Лише спробуйте! Найкращий рецепт грибного супу, який зігріє у холодну пору року

Один із найкращих і найприємніших способів зігрітися в холодну пору року – поласувати тарілкою гарячого ароматного супу. Пропонуємо рецепт класичного грибного супу-пюре з вершками, який простий у приготуванні і обов’язково підкорить вас і всю вашу сім’ю своїм ніжним смаком, передають Патріоти України.

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 150-200 г нарізаних печериць;
  • 4 склянки курячого бульйону;
  • 1 склянка води;
  • 1 чашка( 200 мл) густих вершків;
  • 1/4 склянки несолоного вершкового масла;
  • 1 середня цибулина, нарізана кубиками;
  • 1,5 столової ложки борошна;
  • кілька гілочок свіжого чебрецю;
  • 2 очищених та подрібнених зубчика часнику;
  • сіль та мелений чорний перець за смаком.

Спосіб приготування:

1. Розтопіть вершкове масло у великій суповій каструлі на середньому вогні. Протягом 5-10 хвилин обсмажте там же гриби, посипавши дрібкою солі.

2. Зменшіть вогонь до середньослабкого і продовжуйте готувати, часто помішуючи, ще 15-25 хвилин.

3. Додайте до грибів нарізану цибулю і тушкуйте ще близько 5 хвилин.

4. Енергійно вмішайте в суп борошно, потім додайте чебрець і подрібнений часник.

5. Після цього влийте курячий бульйон та склянку води. Зменшіть вогонь до мінімуму та варіть ще годину. В кінці видаліть гілочки чебрецю.

6. За допомогою занурювального блендера збийте суп у пюре, поступово додаючи до нього вершки. Приправте сіллю та перцем.

7. Подавайте при бажанні прикрасити сухариками та/або свіжою зеленню.

Джерело: ПростоВей

Не робіть помилок! Які фрукти не можна зберігати поряд з яблуками

п’ятниця, 24 січень 2025, 18:12

Не всі фрукти можна зберігати у безпосередній близькості один від одного, яблука – не виняток. Вдасться зберегти соковиті смачні солодкі та міцні плоди якомога довше, якщо знати про особливості їх зберігання, передають Патріоти України. Неправильно орг...

Господиням на замітку! Що додати в тісто на вареники, щоб легко ліпити без борошна

п’ятниця, 24 січень 2025, 17:13

Це тісто універсальне, адже підходить для всіх видів вареників із будь-якою начинкою (солодкою і солоною) та для пельменів. Працювати з таким тістом – одне задоволення, адже не треба додавати борошно під час ліплення, передають Патріоти України. Тісто ...