Мало тіста, багато начинки: Простий рецепт хрустких молдовських пиріжків із капустою

Якщо ви, як почули були слово "пиріжки", одразу уявляєте багато тіста, це може бути все що завгодно, тільки не верзаре. Тут все з точністю до навпаки. Це саме той випадок, коли багато начинки і мало тіста, до того ж його найтонші шари після випікання виходять розсипчастими і хрусткими, схожими на листкове, зазначають Патріоти України.

Тісто не тільки смачне, але і слухняне і приємне в роботі. Воно дуже легко розкочується до прозорого стану, не вимагаючи додаткового підсипання робочої поверхні борошном.

Інгредієнти:

  • для тіста:
    • 3-3,5 склянки борошна
    • 1 стакан води
    • 0,5 склянки рослинної олії
    • 0,5 чайної ложки солі
  • для начинки:
    • 0,5 кг капусти
    • 1 морква
    • 1 цибулина
    • рослинна олія
    • чорний мелений перець
    • сіль
  • для змащення:
    • 1 жовток

Приготування

Воду кімнатної температури з'єднати з рослинною олією і сіллю і перемішати.

Борошно просіяти в миску, зробити в центрі поглиблення, влити в нього воду з маслом, швидко замісити м'яке еластичне тісто, накрити його серветкою або загорнути в харчову плівку і дати відпочити 20-25 хвилин.

Подрібнену цибулю спасерувати на олії з натертою на крупній тертушці морквою, додати нашатковану капусту, посолити, поперчити і смажити до м'якості.

Готове тісто скачати валиком, розділити на невеликі шматочки, тонко розкачати їх в прямокутні коржі, викласти на край кожної начинку, підвернути бічні краї, згорнути в рулетики, викласти їх на деко і змастити жовтком.

Випікати 20-25 хвилин при 180 ° С до утворення золотистої рум'яної скоринки.

На замітку

Змащені яйцем пиріжки перед запіканням можна притрусити кунжутом або насінням льону.

Класична начинка для верзаре — це капуста, як свіжа, так і квашена. Проте можливі варіації: м'ясний фарш, обсмажений з цибулею і морквою, лівер, відварна курятина з сиром, смажені гриби з яйцем, картопля, сир, яблука з родзинками і чорносливом, тощо.

Джерело: ТСН.ua

Секрет стрункої фігури француженок - вони просто додають цей інгредієнт у каву!

субота, 16 серпень 2025, 5:40

Француженки довгі роки вражають світ своїм стилем, елегантністю і витонченими формами. Хочете знати їх секрет? Це - унікальне поєднання ароматної кави з... лавандою! Дізнайтеся, як цей дивовижний інгредієнт допоможе вам підтримувати ідеальну фігуру та ...

Ви не повірите, скільки солодощів можна їсти на тиждень без шкоди для здоров’я!

п’ятниця, 15 серпень 2025, 16:52

Ми всі знаємо, що солодощі та солоні закуски шкідливі для здоров’я, але повністю відмовитись від них буває дуже складно. Датські експерти стверджують, що повного виключення з раціону не обов’язково - достатньо поміркованості. Але як зрозуміти, яка кіль...