Мало хто встоїть перед такими ласощами: Рецепт чизкейка із арахісом, який не потрібно випікати

Торти без випікання зазвичай найпростіші в приготуванні, а тим більше чизкейк — обожнюваний усім світом американський десерт, без якого не обійтися в цей Гелловін. Запасайтеся крем-сиром, шоколадом і приступайте до готування, радять Патріоти України.

Але пам’ятайте, що такі торти зазвичай повинні настоюватися кілька годин, а краще цілу ніч. Тому готуйте трохи заздалегідь.

Рецепт чизкейка з арахісовою пастою

Інгредієнти

Для тарталетки:

  • 250 г шоколадного печива (можна використовувати Орео)
  • 20 г (2 ст.л.) какао
  • ¼ ч.л. солі
  • 70 г вершкового масла

Для начинки:

  • 225 г (чашка) крем-сиру
  • 250 г арахісової пасти
  • 100 г цукрової пудри
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 250 мл (чашка) вершків для збивання

Для прикрас:

  • 50 г нарізаного темного шоколаду

Приготування:

Для тарталетки з шоколадною крихтою: в кухонному комбайні подрібніть печиво з какао та сіллю в якомога більш дрібну крихту.

Розтопіть вершкове масло, додайте до крихти та перемішайте до однорідної трохи липкої маси.

Візьміть форму для вашого торта та викладіть «тісто» на дно та бортики, утрамбовуючи його в корж.

Для начинки з арахісовою пастою: покладіть в миску для збивання вершковий сир, пасту, цукрову пудру та ванільний екстракт і збивайте протягом двох хвилин.

Окремо збийте вершки до піків, додайте їх у суміш пасти та сиру і ще раз добре перемішайте.

Готовою начинкою наповніть вашу тарталетку та поставте в холодильник охолоджуватися, як мінімум, на 5 годин (краще на ніч).

Для прикраси: розтопіть чорний шоколад і злегка остудіть, щоб він не був занадто рідким. Перекладіть розтоплений шоколад у кондитерський мішок і намалюйте ним павутину на вашому чизкейку.

Поставте ненадовго в холодильник, щоб стабілізувати шоколадний декор, а потім подавайте.

Мигдаль продовжує життя! ТОП-7 причин додати його до свого раціону

субота, 18 жовтень 2025, 18:15

Мигдаль, хоча і часто називають горіхом, насправді є насінням багаторічного дерева, родом із Центральної та Малої Азії. Сьогодні ці насіння вирощують по всьому світу, а США є найбільшим виробником. В Європі мигдаль росте в Іспанії, Італії, Хорватії та ...

Ви могли це не знати! Кому не можна їсти яблука і чому

субота, 18 жовтень 2025, 17:28

У фруктах, зокрема в яблуках, клітковина, вітаміни, мінерали та антиоксиданти, як стверджують фахівці, здебільшого накопичуються на поверхні плоду. Цим пояснюється, що яблуко, з'їдене цілим, краще для травлення, ніж очищене, передають Патріоти України....