Лише спробуйте! Макові млинці з сиром - виходять дуже смачними

Пропонуємо вам приготувати смачні макові млинці з сиром, передають Патріоти України.

Макові млинці з сиром виходять дуже смачні і красиві. Мак надає їм особливий шарм, а чудова начинка з сиру з цитрусовим ароматом чудово доповнює композицію. Млинці чудово підійдуть для сімейного сніданку і обов’язково припадуть до смаку вашим близьким.

Необхідні продукти

  • 750 мілілітрів молока
  • 2 курячих яйця
  • пів чайної ложки солі
  • 1 столова ложка цукру
  • 300 грам пшеничного борошна
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 2 столові ложки маку

Для начинки

  • 500 грам домашнього сиру
  • 1 лимон
  • 3 столові ложки цукру
  • 8 грам ванільного цукру

Покроковий процес приготування макових млинців

У глибоку миску вбиваємо курячі яйця, додаємо сіль і цукор. Все збиваємо міксером до легкої піни. Потім вливаємо молоко (250 мл.) І ще раз все збиваємо.

В отриману рідку масу всипаємо просіяне борошно і перемішуємо міксером до однорідності. У готову масу додаємо молоко, що залишилося і знову перемішуємо.

Щоб млинці не прилипали до сковороди вливаємо олію і ще раз перемішуємо. У готову масу всипаємо мак і знову перемішуємо. Готовому тісту даємо відпочити 15 хвилин.

З лимона знімаємо цедру. У чашку кладемо ванільний цукор, цукор і лимонну цедру. Перемелюємо блендером до однорідної маси.

Сковороду розігріваємо і змащуємо рослинною олією. У черпак набираємо трохи тіста і виливаємо на сковороду. Обсмажуємо млинці з двох сторін до рум’яної скоринки.

Начиняємо млинці. Беремо один млинець і кладемо маковою стороною вниз, зверху розподіляємо начинку і звертаємо його в рулет. Таким чином поступаємо з усіма млинцями.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...