Лише спробуйте! Тісто на піцу холодного бродіння - воно точно стане вашим улюбленим

Якщо ви любите готувати піцу та досі у пошуках ідеального тіста, то це вам точно сподобається. Воно дуже вдале, легко готується й після випікання смачне, ділиться кулінарка Леся Риндик, передають Патріоти України.

Складники:

борошно — 680 г

сіль — 14 г

дріжджі сухі — 3 г

цукор — 2 ст. ложки

олія — 2 ст. ложки

вода — 480 мл

Приготування

Розвести дріжджі та цукор у теплій воді. Додати просіяне борошно, сіль, дріжджову воду та олію. Замісити тісто. Змастити поверхню олією і викласти тісто. Зробити перше «складання» змоченими руками. Перекласти тісто в посуд, накрити харчовою плівкою та поставити в холодильник на 20 хв. Повторити процес «складання» ще двічі з інтервалом 20 хв.

Залишити тісто в холодильнику на ніч (таке тісто у холодильнику можна зберігати 3 доби). Відщипнути шматок тіста й перекласти на пергамент. Формувати основу на піцу змоченими олією руками. Не розкачувати, а розтягувати тісто. За бажанням сформувати бортики. На основу покласти соус, сир, начинку. Пекти в розігрітій духовці 10−15 хвилин при 250 градусах

Продукти, у яких найбільше прихованої солі - і ви навіть не здогадуєтесь!

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 9:15

Більшість людей вважає, що споживає небагато солі, але насправді її основна частина потрапляє в організм не з солонки, а з готових і перероблених продуктів. Цю приховану сіль додають виробники, щоб поліпшити смак, консистенцію та збільшити термін збері...

Не робіть так! Названо помилки, через які мед швидко зацукриться

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 8:45

Мед - один із найцінніших натуральних продуктів, який є майже в кожній оселі. Його додають до чаю, випічки, соусів чи каш. Проте багато хто стикався з ситуацією, коли рідкий, ароматний мед раптом густіє і покривається кристалами цукру. Цей процес здаєт...