Лише спробуйте! Простий спосіб замаринувати рибу - не можна відірватися

Ви можете брати будь-яку рибу, яку любите, і цей маринад є універсальним, можна сказати, класичним, для швидкого і смачного маринування. Беріть відразу подвійну порцію рибки, оскільки вона зникне зі столу в одну мить, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Салака — 2,5 кг;
  • Вода — 1 л;
  • Сіль — 3 ст. л. ;
  • Цукор — 1 ст. л.;
  • Лавровий лист — 3 шт;
  • Перець горошком — 15 шт;
  • Гвоздика — 3 шт;
  • Оцет 9 % — 100 мл.

Приготування:

1. У літрі води розчиняємо цукор, сіль, спеції. Ставимо на вогонь, чекаємо закипання і кип'ятимо рівно 30 секунд, знімаємо і охолоджуємо до кімнатної температури, інформує Ukr.Media.

2. Тим часом підготуємо рибу: відриваємо голову і видаляємо нутрощі, промиваємо.

3. У готовий маринад додаємо оцет, потім отриманим маринадом заливаємо рибу. Відправляємо в холодильник на добу (або на 15 годин, якщо ви любите малосольну).

4. Через добу риба готова. Промиваємо її від маринаду під проточною водою. Цибулю нарізаємо, як вам більше подобається. Додаємо до неї 2 ч.л. цукру, 1 ч. л. солі, 1 ст. л. оцту 9 %, перемішуємо. Залишаємо маринуватися на 15 хвилин.

5. У риби витягуємо хребет, укладаємо перший шар в заздалегідь підготовлену тару.

6. Пересипаємо рибу замаринованою цибулею і додаємо пару столових ложок олії. Продовжуємо, поки не закінчиться вся риба.

Смачна малосольна рибка готова, можна подавати до столу. Смачного!

Детальніше про те, як смачно замаринувати і отримати малосольну рибу, дивіться у відео:

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 18:45

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...

Перестаньте варити рис у воді: Новий метод робить його шалено смачним

неділя, 6 липень 2025, 17:30

Готувати ідеальний рис - справжній виклик навіть для досвідчених господинь. Але експертка розкрила простий трюк, який перетворить "нудну" страву на справжній смаколик, передають Патріоти України. Багато хто стикається з проблемами: рис може бути занадт...