Улюблене багатьма картопляне пюре можна приготувати по-різному. Спробуйте приготувати його ще смачніше, від чого смак страви буде більш насиченим та ароматним, передають Патріоти України.
Яка картопля підійде для пюре
Домогтися однорідності та пишності пюре вийде у разі, якщо вибирати для приготування крохмалисті сорти. Картопля має бути зі світлою м’якоттю і мати шкірку світло-коричневого кольору. Крохмалисті сорти картоплі добре розварюються, і пюре вийде потрібної пишності.Для приготування пюре краще не використовувати картоплю з червоною шкіркою, інакше страва вийде з грудочками.
Що додати у пюре для пишності
Більш повітряним та пишним пюре зробить вершкове масло. Його точно не потрібно шкодувати під час приготування страви. Продукт має бути високої жирності і не нижче 72%. Вершкове масло додасть пюре вершковості, зробить смак більш насиченим та ніжним.
Пюре буде ароматніше, якщо додати трохи теплого молока, а краще жирних вершків. Холодне молоко чи вершки зроблять пюре клейким, його доведеться довше перемішувати. Господині не бояться експериментувати та кладуть у пюре сир, гриби, цибулю, сметану чи майонез, щоб отримати новий смак та аромат.
Нові наукові дані свідчать, що під час заварювання чай у пакетиках може виділяти мільйони частинок мікропластику, які потрапляють у кров і з часом осідають у тканинах організму, передають Патріоти України. За результатами дослідження, найтоксичнішими в...
Різі в животі, стрибки тиску та ломота в серці можуть бути наслідком психічних розладів, встановили дослідники з Сеченовського університету, передають Патріоти України. Найчастіше такі симптоми з’являються після перенесеного COVID-19. Вчені наголосили,...