Лише спробуйте! Смачний і лінивий капустяний пиріг на сковороді

Що приготувати з капусти, щоб сподобалося всім? Ну звісно ж пиріг, передають Патріоти України.

Ось тільки не всі мають бажання возитися з тістом. Тому пропонуємо приготувати вам альтернативу – пиріг з капустою на сковороді.

Ця страва відноситься до тих рецептів, які готуються з того, що є вдома. Якщо ви любите тушковану капусту, то й рецепт точно оціните.

Інгредієнти:

  • Капуста – 500 г.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Молоко – 100 мл.
  • Борошно – 80 г.
  • Сіль за смаком (приблизно 1 ч.л.)
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Зелень

Для приготування пирога овочі краще пасерувати у невеликій кількості олії. інакше капуста не пропечеться і залишиться сирою.

Спочатку обсмажте цибулю, нарізану дрібними кубиками, додайте моркву, натерту на великій тертушці.

Капусту підійде стара, білокачанна, саме з нею пиріг виходить особливо смачний.

Шинкуємо капусту, перекладаємо в сковорідку до решти овочів. Обсмажуємо, постійно помішуючи до м’якості капусти.

Коли капуста вже готова, вимикаємо вогонь і залишаємо овочі трішки дійти. Тим часом готуємо тісто. Для цього в глибокій мисці з’єднайте яйця з молоком. Добре збийте виделкою або ручним вінчиком до однорідності.

Потім всипте борошно, сіль і 0,5 ч.л. розпушувача. Перемішуємо до однорідності. Також можна додати зелень за смаком.

Перекладаємо тісто в сковороду до капусти, і ретельно перемішавши, готуємо «пиріг» на маленькому вогні під закритою кришкою до золотистого кольору.

Коли пиріг з одного боку вже підрум’янився, його потрібно буде перевернути на інший бік. Лопаткою це зробити буде складно, тому накрийте пиріг плоскою тарілкою, переверніть сковороду з пирогом, а потім з тарілки вже акуратно перекладіть його назад у сковороду. І готуйте ще кілька хвилин до золотавості.

Лінивий капустяний пиріг готовий, залишилося розрізати, подати на стіл!

Яку помилку роблять господині при додаванні часнику у плов

п’ятниця, 28 березень 2025, 8:13

Нерідко в рецептах плова кухарі використовують неочищений часник. Причому вказують, що це і є правильний рецепт східної страви. Вважається, що так страва буде ароматніша, та й сам часник потім простіше викинути, передають Патріоти України. Чистити чи н...

Буде дуже смачна! Як засолити швидко скумбрію за дві години

п’ятниця, 28 березень 2025, 7:12

Швидкий посол скумбрії — чудовий рецепт, якщо до вечері пару годин. Скумбрія буде слабосоленою та максимально з натуральним смаком, адже для посолу використовуємо лише два інгредієнти. Ніяких спецій і соусів, передають Патріоти України. Для швидкого пр...