Яблука краще
використовувати більш кислі, тоді пиріг вийде ще цікавіший. Готується
десерт дуже просто і з доступних продуктів, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Необхідні продукти для тіста:
200 грамів пшеничного борошна
130 грамів сиру
100 грамів вершкового масла
1 чайна ложка розпушувача
50 грамів цукру
щіпка солі
Для начинки:
130 грамів маку
200 мілілітрів молока
150 грамів цукру
2 чайні ложки крохмалю
1 куряче яйце
4 яблука
Починаємо приготування:
У
сотейник всипаємо цукор, вливаємо молоко, додаємо мак і все
перемішуємо. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і проварюємо 5
хвилин.
Готову масу знімаємо і охолоджуємо до кімнатної температури.
У
чашку всипаємо борошно, додаємо розпушувач, сіль і цукор, перемішуємо.
Потім вливаємо розтоплене вершкове масло і знову перемішуємо. Додаємо
сир і знову перемішуємо. Збираємо тісто в кулю.
Беремо форму,
застилаємо пергаментним папером і кладемо тісто. Розподіляємо його
руками, формуючи боки і дно пирога. Відправляємо заготовку в
холодильник.
Яблука очищаємо від шкірки і натираємо на крупній
тертці. Додаємо їх до маку і перемішуємо. Потім додаємо крохмаль і
куряче яйце, знову перемішуємо.
На тісто викладаємо начинку і відправляємо заготовку в духовку.
Випікаємо протягом 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий пиріг охолоджуємо і подаємо до столу.
Риба є смачним та корисним продуктом харчування, тому періодично її варто обов’язково включати до раціону. Однак з її неприємним ароматом, що виникає у процесі смаження, не завжди впорається навіть потужна витяжка, передають Патріоти України. Але від н...
Оливкова олія набагато корисніша за соняшникову. Це джерело олеїнової кислоти та багатьох інших важливих для людського організму сполук. Втім, для смаження оливкову олію використовувати не варто. А ось для заправки салатів вона смакує ідеально, передаю...