"Мені подобаються максимально прості пироги, які можна швидко приготувати на сніданок. Один із таких — яблучний пиріг на кефірі. Усі інгредієнти ви, найімовірніше, знайдете в холодильнику", - написав відомий кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжив:
"Час приготування — 55 хвилин
Порції — 4
Інгредієнти:
Покроковий рецепт
Духовку треба розігріти до 180 градусів. Змішайте в мисці 2 яйця та 200 г цукру. Використовуйте ємність достатнього розміру, щоб у ній помістилося все тісто. Якщо у вас є кухонна машина, можете замісити тісто в ній. Додайте дрібку солі та 1 ч. л. ванільного цукру. Ретельно збийте суміш віничком. Додайте 50 г м’якого вершкового масла та перемішайте масу до отримання однорідної консистенції.
Влийте в миску 250 мл кефіру. Знову перемішайте віничком до повного об'єднання. Я використовую звичайний магазинний кефір.
Додайте до маси 1 ч. л. розпушувача та перемішайте віничком. Часто можна побачити пораду, що розпушувач обов’язково потрібно змішати з борошном, але повірте мені, тут це не має ніякого значення.
Просійте 250 г борошна через сито та додайте його в миску, постійно перемішуючи суміш віничком. Добре перемішайте масу до однорідного стану. Готове тісто повинно вийти досить густим, як дуже густа сметана.
Візьміть форму для випікання діаметром 24−26 см і застеліть пергаментом. Змастіть форму всередині вершковим маслом.
Візьміть 2−3 яблука, помийте, наріжте часточками товщиною приблизно 0,5 см. Ви можете попередньо очистити яблука, якщо у них дуже тверда шкірка, а можете їх не чистити.
Влийте все тісто в форму для випікання, щоб воно рівномірно розподілилося по ній. У разі потреби акуратно розрівняйте тісто в формі за допомогою столової ложки. На тісто викладіть часточки яблук віялом так, щоб вони зайняли всю площу пирога.
Посипте яблука зверху меленою корицею та випікайте в духовці протягом 25−30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою. Перед подачею посипте пиріг цукровою пудрою".
Правильна їжа може стати потужною зброєю проти апатії. Продукти, багаті на вітаміни, антиоксиданти та корисні жири, допомагають підтримати енергію, покращити настрій та зміцнити імунітет, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Що таке апатія. ...
Ідеально підібране поєднання продуктів, що створює дійсно святкову страву, яка стане як головною стравою столу,так і головною прикрасою, передають Патріоти України. Червона морква надає цьому плову мальовничого вигляду. Барбарис і родзинки борються за...