Хвороби печінки - дедалі частіша проблема сучасної людини. Але є простий, дешевий і повністю натуральний спосіб підтримати роботу цього важливого органа, передають Патріоти України.
Йдеться про куркуму — спецію, яку в Азії здавна вважають «золотим ліками».
Куркума як ліки
Вона має потужні протизапальні, противірусні й антиоксидантні властивості. Головна активна речовина — куркумін, який захищає печінку від жирової дистрофії, зменшує запалення й уповільнює процеси старіння.
Дослідження, опубліковане на науковому порталі MDPI, показало: 12 тижнів регулярного прийому ферментованої куркуми суттєво знижує рівень печінкових ферментів АЛТ та АСТ, надлишок яких вказує на ризик серйозних захворювань.
Як вживати куркуму?
Астрологи та дієтологи сходяться в одному: найкращий результат дає регулярне, але помірне вживання. Доза не має перевищувати 3 мг куркуміну на кілограм маси тіла.
Нарізані банани часто швидко темніють і стають м’якими, але експерти з харчування знайшли простий спосіб зберегти їх свіжими до чотирьох днів, передають Патріоти України з посиланням на. Ключовий інгредієнт — лимонний сік. Лимонна кислота допомагає зни...
Шоколад виготовляють з какао-бобів, які містять два стимулятори - кофеїн та теобромін. Кофеїн сприяє підвищенню бадьорості. Тому експерти радять не вживати шоколад перед сном, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Чим темніший шоколад, тим ви...