Лише спробуйте! Один продукт зробить пюре ще ніжнішим і повітрянішим

Улюблене багатьма картопляне пюре можна приготувати по-різному. Спробуйте приготувати його ще смачніше, від чого смак страви буде більш насиченим та ароматним, передають Патріоти України.

Подробиці

Яка картопля підійде для пюре

Домогтися однорідності та пишності пюре вийде у разі, якщо вибирати для приготування крохмалисті сорти. Картопля має бути зі світлою м’якоттю і мати шкірку світло-коричневого кольору. Крохмалисті сорти картоплі добре розварюються, і пюре вийде потрібної пишності.Для приготування пюре краще не використовувати картоплю з червоною шкіркою, інакше страва вийде з грудочками.

Що додати у пюре для пишності

Більш повітряним та пишним пюре зробить вершкове масло. Його точно не потрібно шкодувати під час приготування страви. Продукт має бути високої жирності і не нижче 72%. Вершкове масло додасть пюре вершковості, зробить смак більш насиченим та ніжним.

Пюре буде ароматніше, якщо додати трохи теплого молока, а краще жирних вершків. Холодне молоко чи вершки зроблять пюре клейким, його доведеться довше перемішувати. Господині не бояться експериментувати та кладуть у пюре сир, гриби, цибулю, сметану чи майонез, щоб отримати новий смак та аромат.

Справді корисні! П’ять консервованих продуктів, які варто додати до раціону

неділя, 16 листопад 2025, 23:10

Консерви часто недооцінюють, але обрані правильно, вони можуть бути швидким, поживним і економним рішенням для щоденного раціону. Експерти радять звертати увагу на склад: короткий список інгредієнтів, без доданого цукру, солі та штучних добавок, у влас...

Як варити бульйон, щоб він був прозорим і ароматним - три секретні способи

неділя, 16 листопад 2025, 19:11

Смачний домашній бульйон - це класика будь-якого столу. Хоча приготування здається простим, ідеальний бульйон вимагає уваги та правильного підбору інгредієнтів, передають Патріоти України. Основні правила:. Три способи приготування:. Бульйон можна пода...