Картопляні котлети під апетитним грибним соусом нітрохи не поступляться за смаком традиційним м’ясним. Але ж для рецепта ми зовсім не будемо використовувати навіть мінімальну кількість фаршу, в основі котлет суцільна картопля, зазначають Патріоти України.
Для самих котлет нам буде потрібно 7 картоплин, 1 яйце, 50 г вершкового масла, 2 столові ложки борошна і 100 грамів панірувальних сухарів. Окремо зробимо смачну підливу-соус з 400 грамів грибів, 350 грамів жирної сметани, 100 мілілітрів вершків, 2 цибулин, вершкового і соняшникової олії, петрушки і кропу.
Ставимо картоплю варитися у воді з сіллю, лавровим листом, зеленню і перцем. Тим часом обсмажуємо на соняшникової олії порізану кубиками цибулю, а гриби (шампіньйони) смажимо на сухій сковороді до моменту, поки волога повністю випарується. Потім змішуємо цибулю з грибами і смажимо вже разом 4 хвилини. Перчимо, солимо, додаємо трохи коріандру.
В окремій ємності змішуємо сметану з вершками, туди ж видавлюємо часник. Одержаний соус виливаємо до грибів з цибулею і на середньому вогні доводимо тільки до початку кипіння, потім відразу знімаємо.
Картопля до цього моменту напевно зварилася. Розминаємо її з додаванням яйця і борошна, у нас вийде свого роду картопляне тісто. Формуємо з нього невеликі котлети, мачаємо в панірувальні сухарі і смажимо з обох боків на олії.
Залишилося тільки подати ніжні котлети з соусом на стіл. Утворені котлети прекрасно зберігають смак і остиглими. Подавати їх найсмачніше з салатом зі свіжих овочів і білим хлібом
Приготування супу за стандартним рецептом займає мінімум 1,5-2 години. Все залежить від бульйону, який ви варите, наповнення страви овочами та іншими продуктами. Якщо ви хочете в якийсь день спростити собі життя, приготуйте суп з кабачкової ікри, перед...
Складно уявити, скільки всього готують кулінари у їдальнях чи ресторанах. З огляду на оперативність подачі страв залишається лише здогадуватися, як працівники громадського харчування варять яйця, що вони чистяться одним рухом руки. Розкриємо секрет, за...