Лише спробуйте! Польський цибулевий суп із часниковими грінками - рецепт вітамінної осінньої страви для всієї родини

Цибулеві супи дуже популярні з давніх часів. Особливо вони були поширені в римську епоху. Цибулю було легко виростити і вона була доступною, тому стала основним інгредієнтом для супу, зокрема у бідних сімей, передають Патріоти України.

Зараз же цибулевий суп подають в найкращих ресторанах світу. Пропонуємо вам приготувати пікантну вітамінну страву за польським рецептом.Цибулевий суп із часниковими грінками – рецепт

Складові:

  • 10 маленьких цибулин (приблизно 1 кг)
  • 0,5-0,7 мл овочевого або м'ясного бульйону
  • 1 ч. л. чебрецю
  • Голівка часнику
  • Дрібка майорану
  • 2-3 ч. л. вершкового масла
  • 1/2 багета
  • Часникова олія
  • Моцарелла
  • Сіль
  • Перець
  • 200 мл білого вина

Спосіб приготування:

  1. Щоб цибулю було простіше нарізати, покладіть її на пару годин в холодильник перед приготуванням.
  2. Цибулю нарізаємо півкільцями.
  3. На сковороді розігріваємо вершкове масло, додаємо видавлений або дрібно нарізаний часник (2-3 зубчики) та цибулю. Додати чебрець. Тушкувати під кришкою на слабкому вогні 10-15 хвилин до м'якості та золотистого кольору, періодично помішуючи.
  4. Додаємо бульйон, вино та майоран і тушкуємо на слабкому вогні близько 30 хвилин.
  5. Солимо, перчимо і додаємо інші приправи. Вимикаємо вогонь.
  6. Готуємо грінки: нарізаємо багет, змащуємо олією, а зверху посипаємо видавленим часником. Якщо у вас немає часникової олії, її можна приготувати самостійно: 50 г розм'якшеного вершкового масла змішуємо з 1 зубчиком часнику та щіпкою солі. Ставимо багет у розігріту до 190 градусів духовку і запікаємо до рум'яної скоринки. Готові грінки посипаємо натертою моцарелою.
  7. Розливаємо суп по порціях і в кожну тарілку опускаємо по грінці або по дві.

Готово! Смачного!

Сало чи вершкове масло? Ось який жир насправді корисніший для організму

четвер, 18 грудень 2025, 12:15

Вершкове масло десятиліттями вважалося беззаперечно корисним жиром - недарма з’явився вислів "маслом кашу не зіпсуєш". Його вершковий смак давно став звичним у кашах, пюре та випічці. А як щодо сала? Який продукт безпечніший для серця і судин - сало чи...

Ви могли це не знати! Як слід зберігати мед

четвер, 18 грудень 2025, 11:45

Навіть коли ви обрали та купили мед, його ще треба правильно зберігати. Мед, що зберігається в неналежних умовах, не тільки занадто швидко кристалізується, але й може втратити свій смак і просто зіпсуватися. Однак це поширена помилка, яка призводить до...