Лише спробуйте! З таким маринадом шашлик вийде навіть у тих, хто його ніколи не готував

Традиційні способи маринування шашлику передбачають використання оцту, майонезу, цибулі, мінеральної води чи часнику, передають Патріоти України.

Однак є ще надійніший спосіб маринування м’яса на шашлик.

Маринад готується на основі томатного соку. Найкраще використовувати свіжий. Однак підійде і звичайний магазинний продукт.

Маринад дуже простий, але м’ясо вийде незрівнянним.

Перед початком маринування слід підготувати м’ясо. Найкраще для шашлику підходить ошийок свинини. Однак можна використовувати і окіст і лопатку. А можна взагалі замаринувати куряче філе або стегно. М’ясо слід помити та розрізати на шматочки 4х4см (якщо мова йде про свинину).

М’ясо складають у пластиковий або скляний посуд та заливають маринадом. На 1 кг свинячої вирізки потрібно близько 500 мл маринаду.

Час маринування залежить від рівня жорсткості м’яса. У холодильнику на це піде близько 8-10 годин, а пи кімнатній температурі, коли всі процеси йдуть активніше, досить кілька годин.

Готуємо маринад на 1 кг. свинини:

  • томатний сік 500 мл;
  • чорний перець (свіжомелений);
  • солодка паприка;
  • часник (2 зубки, пропущені через прес);
  • цибуля;
  • сіль.

Ви будете здивовані! ТОП-5 переваг яєць, які можуть допомогти вам схуднути

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:10

Яйця — це чудовий варіант для сніданку, багатий на білок та здорові жири. Крім легкості у приготуванні, цей продукт здатен підтримати ваше здоров’я та навіть, допомогти схуднути, контролюючи апетит та зменшуючи ризик переїдання, передають Патріоти Укра...

Смакота! Чебуреки з лаваша на швидку руку

четвер, 26 вересень 2024, 22:10

Чебуреки – ситна та смачна страва. Але возитися з тістом подобається далеко не всім, та й час не завжди є. Ось саме для таких випадків існують «ледачі чебуреки». Такі чебуреки – безпрограшний варіант для швидкого перекусу або оригінальної закуски для п...