Цибулеві супи дуже популярні з давніх часів. Особливо вони були поширені в римську епоху. Цибулю було легко виростити і вона була доступною, тому стала основним інгредієнтом для супу, зокрема у бідних сімей, передають Патріоти України.
Зараз же цибулевий суп подають в найкращих ресторанах світу. Пропонуємо вам приготувати пікантну вітамінну страву за польським рецептом.Цибулевий суп із часниковими грінками – рецепт
Складові:
- 10 маленьких цибулин (приблизно 1 кг)
- 0,5-0,7 мл овочевого або м'ясного бульйону
- 1 ч. л. чебрецю
- Голівка часнику
- Дрібка майорану
- 2-3 ч. л. вершкового масла
- 1/2 багета
- Часникова олія
- Моцарелла
- Сіль
- Перець
- 200 мл білого вина
Спосіб приготування:
- Щоб цибулю було простіше нарізати, покладіть її на пару годин в холодильник перед приготуванням.
- Цибулю нарізаємо півкільцями.
- На сковороді розігріваємо вершкове масло, додаємо видавлений або дрібно нарізаний часник (2-3 зубчики) та цибулю. Додати чебрець. Тушкувати під кришкою на слабкому вогні 10-15 хвилин до м'якості та золотистого кольору, періодично помішуючи.
- Додаємо бульйон, вино та майоран і тушкуємо на слабкому вогні близько 30 хвилин.
- Солимо, перчимо і додаємо інші приправи. Вимикаємо вогонь.
- Готуємо грінки: нарізаємо багет, змащуємо олією, а зверху посипаємо видавленим часником. Якщо у вас немає часникової олії, її можна приготувати самостійно: 50 г розм'якшеного вершкового масла змішуємо з 1 зубчиком часнику та щіпкою солі. Ставимо багет у розігріту до 190 градусів духовку і запікаємо до рум'яної скоринки. Готові грінки посипаємо натертою моцарелою.
- Розливаємо суп по порціях і в кожну тарілку опускаємо по грінці або по дві.
Готово! Смачного!
Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...