Картопляні котлети під апетитним грибним соусом нітрохи не поступляться за смаком традиційним м’ясним. Але ж для рецепта ми зовсім не будемо використовувати навіть мінімальну кількість фаршу, в основі котлет суцільна картопля, зазначають Патріоти України.
Для самих котлет нам буде потрібно 7 картоплин, 1 яйце, 50 г вершкового масла, 2 столові ложки борошна і 100 грамів панірувальних сухарів. Окремо зробимо смачну підливу-соус з 400 грамів грибів, 350 грамів жирної сметани, 100 мілілітрів вершків, 2 цибулин, вершкового і соняшникової олії, петрушки і кропу.
Ставимо картоплю варитися у воді з сіллю, лавровим листом, зеленню і перцем. Тим часом обсмажуємо на соняшникової олії порізану кубиками цибулю, а гриби (шампіньйони) смажимо на сухій сковороді до моменту, поки волога повністю випарується. Потім змішуємо цибулю з грибами і смажимо вже разом 4 хвилини. Перчимо, солимо, додаємо трохи коріандру.
В окремій ємності змішуємо сметану з вершками, туди ж видавлюємо часник. Одержаний соус виливаємо до грибів з цибулею і на середньому вогні доводимо тільки до початку кипіння, потім відразу знімаємо.
Картопля до цього моменту напевно зварилася. Розминаємо її з додаванням яйця і борошна, у нас вийде свого роду картопляне тісто. Формуємо з нього невеликі котлети, мачаємо в панірувальні сухарі і смажимо з обох боків на олії.
Залишилося тільки подати ніжні котлети з соусом на стіл. Утворені котлети прекрасно зберігають смак і остиглими. Подавати їх найсмачніше з салатом зі свіжих овочів і білим хлібом
Зазвичай ми сприймаємо огірок як звичайний овоч з мінімальною користю, але дієтологи стверджують, що цей продукт може стати справжнім союзником у боротьбі за здоров’я. Він не тільки допомагає в підтримці кісток та здоров’я серця, але й сприяє схудненню...
Банка джему або варення у холодильнику - це правило чи хибна думка? Таке питання виникає у багатьох господинь, передають Патріоти України. Дієтологиня Кетлін Гарсія-Бенсон пояснила, коли варто ставити джем до холодильника, а коли достатньо зберігати йо...