Лише спробуйте! Котлети не поступаються м’ясним, але м’яса в них немає, а тільки суцільна картопля

Картопляні котлети під апетитним грибним соусом нітрохи не поступляться за смаком традиційним м’ясним. Але ж для рецепта ми зовсім не будемо використовувати навіть мінімальну кількість фаршу, в основі котлет суцільна картопля, зазначають Патріоти України.

Для самих котлет нам буде потрібно 7 картоплин, 1 яйце, 50 г вершкового масла, 2 столові ложки борошна і 100 грамів панірувальних сухарів. Окремо зробимо смачну підливу-соус з 400 грамів грибів, 350 грамів жирної сметани, 100 мілілітрів вершків, 2 цибулин, вершкового і соняшникової олії, петрушки і кропу.

Ставимо картоплю варитися у воді з сіллю, лавровим листом, зеленню і перцем. Тим часом обсмажуємо на соняшникової олії порізану кубиками цибулю, а гриби (шампіньйони) смажимо на сухій сковороді до моменту, поки волога повністю випарується. Потім змішуємо цибулю з грибами і смажимо вже разом 4 хвилини. Перчимо, солимо, додаємо трохи коріандру.

В окремій ємності змішуємо сметану з вершками, туди ж видавлюємо часник. Одержаний соус виливаємо до грибів з цибулею і на середньому вогні доводимо тільки до початку кипіння, потім відразу знімаємо.

Картопля до цього моменту напевно зварилася. Розминаємо її з додаванням яйця і борошна, у нас вийде свого роду картопляне тісто. Формуємо з нього невеликі котлети, мачаємо в панірувальні сухарі і смажимо з обох боків на олії.

Залишилося тільки подати ніжні котлети з соусом на стіл. Утворені котлети прекрасно зберігають смак і остиглими. Подавати їх найсмачніше з салатом зі свіжих овочів і білим хлібом

Це така смакота! Як приготувати соковиті рублені курячі котлети з грибами та сиром

середа, 24 квітень 2024, 11:08

Котлети з курятини часто виходять сухі та давкі. Але якщо з філе зробити не фарш, а дрібно порізати та додати грибочки й сир, то вийде неймовірно соковита страва. Спробуйте приготувати і цей рецепт стане одним з улюблених, передають Патріоти України. ...

Секрет досвідчених господинь! Як активоване вугілля рятує від неприємного запаху з раковини

середа, 24 квітень 2024, 10:59

Тема неприємного запаху, який поширюється всією квартирою і бере свій початок у встановленій на кухні раковині, вельми актуальна для багатьох господинь. Подібна неприємність може переслідувати домогосподарок навіть у тому разі, якщо вони ретельно догля...