Максимально простий і з нереальним смаком: Клопотенко поділився рецептом яблучного пирога на кефірі

"Мені подобаються максимально прості пироги, які можна швидко приготувати на сніданок. Один із таких — яблучний пиріг на кефірі. Усі інгредієнти ви, найімовірніше, знайдете в холодильнику", - написав відомий кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжив:

"Час приготування 55 хвилин

Порції 4

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 200 г цукру
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 250 мл кефіру
  • 50 г вершкового масла (+ 20 г додатково для змазування форми)
  • 250 г борошна
  • 1 дрібка солі
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 2−3 яблука твердих сортів
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 1 ст. л. цукрової пудри

Покроковий рецепт

Духовку треба розігріти до 180 градусів. Змішайте в мисці 2 яйця та 200 г цукру. Використовуйте ємність достатнього розміру, щоб у ній помістилося все тісто. Якщо у вас є кухонна машина, можете замісити тісто в ній. Додайте дрібку солі та 1 ч. л. ванільного цукру. Ретельно збийте суміш віничком. Додайте 50 г м’якого вершкового масла та перемішайте масу до отримання однорідної консистенції.

Влийте в миску 250 мл кефіру. Знову перемішайте віничком до повного об'єднання. Я використовую звичайний магазинний кефір.

Додайте до маси 1 ч. л. розпушувача та перемішайте віничком. Часто можна побачити пораду, що розпушувач обов’язково потрібно змішати з борошном, але повірте мені, тут це не має ніякого значення.

Просійте 250 г борошна через сито та додайте його в миску, постійно перемішуючи суміш віничком. Добре перемішайте масу до однорідного стану. Готове тісто повинно вийти досить густим, як дуже густа сметана.

Візьміть форму для випікання діаметром 24−26 см і застеліть пергаментом. Змастіть форму всередині вершковим маслом.

Візьміть 2−3 яблука, помийте, наріжте часточками товщиною приблизно 0,5 см. Ви можете попередньо очистити яблука, якщо у них дуже тверда шкірка, а можете їх не чистити.

Влийте все тісто в форму для випікання, щоб воно рівномірно розподілилося по ній. У разі потреби акуратно розрівняйте тісто в формі за допомогою столової ложки. На тісто викладіть часточки яблук віялом так, щоб вони зайняли всю площу пирога.

Посипте яблука зверху меленою корицею та випікайте в духовці протягом 25−30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою. Перед подачею посипте пиріг цукровою пудрою".

Це така смакота! Як приготувати соковиті рублені курячі котлети з грибами та сиром

середа, 24 квітень 2024, 11:08

Котлети з курятини часто виходять сухі та давкі. Але якщо з філе зробити не фарш, а дрібно порізати та додати грибочки й сир, то вийде неймовірно соковита страва. Спробуйте приготувати і цей рецепт стане одним з улюблених, передають Патріоти України. ...

Секрет досвідчених господинь! Як активоване вугілля рятує від неприємного запаху з раковини

середа, 24 квітень 2024, 10:59

Тема неприємного запаху, який поширюється всією квартирою і бере свій початок у встановленій на кухні раковині, вельми актуальна для багатьох господинь. Подібна неприємність може переслідувати домогосподарок навіть у тому разі, якщо вони ретельно догля...