Мало тіста, багато начинки: Простий рецепт хрустких молдовських пиріжків із капустою

Якщо ви, як почули були слово "пиріжки", одразу уявляєте багато тіста, це може бути все що завгодно, тільки не верзаре. Тут все з точністю до навпаки. Це саме той випадок, коли багато начинки і мало тіста, до того ж його найтонші шари після випікання виходять розсипчастими і хрусткими, схожими на листкове, зазначають Патріоти України.

Тісто не тільки смачне, але і слухняне і приємне в роботі. Воно дуже легко розкочується до прозорого стану, не вимагаючи додаткового підсипання робочої поверхні борошном.

Інгредієнти:

  • для тіста:
    • 3-3,5 склянки борошна
    • 1 стакан води
    • 0,5 склянки рослинної олії
    • 0,5 чайної ложки солі
  • для начинки:
    • 0,5 кг капусти
    • 1 морква
    • 1 цибулина
    • рослинна олія
    • чорний мелений перець
    • сіль
  • для змащення:
    • 1 жовток

Приготування

Воду кімнатної температури з'єднати з рослинною олією і сіллю і перемішати.

Борошно просіяти в миску, зробити в центрі поглиблення, влити в нього воду з маслом, швидко замісити м'яке еластичне тісто, накрити його серветкою або загорнути в харчову плівку і дати відпочити 20-25 хвилин.

Подрібнену цибулю спасерувати на олії з натертою на крупній тертушці морквою, додати нашатковану капусту, посолити, поперчити і смажити до м'якості.

Готове тісто скачати валиком, розділити на невеликі шматочки, тонко розкачати їх в прямокутні коржі, викласти на край кожної начинку, підвернути бічні краї, згорнути в рулетики, викласти їх на деко і змастити жовтком.

Випікати 20-25 хвилин при 180 ° С до утворення золотистої рум'яної скоринки.

На замітку

Змащені яйцем пиріжки перед запіканням можна притрусити кунжутом або насінням льону.

Класична начинка для верзаре — це капуста, як свіжа, так і квашена. Проте можливі варіації: м'ясний фарш, обсмажений з цибулею і морквою, лівер, відварна курятина з сиром, смажені гриби з яйцем, картопля, сир, яблука з родзинками і чорносливом, тощо.

Джерело: ТСН.ua

Два інгредієнти, які не можна додавати у котлети - будуть дуже жорсткими

понеділок, 26 вересень 2022, 7:52

Котлети - це звична та улюблена для багатьох страва, з приготуванням якої хоч раз у житті стикалась кожна господиня. Для того, щоб вони були смачними, багато хто додає у фарш зайві інгредієнти, з якими виходить все з точністю навпаки - котлети стають ж...

Львівські депутати закликали правоохоронців припинити кримінальне переслідування волонтерів

субота, 24 вересень 2022, 22:16

Зокрема, представники Львівщини просять українську владу пришвидшити прийняття законодавчих актів про розмежування волонтерської та гуманітарної допомоги, задля недопущення переслідування волонтерів за очевидної недосконалості кримінального законодавства.