"Мені подобаються максимально прості пироги, які можна швидко приготувати на сніданок. Один із таких — яблучний пиріг на кефірі. Усі інгредієнти ви, найімовірніше, знайдете в холодильнику", - написав відомий кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжив:
"Час приготування — 55 хвилин
Порції — 4
Інгредієнти:
Покроковий рецепт
Духовку треба розігріти до 180 градусів. Змішайте в мисці 2 яйця та 200 г цукру. Використовуйте ємність достатнього розміру, щоб у ній помістилося все тісто. Якщо у вас є кухонна машина, можете замісити тісто в ній. Додайте дрібку солі та 1 ч. л. ванільного цукру. Ретельно збийте суміш віничком. Додайте 50 г м’якого вершкового масла та перемішайте масу до отримання однорідної консистенції.
Влийте в миску 250 мл кефіру. Знову перемішайте віничком до повного об'єднання. Я використовую звичайний магазинний кефір.
Додайте до маси 1 ч. л. розпушувача та перемішайте віничком. Часто можна побачити пораду, що розпушувач обов’язково потрібно змішати з борошном, але повірте мені, тут це не має ніякого значення.
Просійте 250 г борошна через сито та додайте його в миску, постійно перемішуючи суміш віничком. Добре перемішайте масу до однорідного стану. Готове тісто повинно вийти досить густим, як дуже густа сметана.
Візьміть форму для випікання діаметром 24−26 см і застеліть пергаментом. Змастіть форму всередині вершковим маслом.
Візьміть 2−3 яблука, помийте, наріжте часточками товщиною приблизно 0,5 см. Ви можете попередньо очистити яблука, якщо у них дуже тверда шкірка, а можете їх не чистити.
Влийте все тісто в форму для випікання, щоб воно рівномірно розподілилося по ній. У разі потреби акуратно розрівняйте тісто в формі за допомогою столової ложки. На тісто викладіть часточки яблук віялом так, щоб вони зайняли всю площу пирога.
Посипте яблука зверху меленою корицею та випікайте в духовці протягом 25−30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою. Перед подачею посипте пиріг цукровою пудрою".
Котлети без солі — це катастрофа. Без неї страва не смакує, хоча звикнути до натурального смаку з часом можна. Але одна справа цілеспрямовано не додавати сіль у фарш, а зовсім інакша — покласти у неправильний момент, передають Патріоти України. Для баг...
Приготувати ароматні та соковиті рибні котлети з підливою просто, може вийти корисна страва, яку можна їсти з гарніром і без. Котлети ніжні, тримають форму і мають чудову підливу після тушкування, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Очищену моркв...