Лише спробуйте! Котлети без м’яса - недорого, ситно, смачно

Картопляні котлети доступні за ціною і ними цілком можна нагодувати всю сім’ю. Особливо якщо подати їх зі сметаною або якимсь соусом, передають Патріоти України.

Сьогодні у нашому меню картопляні котлети із пюре. А також простий рецепт підливки із сушених грибів, яку можна приготувати вдома.

Складові

  • Картопля свіжа – 6-8 середніх коренеплодів;
  • Масло вершкове – 50 грам;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Борошно пшеничне – 3 ст. ложки;
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Панірувальні сухарі – 100 грам;
  • Рослинна олія – 3 -4 ст. ложки.

Приготування:

1․ Картоплю вимити, почистити і нарізати великими шматочками. Відварити картоплю до готовності у підсоленій воді.

2․ Злити воду і за допомогою товкача зробити пюре, з додаванням розтопленого вершкового масла. Приправити сіллю та перцем.

3․ Зробити котлетну масу: змішати у великій мисці картопляне пюре з яйцем, далі додати борошно і все добре перемішати ложкою. Сформувати невеликі котлети довільної форми (але плоскі смажаться простіше) і обваляти їх у панірувальних сухарях (або борошні).

4․ У сковороді розігріти олію на середньому вогні. Обсмажувати картопляні котлети по 3-5 хвилин із кожного боку до золотистої скоринки.

Грибна підливка до картопляних котлет

Грибна підливка з будь-яких сушених грибів: перед приготуванням котлет замочіть гриби, хвилин через 20 пропустіть через м’ясорубку.

Додайте бульйон від «замочки», проваріть у сотейнику хвилин 5, загустіть обсмаженим борошном. Обсмажте окремо подрібнену цибулю з часником і додайте суміш до грибів. Перемішайте. Дайте повністю охолонути і додайте сюди ложку сметани. Смачного! Готуйте вдома – це просто та бюджетно!

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...