Лише спробуйте! Найкращий рецепт грибного супу, який зігріє у холодну пору року

Один із найкращих і найприємніших способів зігрітися в холодну пору року – поласувати тарілкою гарячого ароматного супу. Пропонуємо рецепт класичного грибного супу-пюре з вершками, який простий у приготуванні і обов’язково підкорить вас і всю вашу сім’ю своїм ніжним смаком, передають Патріоти України.

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 150-200 г нарізаних печериць;
  • 4 склянки курячого бульйону;
  • 1 склянка води;
  • 1 чашка( 200 мл) густих вершків;
  • 1/4 склянки несолоного вершкового масла;
  • 1 середня цибулина, нарізана кубиками;
  • 1,5 столової ложки борошна;
  • кілька гілочок свіжого чебрецю;
  • 2 очищених та подрібнених зубчика часнику;
  • сіль та мелений чорний перець за смаком.

Спосіб приготування:

1. Розтопіть вершкове масло у великій суповій каструлі на середньому вогні. Протягом 5-10 хвилин обсмажте там же гриби, посипавши дрібкою солі.

2. Зменшіть вогонь до середньослабкого і продовжуйте готувати, часто помішуючи, ще 15-25 хвилин.

3. Додайте до грибів нарізану цибулю і тушкуйте ще близько 5 хвилин.

4. Енергійно вмішайте в суп борошно, потім додайте чебрець і подрібнений часник.

5. Після цього влийте курячий бульйон та склянку води. Зменшіть вогонь до мінімуму та варіть ще годину. В кінці видаліть гілочки чебрецю.

6. За допомогою занурювального блендера збийте суп у пюре, поступово додаючи до нього вершки. Приправте сіллю та перцем.

7. Подавайте при бажанні прикрасити сухариками та/або свіжою зеленню.

Джерело: ПростоВей

Все просто! ТОП-10 продуктів, які миттєво приборкають потяг до солодкого

четвер, 11 грудень 2025, 8:15

Багато людей стикаються з раптовим бажанням з’їсти щось солодке, і часто це відбувається саме тоді, коли потрібно зосередитися або зняти напругу. Такий потяг має цілком природні причини, адже солодкі продукти активують центри задоволення в мозку, перед...

Є секрет! Як готувати куряче філе, щоб воно не було сухим

четвер, 11 грудень 2025, 5:40

Куряче філе часто вважають універсальним продуктом, але багато хто стикається з однією проблемою – після приготування м’ясо виходить сухим і жорстким, передають Патріоти України. Це трапляється навіть тоді, коли дотримуватись часу приготування. Є прос...