Лише спробуйте! Ця спеція зупиняє старіння та рятує печінку - перевірений рецепт

Хвороби печінки - дедалі частіша проблема сучасної людини. Але є простий, дешевий і повністю натуральний спосіб підтримати роботу цього важливого органа, передають Патріоти України.

Йдеться про куркуму — спецію, яку в Азії здавна вважають «золотим ліками».

Куркума як ліки
Вона має потужні протизапальні, противірусні й антиоксидантні властивості. Головна активна речовина — куркумін, який захищає печінку від жирової дистрофії, зменшує запалення й уповільнює процеси старіння.

Дослідження, опубліковане на науковому порталі MDPI, показало: 12 тижнів регулярного прийому ферментованої куркуми суттєво знижує рівень печінкових ферментів АЛТ та АСТ, надлишок яких вказує на ризик серйозних захворювань.

Як вживати куркуму?

  • у воді з лимоном та дрібкою чорного перцю (перець підсилює дію куркуміну);
  • у вигляді «золотого молока» — суміші куркуми, кориці, кардамону, молока (рослинного або звичайного) й меду;
  • у стравах як пряність.

Астрологи та дієтологи сходяться в одному: найкращий результат дає регулярне, але помірне вживання. Доза не має перевищувати 3 мг куркуміну на кілограм маси тіла.

Все просто! Як посмажити рибу, щоб не було запаху

неділя, 21 грудень 2025, 6:42

Смажена риба -смачна і швидка страва, але саме через запах її часто готують рідше, ніж хотілося б. Аромат легко в’їдається у штори, меблі й одяг, навіть якщо відчинити вікно. Виявляється, цієї проблеми можна уникнути без складних прийомів і дорогих за...

Такого ви ще не куштували! Намазка-асорті із сала - усі будуть у захваті

неділя, 21 грудень 2025, 5:40

Чи траплялося вам купити сало не таке смачне, як хотілося б? Не варто засмучуватися. Мало того, що є способи тверде сало зробити делікатесним, так його можна легко перетворити на гастрономічний шедевр, передають Патріоти України. Рецепт кулінарки Елли ...