче філе для багатьох господинь є основним м’ясним продуктом, на основі якого вони готують обіди та вечері, передають Патріоти України. Іноді є ризик купити філе неналежної якості. На які важливі деталі варто звернути увагу. Заморожування або охолод...

Творить дива! Названо продукт, який швидко спалює зайвий жир на тілі під час сну

понеділок, 29 квітень 2024, 18:25

Є продукти, які не лише сприяють схудненню під час нічного відпочинку, а й допомагають налагодити якісний глибокий сон, передають Патріоти України. Лікарі не рекомендують відмовлятися від низки продуктів для вечірнього перекусу навіть під час процесу с...