Яблука краще
використовувати більш кислі, тоді пиріг вийде ще цікавіший. Готується
десерт дуже просто і з доступних продуктів, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Необхідні продукти для тіста:
200 грамів пшеничного борошна
130 грамів сиру
100 грамів вершкового масла
1 чайна ложка розпушувача
50 грамів цукру
щіпка солі
Для начинки:
130 грамів маку
200 мілілітрів молока
150 грамів цукру
2 чайні ложки крохмалю
1 куряче яйце
4 яблука
Починаємо приготування:
У
сотейник всипаємо цукор, вливаємо молоко, додаємо мак і все
перемішуємо. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і проварюємо 5
хвилин.
Готову масу знімаємо і охолоджуємо до кімнатної температури.
У
чашку всипаємо борошно, додаємо розпушувач, сіль і цукор, перемішуємо.
Потім вливаємо розтоплене вершкове масло і знову перемішуємо. Додаємо
сир і знову перемішуємо. Збираємо тісто в кулю.
Беремо форму,
застилаємо пергаментним папером і кладемо тісто. Розподіляємо його
руками, формуючи боки і дно пирога. Відправляємо заготовку в
холодильник.
Яблука очищаємо від шкірки і натираємо на крупній
тертці. Додаємо їх до маку і перемішуємо. Потім додаємо крохмаль і
куряче яйце, знову перемішуємо.
На тісто викладаємо начинку і відправляємо заготовку в духовку.
Випікаємо протягом 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий пиріг охолоджуємо і подаємо до столу.
Апельсини традиційно вважаються головним джерелом вітаміну С, проте насправді існує чимало продуктів, які містять цього вітаміну значно більше. Дієтологи наголошують: регулярне вживання таких фруктів, овочів і ягід допомагає зміцнити імунітет, покращит...
Енергетичні напої обіцяють миттєву бадьорість, але лікарі попереджають: за цим ефектом може ховатися серйозний ризик, насамперед для печінки - головного фільтра організму, пише ukrhealth.net, передають Патріоти України. Експерти рекомендують замінити е...