Мало тіста, багато начинки: Простий рецепт хрустких молдовських пиріжків із капустою

Якщо ви, як почули були слово "пиріжки", одразу уявляєте багато тіста, це може бути все що завгодно, тільки не верзаре. Тут все з точністю до навпаки. Це саме той випадок, коли багато начинки і мало тіста, до того ж його найтонші шари після випікання виходять розсипчастими і хрусткими, схожими на листкове, зазначають Патріоти України.

Тісто не тільки смачне, але і слухняне і приємне в роботі. Воно дуже легко розкочується до прозорого стану, не вимагаючи додаткового підсипання робочої поверхні борошном.

Інгредієнти:

  • для тіста:
    • 3-3,5 склянки борошна
    • 1 стакан води
    • 0,5 склянки рослинної олії
    • 0,5 чайної ложки солі
  • для начинки:
    • 0,5 кг капусти
    • 1 морква
    • 1 цибулина
    • рослинна олія
    • чорний мелений перець
    • сіль
  • для змащення:
    • 1 жовток

Приготування

Воду кімнатної температури з'єднати з рослинною олією і сіллю і перемішати.

Борошно просіяти в миску, зробити в центрі поглиблення, влити в нього воду з маслом, швидко замісити м'яке еластичне тісто, накрити його серветкою або загорнути в харчову плівку і дати відпочити 20-25 хвилин.

Подрібнену цибулю спасерувати на олії з натертою на крупній тертушці морквою, додати нашатковану капусту, посолити, поперчити і смажити до м'якості.

Готове тісто скачати валиком, розділити на невеликі шматочки, тонко розкачати їх в прямокутні коржі, викласти на край кожної начинку, підвернути бічні краї, згорнути в рулетики, викласти їх на деко і змастити жовтком.

Випікати 20-25 хвилин при 180 ° С до утворення золотистої рум'яної скоринки.

На замітку

Змащені яйцем пиріжки перед запіканням можна притрусити кунжутом або насінням льону.

Класична начинка для верзаре — це капуста, як свіжа, так і квашена. Проте можливі варіації: м'ясний фарш, обсмажений з цибулею і морквою, лівер, відварна курятина з сиром, смажені гриби з яйцем, картопля, сир, яблука з родзинками і чорносливом, тощо.

Джерело: ТСН.ua

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...