Лише спробуйте! Котлети не поступаються м’ясним, але м’яса в них немає, а тільки суцільна картопля

Картопляні котлети під апетитним грибним соусом нітрохи не поступляться за смаком традиційним м’ясним. Але ж для рецепта ми зовсім не будемо використовувати навіть мінімальну кількість фаршу, в основі котлет суцільна картопля, зазначають Патріоти України.

Для самих котлет нам буде потрібно 7 картоплин, 1 яйце, 50 г вершкового масла, 2 столові ложки борошна і 100 грамів панірувальних сухарів. Окремо зробимо смачну підливу-соус з 400 грамів грибів, 350 грамів жирної сметани, 100 мілілітрів вершків, 2 цибулин, вершкового і соняшникової олії, петрушки і кропу.

Ставимо картоплю варитися у воді з сіллю, лавровим листом, зеленню і перцем. Тим часом обсмажуємо на соняшникової олії порізану кубиками цибулю, а гриби (шампіньйони) смажимо на сухій сковороді до моменту, поки волога повністю випарується. Потім змішуємо цибулю з грибами і смажимо вже разом 4 хвилини. Перчимо, солимо, додаємо трохи коріандру.

В окремій ємності змішуємо сметану з вершками, туди ж видавлюємо часник. Одержаний соус виливаємо до грибів з цибулею і на середньому вогні доводимо тільки до початку кипіння, потім відразу знімаємо.

Картопля до цього моменту напевно зварилася. Розминаємо її з додаванням яйця і борошна, у нас вийде свого роду картопляне тісто. Формуємо з нього невеликі котлети, мачаємо в панірувальні сухарі і смажимо з обох боків на олії.

Залишилося тільки подати ніжні котлети з соусом на стіл. Утворені котлети прекрасно зберігають смак і остиглими. Подавати їх найсмачніше з салатом зі свіжих овочів і білим хлібом

Господиням на замітку! Що додати в тісто на млинці, щоб легко переверталися

неділя, 11 травень 2025, 11:12

Якщо ваші млинці досі прилипають до сковорідки, то перевірте чи все ви додаєте своєчасно в тісто. Тонесенькі млинці будуть миттєво перевертатися, якщо не забувати про один інгредієнт наприкінці, передають Патріоти України. Для приготування порції, а це...

Смакота! Яблучний пиріг із ніжним тістом, що тане в роті

неділя, 11 травень 2025, 10:10

Яблучний пиріг за цим рецептом стане для багатьох фаворитом. Готується дуже просто, виходить із першого разу. Інгредієнти доступні, тому така випічка підійде і для буденного столу, передають Патріоти України. Для начинки беремо:5 яблук (середніх)80 г ц...