Лише спробуйте! Лосось миттєво стає смачнішим і насиченішим завдяки одному простому інгредієнту

Лосось — популярна страва в літні місяці через свою свіжість і чудовий смак. Його можна використовувати у різних рецептах і готувати різними способами, включаючи гриль, запікання та копчення, Патріоти України.

Запечений лосось — це простий і швидкий спосіб приготування, але іноді він може бути трохи прісним. Більшість домашніх кухарів використовують приправи, як сіль і перець, або навіть глазур, щоб покращити страву. Однак один простий інгредієнт допомагає підняти смак лосося на новий рівень і зробити його «центральною стравою вечері».


За інформацією Simply Recipes, біле місо може додати запеченому лососю додатковий смак. Воно має м’який і трохи солодкуватий присмак, що надає лососю новий вимір.

Simply Recipes зазначає:
«Я приписую привабливість запеченого лосося — чи то просто приправленого сіллю і перцем, чи з глазур’ю — одному інгредієнту, який завжди використовую для приправи: сіро (біле) місо.

Це мій секретний прийом, який перетворює цю жирну рибу на центральну страву буденного вечора. Воно солоне, землисте і злегка кислувате, що дає багато смаку без перебивання риби чи інших інгредієнтів».

Рекомендується використовувати дві столові ложки місо на приблизно 600 г лосося. Домашні кухарі можуть створювати маринад з місо разом із соєвим соусом, кленовим сиропом, часником і перцем.

«Нанесіть ложкою і розподіліть зверху на лосось. Досить лише однієї сторони — без шкіри», — йдеться в рецепті. «У цей момент я вмикаю духовку, щоб риба маринувалась протягом 10-15 хвилин, поки вона нагрівається до 425°F (приблизно 220°C).

Цього часу цілком достатньо, щоб лосось ввібрав смак, але маринувати необов’язково — можна відразу ставити в духовку або навіть у аерофритюрницю».


Місо також можна додавати в інші рецепти запеченого лосося. Наприклад, одну столову ложку місо можна нанести прямо на рибу, щоб отримати легку глазур.

Simply Recipes додає:
«Місо солоне, тож я або не додаю сіль, або зменшую її принаймні вдвічі. Ви не відчуєте смак місо окремо, але помітите насиченість смаку».

Не купуйте цю рибу на Різдво! Вона забруднена ртуттю та свинцем

субота, 13 грудень 2025, 8:12

Риба - головний атрибут святкового столу, але не всі види однаково корисні. Експерти радять обережно обирати рибу, щоб уникнути шкідливих токсинів, таких як ртуть і свинець, передають Патріоти України. Навіть норвезький фермерський лосось не завжди кор...

Приємний бонус: Чорний шоколад може допомогти уповільнити старіння

субота, 13 грудень 2025, 7:45

Британські вчені виявили зв'язок між хімічною речовиною в чорному шоколаді та ознаками уповільнення біологічного старіння людини. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. Нове дослідження показало, що теобромін, який міститься в чорному ...