Маково-яблучний пиріг - виходить ніжний з досить цікавим і незвичайним смаком

Яблука краще використовувати більш кислі, тоді пиріг вийде ще цікавіший. Готується десерт дуже просто і з доступних продуктів, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Необхідні продукти для тіста:

  • 200 грамів пшеничного борошна
  • 130 грамів сиру
  • 100 грамів вершкового масла
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 50 грамів цукру
  • щіпка солі

Для начинки:

  • 130 грамів маку
  • 200 мілілітрів молока
  • 150 грамів цукру
  • 2 чайні ложки крохмалю
  • 1 куряче яйце
  • 4 яблука

Починаємо приготування:

  1. У сотейник всипаємо цукор, вливаємо молоко, додаємо мак і все перемішуємо. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і проварюємо 5 хвилин.
  2. Готову масу знімаємо і охолоджуємо до кімнатної температури.
  3. У чашку всипаємо борошно, додаємо розпушувач, сіль і цукор, перемішуємо. Потім вливаємо розтоплене вершкове масло і знову перемішуємо. Додаємо сир і знову перемішуємо. Збираємо тісто в кулю.
  4. Беремо форму, застилаємо пергаментним папером і кладемо тісто. Розподіляємо його руками, формуючи боки і дно пирога. Відправляємо заготовку в холодильник.
  5. Яблука очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Додаємо їх до маку і перемішуємо. Потім додаємо крохмаль і куряче яйце, знову перемішуємо.
  6. На тісто викладаємо начинку і відправляємо заготовку в духовку.
  7. Випікаємо протягом 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий пиріг охолоджуємо і подаємо до столу.

Приємного чаювання!

Це може здивувати! Харчові звички, які підвищують рівень холестерину

середа, 5 листопад 2025, 16:50

Підвищений рівень холестерину часто залишається непоміченим, доки не призводить до серйозних проблем із серцем чи судинами. Саме тому профілактика має починатися з повсякденних звичок, зокрема - з харчування, передають Патріоти України. Наш раціон безп...

Цитрусові під забороною: ТОП-4 категорії людей, яким не можна мандарини

середа, 5 листопад 2025, 12:44

Мандарини - смачні та корисні цитрусові, але вони підходять не всім. Через високу кислотність і цукор деякі категорії людей повинні обмежити або уникати їх споживання, передають Патріоти України.