Лосось — популярна страва в літні місяці через свою свіжість і чудовий смак. Його можна використовувати у різних рецептах і готувати різними способами, включаючи гриль, запікання та копчення, Патріоти України.
Запечений лосось — це простий і швидкий спосіб приготування, але іноді він може бути трохи прісним. Більшість домашніх кухарів використовують приправи, як сіль і перець, або навіть глазур, щоб покращити страву. Однак один простий інгредієнт допомагає підняти смак лосося на новий рівень і зробити його «центральною стравою вечері».
За інформацією Simply Recipes, біле місо може додати запеченому лососю додатковий смак. Воно має м’який і трохи солодкуватий присмак, що надає лососю новий вимір.
Simply Recipes зазначає:
«Я приписую привабливість запеченого лосося — чи то просто приправленого сіллю і перцем, чи з глазур’ю — одному інгредієнту, який завжди використовую для приправи: сіро (біле) місо.
Це мій секретний прийом, який перетворює цю жирну рибу на центральну страву буденного вечора. Воно солоне, землисте і злегка кислувате, що дає багато смаку без перебивання риби чи інших інгредієнтів».
Рекомендується використовувати дві столові ложки місо на приблизно 600 г лосося. Домашні кухарі можуть створювати маринад з місо разом із соєвим соусом, кленовим сиропом, часником і перцем.
«Нанесіть ложкою і розподіліть зверху на лосось. Досить лише однієї сторони — без шкіри», — йдеться в рецепті. «У цей момент я вмикаю духовку, щоб риба маринувалась протягом 10-15 хвилин, поки вона нагрівається до 425°F (приблизно 220°C).
Цього часу цілком достатньо, щоб лосось ввібрав смак, але маринувати необов’язково — можна відразу ставити в духовку або навіть у аерофритюрницю».
Місо також можна додавати в інші рецепти запеченого лосося. Наприклад, одну столову ложку місо можна нанести прямо на рибу, щоб отримати легку глазур.
Simply Recipes додає:
«Місо солоне, тож я або не додаю сіль, або зменшую її принаймні вдвічі. Ви не відчуєте смак місо окремо, але помітите насиченість смаку».
Плануєте варити варення? Оберіть правильний посуд - інакше замість корисної солодкої смакоти отримаєте отруйну суміш, передають Патріоти України. . Під час варіння фруктів виділяється кислота, яка вступає в реакцію з алюмінієм. У результаті утворюютьс...
Кавун - один із найулюбленіших літніх фруктів, який освіжає у спекотні дні. Але що робити, якщо залишилося багато кавуна, а з’їсти його відразу неможливо? Вихід - заморожування. Чи можна так робити, і які переваги це дає, передають Патріоти України. Чи...