Лише спробуйте! Смачний і лінивий капустяний пиріг на сковороді

Що приготувати з капусти, щоб сподобалося всім? Ну звісно ж пиріг, передають Патріоти України.

Ось тільки не всі мають бажання возитися з тістом. Тому пропонуємо приготувати вам альтернативу – пиріг з капустою на сковороді.

Ця страва відноситься до тих рецептів, які готуються з того, що є вдома. Якщо ви любите тушковану капусту, то й рецепт точно оціните.

Інгредієнти:

  • Капуста – 500 г.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Молоко – 100 мл.
  • Борошно – 80 г.
  • Сіль за смаком (приблизно 1 ч.л.)
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Зелень

Для приготування пирога овочі краще пасерувати у невеликій кількості олії. інакше капуста не пропечеться і залишиться сирою.

Спочатку обсмажте цибулю, нарізану дрібними кубиками, додайте моркву, натерту на великій тертушці.

Капусту підійде стара, білокачанна, саме з нею пиріг виходить особливо смачний.

Шинкуємо капусту, перекладаємо в сковорідку до решти овочів. Обсмажуємо, постійно помішуючи до м’якості капусти.

Коли капуста вже готова, вимикаємо вогонь і залишаємо овочі трішки дійти. Тим часом готуємо тісто. Для цього в глибокій мисці з’єднайте яйця з молоком. Добре збийте виделкою або ручним вінчиком до однорідності.

Потім всипте борошно, сіль і 0,5 ч.л. розпушувача. Перемішуємо до однорідності. Також можна додати зелень за смаком.

Перекладаємо тісто в сковороду до капусти, і ретельно перемішавши, готуємо «пиріг» на маленькому вогні під закритою кришкою до золотистого кольору.

Коли пиріг з одного боку вже підрум’янився, його потрібно буде перевернути на інший бік. Лопаткою це зробити буде складно, тому накрийте пиріг плоскою тарілкою, переверніть сковороду з пирогом, а потім з тарілки вже акуратно перекладіть його назад у сковороду. І готуйте ще кілька хвилин до золотавості.

Лінивий капустяний пиріг готовий, залишилося розрізати, подати на стіл!

Ви будете приємно здивовані! Нове дослідження показало, що кава може бути корисною для серця

п’ятниця, 14 листопад 2025, 5:40

Згідно із результатами нового дослідження, кава знижує ризик серцевої аритмії на 39%. Про це йдеться у дослідженні Університету Каліфорнії в Сан-Франциско (University of California, San Francisco (UCSF)), що опубліковано в журналі JAMA, передають Патрі...

Не робіть помилок! Вчені назвали каву, яка руйнує судини і може навіть нашкодити серцю

четвер, 13 листопад 2025, 18:50

Норвезькі вчені провели дослідження протягом 20 років і встановили, що споживання нефільтрованої кави підвищує ризик смерті від серцево-судинних хвороб порівняно з фільтрованою, передають Патріоти України. Головний секрет виявився неймовірно простим — ...